Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 31, 2011 20:23 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Przypominam o Pyłku!!

Oczko już zostanie takie jakie jest. Miał chłopak pecha :( W klatce czuje się bezpieczniej, ale komfortem tego nazwać nie można. Jemu potrzebny jest dom!

Taki jest fajny i kochany:
http://img535.imageshack.us/img535/5342/24v.mp4
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lip 31, 2011 20:38 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Dziewczyny, a jak po weekendzie? Co poszło?

I w ogóle kciuki proszę trzymać za Sisi!! Za mądre decyzje moich znajomych :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie lip 31, 2011 21:33 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Byłyśmy w sobotę, to tyle co na sobotę możemy powiedzieć ;)

W tygodniu zniknęli z A I Sopel i Sony... ale nie wiem czy do adopcji, bo nie zdążyłyśmy spisać adopcji.

W sobotę do domu poszli Mango i Eliot - OGŁOSZENIA ZADZIAŁAŁY! :ok: :ok: Mango na jedynaka do młodych ludzi, Eliot do samotnej Pani 55+. Dla Eliota to była już ostatnia chwila - jak zwykle zastałyśmy go na wybiegu, z 5 kg przy przyjęciu, w sobotę miała góra 2 z kawałkiem! Poszły też dwa kocięta do jednego domu. Oriona z ropą lejącą się za oka wyniosłyśmy do szpitalika :( W A I mamy 12 kotów do adopcji, bo 2 4-miesięczne przynieśli jeszcze w sobotę wieczorem.

PRZYBYŁO STRASZNIE DUŻO KOTÓW DOROSŁYCH W POTRZEBIE :!: :!: MAMY 5 KOTÓW NAFASZEROWANYCH ŚRUTEM, KOTA ZE ZMIAŻDŻONĄ PRZEDNIĄ ŁAPĄ, KOTA Z POŁAMANYMI OBIEMA PRZEDNIMI ŁAPAMI, MINUTKĘ Z PRZEKRZYWIONĄ GŁOWĄ, PRZETRĄCONĄ MIEDNICĄ, ŚRUTEM, RANAMI NA PYSZCZKU, PO ROPOMACICY I MARTWYCH PŁODACH :!: :!: TRZY SZAFY PO BRZEGI WYPEŁNIONE NIEJADKAMI, POŁAMAŃCAMI, KOT Z RAKIEM NAD OKIEM, KOTKA NIEWIDZĄCA Z OCZAMI ZA MGŁĄ... :!: :!: NIE WSPOMINAJĄC O CAŁEJ STAREJ GWARDII - PYŁKU, ADELU, USZATEJ... :!: :!:

PILNIE POTRZEBUJEMY DOMÓW STAŁYCH I TYMCZASOWYCH, BO PRAWDOPODOBIEŃSTWO, ŻE TE KOTY DOŻYJĄ ADOPCJI JEST NIEWIELKIE :!: :!:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie lip 31, 2011 22:26 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

PA:

JACEK: nadal czeka i dziczy. Zero agresji- tylko strach :(
Obrazek

DUSZKA Delikatna dziewczynka. Bardzo fajna!
Obrazek

FELIKS: Spory kastrat. Lubi ludzi i będzie przefajnym jedynakiem.
Obrazek

MILUPA: Urocza burania- również najchętniej jako jedyna koeczka do domu, ale niewykluczone, że jednego kota nie bałaby się tak jak wielu w tym samym miejscu...
Obrazek

FERIA: Urzekła mnie kompletnie. Kupka strachu- dzieliła z Jackiem budkę przez cały dzień- zauważyłam ją dopiero przy karmieniu na wybiegu. Ze stresu gubi futerko :(
Obrazek

LOLA Jedynaczka. Bardzo kontaktowa, ale nie zgadza się z innymi kotami i psami. Ma uroczą mordkę i takiż charakter :)
Obrazek

PRAŻKA: Bura, delikatna kruszynka. cudo.
Obrazek

AGONEK: tego Pana wszyscy znamy 8)
Obrazek

i chorusy:
PYŁEK: W klatce nie stresuje się innymi kotami więc jest bardzo rozgadany i kontaktowy. Bardzo potrzebuje domu!!
Obrazek

ORION: oczko zepsuło się temu Orionu :roll: Dostał od kogoś w czapkę...
Obrazek

MINUTKA po ropomaciczu, ze śrutem i zmianami neurologicznymi. Do zakochania!! :oops:
Obrazek Obrazek

MARGO: Jeszcze na kwarantannie, ale przyjechała już zaglucona :(
Obrazek

HAIKU: Kolejny dzieciak w potrzebie. Drobnica z oczkiem do wypatroszenia i z drugim, któe ma zrosty na rogówce.
Obrazek

ADEL: Nasz Adelek- na szczęście już nie gluci (wreszcie!).
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon sie 01, 2011 15:14 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Domki, domki gdzie jesteście :?: :?: :?: :?: :?:

ps.Minutka to mega-cudne biedactwo -widziałam, poświadczam :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon sie 01, 2011 15:30 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Też :1luvu: Minutka.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sie 01, 2011 16:46 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Ale dużo pięknych kotów... :(
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon sie 01, 2011 19:53 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Hallo, Hallo,

Wszyscy juz chyba po wyplatach, zachecamy wiec do podzielenia sie posilkiem, czy innym darem z paluchowymi koteczkami
!!!

AKCJA DZIESIATAK NA OCZKA WCIAZ TRWA !!!
to ja znowu zaczne:
20zl za 2 kotki w rodzinie ;)

pS. Wiecie moze jak tam na Paluchu z rudymi / bialo-rudymi kotami ? Mam dobry domek dla takiego stworka, niestety tylko rudaski wchodza w gre:( ale domek pierwsza klasa :ok:

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Pon sie 01, 2011 19:55 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

W PA w niedzielę widzialam rozkosznie spiącego rudego malucha.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sie 01, 2011 20:36 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Mam teraz remont, ale zakochałam się w Adelu... jeśli nie znajdzie domu wcześniej - czego mu życze z całego serca, zapraszam go do siebie (możliwe od pierwszego weekendu września)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon sie 01, 2011 21:19 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

halbina pisze:Mam teraz remont, ale zakochałam się w Adelu... jeśli nie znajdzie domu wcześniej - czego mu życzę z całego serca, zapraszam go do siebie (możliwe od pierwszego weekendu września)

8O serio?????????
Halbina, nie wiem czy śledziłaś losy Adela na wątku, ale jeśli nie to zapewniam, że to kot wyjątkowy ;)
Szybko się rozchorował, zaglucił i wylądował na dokarmianiu w klatce. Wyglądał i czuł się koszmarnie :( Bałyśmy się, że nie przetrwa, a był słodką kruszyną- otrzymał wtedy imię Adelka :wink: :oops: Na szczęście- po kolejnej zmianie antybiotyku- zaczął jeść, ale wirus zaatakował oczy. Teraz jest już lepiej, ale Adelowi w tej klatce nudno i samotnie :roll:

Ef, dopiero co miałyśmy Sonego i Mango i traf chciał, że oba poszły w ubiegłym tygodniu :lol: Jest jeszcze całkiem rudy dorosły kocur- na leczeniu i w zasadzie odkąd są kocięta to nie zdarzyło się żeby na staie nie było czegoś rudego...ale w tym interesie to akurat taki ruch, że ciężko nadążyć :roll: Domek przyjąłby dorosłego mam nadzieję ? 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon sie 01, 2011 21:57 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

No to teraz ja sobie poapeluję :mrgreen:

Po ubiegłorocznej akcji TRANSPORTER, dzięki której udało się zapełnić schroniskową lukę w tej materii oraz po, wciąż trwającej, akcji MISECZKA przyszedł czas na akcję... NBV30 P 8)

Nosiłyśmy się z tym zamiarem od ubiegłego roku, ale teraz to już czas najwyższy na jego realizację.
W schronisku oczywiście lampy bakteriobójcze- bo to o nie tu chodzi- są, ale jedynie w pomieszczeniach szpitalnych bądź zabiegowych i żadna z nich nie jest przenośna. Zdajemy sobie sprawę, że to nie rozwiązuje wszystkich wirusowych problemów, ale byłoby znaczącą inwestycją w najogólniej rzecz ujmując- czystość i zdrowie. I to inwestycją na dłużej niż przykładowo kilka posiłków...
Plan jest taki:
:arrow: ubijamy bakterie, wirusy, pleśnie, grzyby oraz wszelkie inne drobnoustroje :mrgreen:
:arrow: ...ubijamy skuteczniej niż mieszanką detergentu z domestosem okraszonych Virkonem 8)
:arrow: Lampa będzie tylko i wyłącznie do użytku w pomieszczeniach kociarni- na obu azylach.

Koszt takiej lampy aby ogarniała pomieszczenia wielkości pokoi w schronie to 340 pln (+30 pln za przesyłkę w opcji, którą obecnie bierzemy pod uwagę).

U mnie jest obecnie: 20 od Ef25, środki od Asi (z obecnego miesiąca i 50 z poprzedniego) oraz dzisiejszą wpłatę od Patkizal- 60pln.
Dziewczyny- czy nie miałybyście nic przeciwko aby choć część pieniędzy poszła na wyżej opisany cel?

No i oczywiście prosimy o pomoc w uzbieraniu pozostałej kwoty.
Wy odmówicie sobie jednego ciastka lub browara, a koty będą sterylnie czyste- czyli wszystkim to wyjdzie na zdrowie!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon sie 01, 2011 21:57 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Takie opisy są podwójnie smutne
ID: 1785/11
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
Opis: pop 2126/07
Masc: czarna podpalana
Skad: SM z ul Madalińskiego

Znaczy się znalazł dom i wrócił, znów, po tylu latach :( (może je w domu spędził, a może tyle czekał, dostał dom i szybko wróciła...) Biedna psina :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 01, 2011 22:01 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Mysza, masz rację :( A zdarzają się i takie, które mają już poprzednich 4-5 numerów! Pocieszam się, że niektóre z nich to przypadkowi uciekinierzy, którzy zostają ze schronu odebrani- tak też się zdarza- choć rzadko :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]