3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA-MAJĄ DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 7:20 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

o 2 w nocy były już 3 musztardy:)

czy ktoś z Was pomógłby mi jeszcze dzisiejszej nocy/późnym wieczorem łapać matkę?
ja dziś sama już nie dam rady, muszę się wyspać choć parę godzin pod rząd, bo kompletnie przestaję funkcjonować, a muszę jeszcze karmić maluchy...

wczoraj po 22.00 kotka kręciła się wokół okienka piwnicznego, ja z maluchami byłam w lecznicy
może jest jeszcze szansa... pomóżcie proszę!

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon sie 01, 2011 8:24 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

!!!!!!!!!!!!!!

tabo10

Post » Pon sie 01, 2011 9:08 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

tabo10 pisze:o 2 w nocy były już 3 musztardy:)

czy ktoś z Was pomógłby mi jeszcze dzisiejszej nocy/późnym wieczorem łapać matkę?

jeśli będzie taka potrzeba- dzwoń, nr masz. Po pracy wybieram się na obchody rocznicy Powstania, będę wolna ok. 22. Poruszam się autobusem.

i muszę to niestety napisać - jestem przeciwna odchowywaniu ślepych miotów. Tyle już świadomych zwierząt potrzebuje pomocy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 01, 2011 10:45 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Aga dziękuję:)

ponowię: czy ktoś ma kotkę karmiącą mogącą być mamą zastępczą dla 3 kociaków?

tabo10

Post » Pon sie 01, 2011 12:18 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

tabo10 pisze:Aga dziękuję:)

ponowię: czy ktoś ma kotkę karmiącą mogącą być mamą zastępczą dla 3 kociaków?

Czekam na info od koleżanki, miała ściągnąć kuzynkę czy cóś... Trzymajmy kciuki.

A jak nie znajdzie się mamka? To co zrobisz?
najszczesliwsza

Post » Pon sie 01, 2011 12:36 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

cały czas potrzebujemy mamy zastępczej-kotki!!!
w ostateczności mamy już osobę, która zgodziła sie wykarmić małe:)

niestety jeden z burych bardzo słaby, nie wiem czy nie przeziębił się wczoraj w tej piwnicy, kiedy łapaliśmy kocicę na kociaki...

umieram z nerwów.

tabo10

Post » Pon sie 01, 2011 12:42 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

tabo10 pisze:cały czas potrzebujemy mamy zastępczej-kotki!!!
w ostateczności mamy już osobę, która zgodziła sie wykarmić małe:)

niestety jeden z burych bardzo słaby, nie wiem czy nie przeziębił się wczoraj w tej piwnicy, kiedy łapaliśmy kocicę na kociaki...

umieram z nerwów.

Gdzie są teraz kocięta?
Bo ja rozumiem, ze są u Ciebie i tak sobie z nimi wczoraj po prostu wycieczki robiłaś do piwnicy 8O
One potrzebują ciepła, stałej temperatury.

Jeden kociak odejdzie, potem następne.

A nawet jak złapiecie ich matkę, to odrzuci.

Póki są ślepie to jeszcze można...

Nadal mam nadzieję, że koleżanka dodzwoni się do kuzynki.
najszczesliwsza

Post » Pon sie 01, 2011 13:03 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Nie wydaje mi się że się przeziębiły podczas łapanki kotki.Nie były na gołej betonowej podłodze tylko w kontenerku na kocyku.Wcześniej były w tej samej piwnicy w gorszych warunkach.
Są przeziębione, bo kotka ich nie dogrzewa.Dodatkowo są na innym pokarmie.Tabo 10 dajesz im termoforek albo butelkę z ciepłą wodą na dogrzanie?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon sie 01, 2011 13:15 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Skąd takie założenie że matka odrzuci kociaki?

Chyba nie po to są ratowane ,żeby je uspać na koniec.

iza71koty

Post » Pon sie 01, 2011 13:23 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

iza71koty pisze:Chyba nie po to są ratowane ,żeby je uspać na koniec.

ja swoje zdanie na temat ratowania ślepego miotu już wyłożyłam- za mało kociąt szuka domów?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 01, 2011 13:27 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Dużo to fakt.Jednak w tej sytuacji lepsze by chyba było pozostawienie sprawy własnemu biegowi, skoro nikt wcześniej nie pomyślał o sterylizacji kotki.

Skoro miałyby zostać teraz uspane, to ja bym je zaniosła do tej piwnicy i zostawiła.Kotka je znajdzie.Chociaż ściagną jej pokarm który się nagromadził.Może jeden czy dwa przeżyją ale lepsze to niż zastrzyk śmierci w tym momencie.Wszyscy w tej chwili cierpią i kociaki i matka i ostatecznie Tabo 10 bo ma zarwane noce.

iza71koty

Post » Pon sie 01, 2011 13:30 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Matce można (i pewnie trzeba) podać środek na zatrzymanie laktacji- ale do tego też trzeba ją złapać. Wtedy od razu by się ją wykastrowało, jak tylko będzie to możliwe.

I wydaje mi się, że śmierć przez zastrzyk jest lepsza niż "naturalna" w piwnicy. Ale to tylko moje zdanie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 01, 2011 13:34 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

kociaki są w mieszkaniu, mają regularnie zmieniany termofor, wczoraj były przewożone jedynie samochodem, ale w piwnicy musiało być otwarte okienko dla kotki podczas łapanki, a było chłodno i lało , stąd moje przypuszczenia,że się przeziębił...

a wycieczki owszem sobie robiłam,głównie w celu złapania kotki (jak sami radziliście tu na miau) i do lecznicy, ale dziś pójdziemy do parku i na lody!

bardzo mi przykro,że Wasz atak na mnie nie ustaje, choć wypruwam sobie żyły dla tych maleństw

jeśli uda się komuś znaleźć KARMIĄCĄ KOTKĘ NADAL BŁAGAM O SYGNAŁ!!!

tabo10

Post » Pon sie 01, 2011 13:38 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

XAgaX pisze:Matce można (i pewnie trzeba) podać środek na zatrzymanie laktacji- ale do tego też trzeba ją złapać. Wtedy od razu by się ją wykastrowało, jak tylko będzie to możliwe.

I wydaje mi się, że śmierć przez zastrzyk jest lepsza niż "naturalna" w piwnicy. Ale to tylko moje zdanie.

Moje zdanie jest inne.Wiele razy usypiałam kociaki wiele lat temu, kiedy nie było jeszcze sterylizacji.Zbyt dużo cierpienia widziałam w oczach ich matek, zbyt wiele mnie sama to kosztowało zdrowia i więcej tego nie zrobię.Każdy jest innym człowiekiem.

jeśli kotki nie można złapać nawet na kociaki ,to nie możliwe będzie złapanie jej po to by podać zastrzyk na powstrzymanie laktacji.Lada moment o ile nie już zacznie silnie gorączkować i przestanie jeść.

Dlaczego od razu zakładasz że te kociaki umrą w piwnicy?Że lepiej je od razu uspać? Wiele kotek odchowuje kociaki w niezbyt przyjaznych warunkach i sobie radzą.

iza71koty

Post » Pon sie 01, 2011 13:44 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Tabo 10 proszę przemyśl sprawę. Może po prostu zanieść tej kotce te kociaki.Nich je sobie schowa, odchowa a potem zajmiecie się adopcją maluchów i sterylizacją kotki.Przecież jest ktoś tam na miejscu kto o nią dba i karmi.Z dnia na dzień pogarsza się sytuacja.I nie chodzi o kociaki.One maja opiekę. Wierz mi kotka jest w tej chwili pełna mleka.Zrób to dla niej, bo nie masz szans żeby ją złapać i podać zastrzyk na wstrzymanie laktacji.Zostaw je na czymś ciepłym i przyjdż potem sprawdzić jaka jest sytuacja.Ja widzę tylko takie rozwiązanie.

Staram się coś doradzić.To trudna i podbramkowa sytuacja.Proszę nie traktuj naszych rad jako ataki.
Ostatnio edytowano Pon sie 01, 2011 13:47 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

[poprzednia][następna]