Dokładnie o ten

Początkowo wszystkie strony były wykonywane charytatywnie, niestety ilość zleceń na nie i czas, którego spoświęcenie w sporej ilości jest wymagane na każdy projekt i wymogi niektórych musiałem wprowadzić opłaty. Chociaż większa część i tak dalej jest tylko na moim utrzymaniu.
Nie jestem osobą, która chce zarobić na bezdomności zwierzaków - wręcz przeciwnie, bo sporo do tego dokładam. Od kilku lat działam na rzecz zwierząt poświęcajac na to prywatny czas i pieniądze, może część z Was, która udziela się także na dogo mnie kojarzyć.
Projekt jest cały czas rozbudowywany i wzbogacany o nowe funkcje, chętnym mogę udostępnić przykładowy panel administracyjny. A odezwałem się, bo wydaje mi się, że jestem akurat w tej niszy o której Barbara Horz wspomniała. I sam też próbowałem dowiedzieć się co z projektem Schronisko.net po tym jak zgłosiła się do mnei osoba chętna na stronę, to nawet odradzałem robienei jej u mnie ze względu na to, że szkoda drugi raz płacić za coś, co powinno się im należeć skoro już raz za to płacili. Niestety niczego więcej poza tym co wiedzą wszyscy się nie dowiedziałem. Mam też obawy co do dwóch pozostałych projektów tego samego administratora jak adopcje.org i vetopedia.pl. Ale mam nadzieję, że choć to uda się utrzymać, bo to wartościowe strony.
Dodam jeszcze, że strony w projekcie eAdopcje.org są utrzymywane na serwerach w NetArcie (jedne z najstabilniejszych w PL), jednak dzięki temu, że są współdzielone cena jednostkowa jest niższa. Codziennie są robione kopie zapasowe bazy danych i serwera FTP, więc tutaj strata danych może być jedynie z przed ostatnich kilkugodzin, ale do tej pory takiego przypadku nie miałem.
Jeżeli ktoś ma możliwości samemu zrobić stronę, to oczywiście, że jest to lepsze wyjście bo będzie się wiązało z opłatami ograniczonymi do minimum typu serwer + domena. Mój projekt może być jedynie alternatywą. Jest oparty na autorskim skrypcie, a strony wszystkie są połączone wysuwanym paskiem po lewej stronie ekranu, co wpływa na pozycjonowanie. Więcej informacji można przeczytać na stronie, gdzie też znajduje się dokładna specyfikacja.