Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 31, 2011 20:48 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Jakie piękne, poważne mordki :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lip 31, 2011 20:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

:love: :love: :love: Jakie to scury były :mrgreen:
Agnieszko, Was też było cudownie zobaczyć. Mam nadzieję, że coś Was skłoni do kolejnej wizyty poadopcyjnej wkrótce ;)
PS. A zdjęcie misek gdzie? :twisted:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Nie lip 31, 2011 21:20 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Bardzo podobne, zwłaszcza w kolorze :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 01, 2011 13:42 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Jeżynki cudne :1luvu:

ja też przeszłam bunt po FIPie gdy mi poumierały wyadoptowane maluchy z jednego miotu i z jednego miejsca
w domu rowniez umarły mi koty na FIPa w tym jeden moj kot ktory mial wiecej niz 10 lat, weci twierdza ze to sie nie zdarza
FIPa mialy 2 koty z białaczką ale to podobno typowe

z corona wirusem zyjemy wiec ciagle i od lat a jednak ostatnio miało to miejsce 2 lata temu (Fisio)
tak wiec ten wirus tez odpuszcza i Wam tego zycze
musicie odpocząc :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sie 01, 2011 14:15 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Piękne foty, piękne koty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przepraszam, że się nie zebrałam. Tak mi jakoś byle jak :( Oby następnym razem...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sie 01, 2011 14:46 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Foty piękne, ale Siup-Siupek z podpisu jest najcudowniejszy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto sie 02, 2011 20:44 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Mysza pisze:Bardzo podobne, zwłaszcza w kolorze :twisted:

Też się czepiła koloru, jakby nigdy czarnemu kotu zdjęć nie robiła :roll:
Pod słońce było, to i wyszła czekoladowa. Jeżyn zresztą też jest czekoladowy, ale zdjęcie miał przy sztucznym świetle, to nie widać.

Maryla pisze:w domu rowniez umarły mi koty na FIPa w tym jeden moj kot ktory mial wiecej niz 10 lat, weci twierdza ze to sie nie zdarza

Żle twierdzą, vide cytat z Frymusa na poprzedniej stronie.
Maryla pisze:FIPa mialy 2 koty z białaczką ale to podobno typowe

A to ciekawe. Podobno galla doszukała się takiej informacji gdzieś w necie. Ja się pytałam dr. C. i powiedziała, że białaczka i FIP nie mają żadnego związku. W książce Frymusa nie ma nic na ten temat.

tajdzi pisze:Foty piękne, ale Siup-Siupek z podpisu jest najcudowniejszy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Słodka fota :) tylko niestety nieostra wyszła :( co widać nawet w podpisie :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sie 03, 2011 7:42 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Nie pamiętam, czy Pacynka była z Jeżynek, ale w każdym razie od Ciebie :)

Pacynka kiedyś:
Obrazek

Pacynka w DS:
Obrazek

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sie 03, 2011 21:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Pacynka też z Jeżynek :1luvu: :1luvu:

Strasznie charakterna panna z niej była. Bardzo dobrze, że trafiła do Was do DT. W DT z większą ilością kotów pewnie zostałaby dzikuskiem. Pamiętam jak Jeżynka wachała się oswoić się, czy się nie oswoić i Pacynka zawsze ją przeciągała na swoją stronę, żeby jednak się nie oswajała :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sie 04, 2011 7:35 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

U nas też długo dziczyła. Przeżyła przemianę jak musiałam z nią jeździć do weta co 2 dni na zastrzyki - tak się cieszyła, jak wracała z wizyty, że aż zaczęła się miziać z tej radości i tak jej zostało :lol:

No a Wienio niestety żadnej przemiany nie przechodzi. Zazwyczaj trzyma się 10cm od wyciągniętej ręki :crying:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sie 19, 2011 22:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Malucha ['] Jeżynki:)

Niestety ilość "tylko" sześciu kotów w domu wydawała mi dziwnie mała :roll: Więc w ramach pomagania kotom cudzymi rękami :lol: i na fali jakiejś głupoty, która mnie naszła :oops: poprosiłam efcia1, żeby mi wybrała z Koteryjnych kotów tymczas - łatwy, przyjemny, oswojony i najlepiej jeszcze w "chodliwym" kolorze. Przed wyjazdem na wakacje widziałam tam taką ładną tri i marzyło mi się coś tym guście :ryk:

W ten sposób trafiła do nas Tosia bez oczka. A właściwie z oczkiem, z którym nie wiadomo co dalej. W przyszłą środę idziemy do Garncarza, niech decyduje.
Jak widać Tosia jest niezwykle modnym w tym sezonie umaszczeniu. Niestety chyba nie za bardzo przepada za towarzystwem innych kotów. Tyle dobrego, że sama się na nie rzuca.
Obrazek

Oczywiście jak tylko wróciłam, to dowiedziałam się, że Czarna Cholera wyprowadziła nowy miot. Sztuk trzy :roll: Cóż robić, łapać trzeba. Dziś udało się odłowić świeżą dziczyznę. Dziewczynka na ile się na tym znam.
Obrazek

Razem z małą do klatki złapał się jej starszy brat Łatek, który bardzo opiekuje się młodszym rodzeństwem. Karmicielka mówiła, że jedno z małych czarnych zawsze pilnowało się mamy lub brata. W ten sposób pewnie znaleźli się razem w klatce. Głupi Łatek dał się nabrać na mięsko w klatce, a Czarna Cholera pewnie już na tyle mu ufała, że go nie pilnowała tak bardzo. No i nie ostrzegła ich w porę.
Łatek nie ma w sobie ani grama agresji. Obejrzałam go dzisiaj w celu ustalenie, czy może jednak nie jest dziewczynką. Jest chłopcem, ale jakoś dziwnie. Urodził się prawdopodobnie na początku marca, a w ogóle nie ma jeszcze jajek :?: Czy to oznacza, że jest wnętrem? Dla porównania oglądałam Siupsiupka i Tosię. Łatek zdecydowanie ma siusiaka.
Szkoda go wypuszczać. Na pewno oswoiłby się tak szybko jak Maluszka. Jest do niej bardzo podobny, ma takie same oczy. Mała siostrzyczka zresztą też ma takie okrągłe oczki :cry:
Nie chciałby ktoś Łatka na tymczas? Albo któreś z maluchów, to wezmę Łatka.

Łatek wystąpi jutro w roli wabika na pozostałą dwójkę kociąt.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sie 19, 2011 23:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. [']['] Tosia i świeża dziczyzna

Chyba podpadłaś w Koterii - widziałem tam kilka ślicznych kotek. :| A colorpointki nie chcieli Ci dać? Może trafiła do PDT.
Wszyscy się nią zachwycali na Fb Koterii!

Z kotów Cię nie zluzujemy - gdybyśmy mogli, to byśmy wzięli kociaki z parkingu przy Prymasa - to już pewnie wiesz od Jany.
Wspieram Cię zatem głównie duchowo, a ględzę, by choć podnieść trochę Twój wątek.

Kto zluzuje genowefę?!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob sie 20, 2011 12:26 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. [']['] Tosia i świeża dziczyzna

faktycznie Cię naszło :roll: :wink:

ale :ok:

ale jak Ci bedzie z tym źle, to pomyśl sobie że można też mieć 10 albo 11 kociaków :roll: z czego 3/4 są czarne 8) :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob sie 20, 2011 21:41 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. [']['] Tosia i świeża dziczyzna

Łatek jednak ma jajka :)
Dziewczynka ma imię Balbinka.

Właśnie wcinają indyka, którego im ugotowałam. Napracowali się ciężko siedząc w transporterze. Niestety bez efektu :( Dzisiaj zero złapanych kotków.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sie 23, 2011 20:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. [']['] Tosia i świeża dziczyzna

Łatek został dzisiaj wykastrowany. Testy FeLV ujemne :D

Balbinka bardzo płakała za Łatkiem, ale teraz już jej przeszło. Bawi się, niestety sama :( Łatka nie ma, a jak jest to i tak jest zbyt wystraszony na zabawy :roll: Wujek Miś jest bardziej zainteresowany drażnieniem Tosi niż zabawami z małą Balbinką :roll:

Chrupiszon na Balbinkę zareagowała jak typowa kocica, czyli "Weśśśśś ssssstąd sssspadaj" ;)

Jutro Tosia idzie do okulisty, a Balbinka na testy.

Czarna Cholera wyprowadziła kociaki na inną działkę. Nie mam nawet po co teraz ustawiać klatki-łapki.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]