Słodka krówka Julcia.Za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 30, 2011 21:10 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Skłamałam :oops: Przecież miałam Tacię, najpiękniejszą kotkę na forum, zdaniem wielu forumowiczów, Miss Koterii, a to przecież jest trikolorka! Teraz w DS u OKI.
Vailet, nie wiem jak to jest, ale moje koty to wszystkie megamiziaki.Szczególnie kocurki, ale tych miałam dużo mniej niż kotek.Kolory przeróżne, czasem długowłose, a naprawdę wszystkie bardzo kochane.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 30, 2011 21:15 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar pisze:Skłamałam :oops: Przecież miałam Tacię, najpiękniejszą kotkę na forum, zdaniem wielu forumowiczów, Miss Koterii, a to przecież jest trikolorka! Teraz w DS u OKI.
Vailet, nie wiem jak to jest, ale moje koty to wszystkie megamiziaki.Szczególnie kocurki, ale tych miałam dużo mniej niż kotek.Kolory przeróżne, czasem długowłose, a naprawdę wszystkie bardzo kochane.

A można jeszcze Tacię zobaczyć na forum?Jeśli tak to gdzie?Ja z kocurkami też mniej miałam do czynienia,ale jeden wychowywał kociaki(pingwinek właśnie)po martwej mamie i był cudowny,
ale nie napiszę co ludzie mu zrobili za koci katar :cry: nie chcę Cię dołować.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 30, 2011 21:28 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Tacię? Oczywiscie, OKI robi mnóstwo zdjęć, a Tacia to gwiazda
viewtopic.php?f=1&t=127675&start=1215
Wszystkie moje tymczasy mają wątki na forum, wiele też DS to domki forumowe i wątki są aktywne.
U mnie Zuś wychował trójkę kociąt, a u Gosiar krówek Kubuś ( był też moim tymczasem, zanim pojechał do Gosiar) wychował chyba ośmioro naprawdę malutkich kociaczków.Nie poradziliby sobie bez niego, do dziś wspominają, jak bardzo są mu wdzięczni.Znalazł domek razem z jednym przybranym synkiem.

ewar

Post » Sob lip 30, 2011 22:01 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar pisze:Tacię? Oczywiscie, OKI robi mnóstwo zdjęć, a Tacia to gwiazda
viewtopic.php?f=1&t=127675&start=1215
Wszystkie moje tymczasy mają wątki na forum, wiele też DS to domki forumowe i wątki są aktywne.
U mnie Zuś wychował trójkę kociąt, a u Gosiar krówek Kubuś ( był też moim tymczasem, zanim pojechał do Gosiar) wychował chyba ośmioro naprawdę malutkich kociaczków.Nie poradziliby sobie bez niego, do dziś wspominają, jak bardzo są mu wdzięczni.Znalazł domek razem z jednym przybranym synkiem.

Ona wygląda jak półpers na bank :!: Grubiutka i bardziej ruda Bejbi :lol: :lol: Ja z kocurkiem raz miałam taką sytuację bo nie mam dt.To u mojej mamy na balkonie się działo.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lip 31, 2011 6:53 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Tacia nie ma nic wspólnego z persem, to raczej brytyjka.Futro ma jak niedźwiedź, trudno nawet go wyczesać.Jest piękna.Kiedy OKI szła z nią do weta, kawałek, z parkingu do lecznicy, Tacia była w czerwonych szelkach i nie było osoby, która by się nie zatrzymała i nie zachwycała.
Julcia też jest piękna, chociaż to jeszcze chucherko.Przy głaskaniu nie czuć już kości, nabiera chyba ciałka, ale bardzo powoli.Popiła właśnie kociego mleczka po śniadanku i się myje.

ewar

Post » Nie lip 31, 2011 12:57 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Takie małe OT.Do Pani Izy, mieszkającej na parterze w sąsiednim bloku przychodzą bezdomne koty.Fajnie tam jest, bo zaraz pod oknem rosną krzewy i można tam dawać miseczki, koty nie są na widoku.Bura Czesia żyła 14 lat podkarmiana przez p.Izę, potem ja się przyłączyłam, leczyłam ją ..itd.Już za TM.Teraz jest taki strasznie biedny krówek.To musiał być przepiękny kocur, o lekko przedłużonej sierści i dużej głowie, taki trochę brytek.Dzisiaj go POGŁASKAŁAM :lol: Wcześniej nawet nie pozwolił do siebie podejść, ale to mądre stworzenie.Zawołałam go,zrozumiał, dałam tackę z jedzonkiem i ta bieda pozwoliła mi się głaskać. :lol: Zastanawiam się, co mogę dla niego zrobić.Nie zaryzykuję jeszcze łapania, ale odpchlić i odrobaczyć mogę, prawda? Najlepszy byłby chyba advocat, bo świerzba też powinien zlikwidować.Będą pieniądze z bazarku, a więc kupię spot-on.Trzymajcie kciuki, żeby się udało :ok:

ewar

Post » Nie lip 31, 2011 13:49 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Nie tylko Czaruś i Marusia, ale i Julcia "załapała" się na wózek Ignacego. :lol: Nie ma brzydkich oczek, na zdjęciu takie trochę "kaprawe" wyszły.
Obrazek

ewar

Post » Pon sie 01, 2011 7:43 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

A wczoraj był jakby przełom :lol: :lol: .Julcia szalała, bawiła się ze mną, wywalała brzuszek do głaskania, no byłam bardzo szczęśliwa.

ewar

Post » Pon sie 01, 2011 14:32 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Co pan to i małpa....Nieostre, ale wklejam
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon sie 01, 2011 22:35 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Ależ ona ma uroczy pyszczek!
I pierwszy raz zobaczyłam Tacię, faktycznie miss forum z niej ;)
Ewar, ja chyba mam gdzieś profender spot-on, jedną porcję. Jak chcesz, to ci wyślę.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sie 02, 2011 17:42 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Conchita, dzięki :1luvu: Bardzo chętnie, jeśli możesz.
Nie było mnie kilkanaście godzin w domu i stwierdzam, że mam zły wpływ na koty. :twisted: Zostały same, żadnego bałaganu, nic nie powywracane, najprawdopodobniej spały cały dzień.Kiedy jestem w domu jest różnie, biegają, coś tam zrzucą, rozsypią żwirek, zgruchmonią posłanka, a jak mnie nie ma, koty jak pluszowe zabawki.

ewar

Post » Śro sie 03, 2011 9:07 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Julcia bardzo się ożywiła, bawi się, wywala brzusio do głaskania.Najlepiej jej się śpi w wózku Ignasia, położyłam tam kocią kołderkę.Niestety, Czaruś ją zaczepia i są konflikty.Julcia nie chce mieć z nim do czynienia, a głupi rudas tego nie rozumie :lol: .Nie wiem, o co chodzi, naprawdę.

ewar

Post » Śro sie 03, 2011 9:18 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Ewa, moim zdaniem może o to, że ona wciąż jest niewyciachana, a on to czuje - fakt odjajczenia nie zrobił z niego ani samicy, ani obojnaka :ryk:
po prostu płeć jest w mózgu, nie tylko w jajeczkach - a Julka mu pachnie samiczką, i tyle...
poza tym chyba to jest taki typek ;), jak mój Nocuś - wiecznie zaczepia dziewczyny, i o ile Polinda do pewnego stopnia lubi takie wariackie zabawy, to już Piksa nie znosi, i Nocek ciągle od niej zbiera bęcki. Nawet Pola często warczy na Nocunia, jak na nią po raz n-ty w ciągu dnia skacze z głupim wyrazem oblicza i tarmosi za futro. I nic do niego nie dociera - "ja chcę się bawić, no dalej!!" - nawet fakt, że zbiera oklep nie powstrzymuje go przed grandzeniem ;)

a tak z innej beczki - masz kontakt z tym facetem od Kominka i Lufcika, czyli obecnie Benka i Lucka? wszystko u kociaków w porządku?
KotkaWodna

Post » Śro sie 03, 2011 10:45 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Tak, u kociaków w porządku, pisałam jakiś czas temu na wątku.Przysłał mi zdjęcie z kociakami owiniętymi wokół jego szyi, nie mogłam wkleić z oczywistych względów.
Czaruś chce się bawić z Julcią, on ją lubi, naprawdę.To zabawowy kociak, wszędzie go pełno, a Julci to nie odpowiada.Wystarczy go czymś zająć i daje jej spokój.Wysterylizuję ją, ale odwlekam to, bo boję się ryzykować.

ewar

Post » Śro sie 03, 2011 16:36 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.10miesięcy i FeLV+

Znalazła się filcowa podkładka pod meble, Julcia jest zachwycona, cały czas się nią bawi.Próbowałam dać jej inną, ale ta chyba ma w sobie to "coś", jest najlepsza :lol: Potem wkleję zdjęcia.

ewar

[poprzednia][następna]