Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2011 20:09 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Czy wszystkie persy nogi do tyłu tak robią?Nawet Bejbi jak było gorąco tak robiła,a pers teściowej zawsze tak leży :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 30, 2011 20:12 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:Czy wszystkie persy nogi do tyłu tak robią?Nawet Bejbi jak było gorąco tak robiła,a pers teściowej zawsze tak leży :lol:

Ze znanych mi persów - wszystkie ... :D
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lip 30, 2011 20:18 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:Czy wszystkie persy nogi do tyłu tak robią?Nawet Bejbi jak było gorąco tak robiła,a pers teściowej zawsze tak leży :lol:

Ze znanych mi persów - wszystkie ... :D

Ha,czyli Bejbi coś tam z persa ma :P Im chyba za gorąco że tak robią.A jak Ziabolek z jego pawikami?
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lip 30, 2011 20:42 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:A jak Ziabolek z jego pawikami?

niestety są... :( :( :(
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob lip 30, 2011 20:53 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:

Oż qrde :( biedny Ziabolek :( Z Bejbi też niewesoło bo ma lamblie 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lip 30, 2011 20:56 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:

A pytałaś może weta (nie wiem czy pisałam ci już o tym) o tabletki z orzecha czarnego? Naturalne, mój mały siostrzeniec brał na lamblie właśnie. Aha - jak są lamblie to Ty też musisz się odrobaczyć. Zobaczę może jeszcze mam te tabletki - gdybyś chciała dla kici albo dla siebie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 30, 2011 21:01 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:
vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:

A pytałaś może weta (nie wiem czy pisałam ci już o tym) o tabletki z orzecha czarnego? Naturalne, mój mały siostrzeniec brał na lamblie właśnie. Aha - jak są lamblie to Ty też musisz się odrobaczyć. Zobaczę może jeszcze mam te tabletki - gdybyś chciała dla kici albo dla siebie.

Dla mnie jak najbardziej,bo Bejbi dziś już zaczeła leczenie Fenbendazolem w tabletkach,tam są
dwa składniki.Czy po tych tabletkach Kasia co masz siostrzeniec miał jakieś sensacje?
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lip 30, 2011 21:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet, fenbendazol to nazwa jednej substancji czynnej, która niestety nie działa na lamblie. upewnij się u weta co do nazwy leku, bo możliwe, że Bejbi dostaje coś, co jej nie pomoże :( w kwestii skuteczności zaordynowanego odrobaczania to takie kwiatki widziałam, że na chwilę obecną jestem już chyba przewrażliwiona...

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Sob lip 30, 2011 21:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:Czy po tych tabletkach Kasia co masz siostrzeniec miał jakieś sensacje?

Ale tabletki ma Gibutkowa ... nie ja ... A lamblie wytłuczesz ... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob lip 30, 2011 21:26 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

novacianka pisze:vailet, fenbendazol to nazwa jednej substancji czynnej, która niestety nie działa na lamblie. upewnij się u weta co do nazwy leku, bo możliwe, że Bejbi dostaje coś, co jej nie pomoże :( w kwestii skuteczności zaordynowanego odrobaczania to takie kwiatki widziałam, że na chwilę obecną jestem już chyba przewrażliwiona...

Ten lek ma dwie substancje i jedną jest fenbendazol.Wet mi tłumaczył że jest skuteczniejszy niż fenbenat,który jest dla świń i dzikim kotom jedynie to się daje bo jest bez smaku,ale lamblii raczej nie wytłucze.Nie chciałam Metronidazolu dać bo dopiero Bejbi była na okropnych antybiotykach :( a czytałam że weci i babki z miau,polecają to.To jakoś na P się nazywa(zapomniałam).Za 2 tygodnie powtórka :( Robale nie wykryło,ale te lamblie.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lip 30, 2011 21:47 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Panacur?

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Sob lip 30, 2011 21:52 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Vailet żadnych sensacji. Jutro przekopię szafkę z lekami i dam znać.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 30, 2011 21:56 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

novacianka pisze:Panacur?

Chyba tak :?
Obrazek ,

vailet

Post » Sob lip 30, 2011 21:57 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Vailet żadnych sensacji. Jutro przekopię szafkę z lekami i dam znać.

Dzięki Gibutkowa :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 31, 2011 11:16 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

8O no i mam coś, czego nie chciałam...i czego ABSOLUTNIE nie powinnam mieć :roll: :roll: :roll: dwa małe gnojki na TDT ... na razie są tak przerażone, że składają się głównie z oczu ... :(
Obrazek

katarzyna1207

[poprzednia][następna]