Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 12:38 Re: Kocia Mama podejrzenie FELV/FIV. DT potrzebne CITO !!!! W-wa

BOZENAZWISNIEWA pisze:
meggi 2 pisze:
alix76 pisze:Pozytywną ma wziąć????

a gdzie napisane, że jest pozytywna? to są tylko przypuszczenia

no właśnie...czekajmy spokojnie na testy...ich wyniki.Potem będziemy myśleć co dalej.

I po co były złe przypuszczenia i atak.

Super, że ma domek, tylko teraz najwazniejsze, żeby na skutek zmiany
miejsca zamieszkania nie nastąpił dodatkowy stres i niedoleczona kotka
nie rozchorowała się bardziej. Tylutygodniowy glut to nie dobrze, może zatoki chore.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lip 28, 2011 21:50 Re: Kocia Mama podejrzenie FELV/FIV. DT potrzebne CITO !!!! W-wa

meggi 2 pisze:Super, że ma domek, tylko teraz najwazniejsze, żeby na skutek zmiany
miejsca zamieszkania nie nastąpił dodatkowy stres i niedoleczona kotka
nie rozchorowała się bardziej. Tylutygodniowy glut to nie dobrze, może zatoki chore.

Nie zapeszajmy już z góry - wszystko będzie dobrze na pewno.

Kuźwa, ale się denerwuję przed jutrem :(

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Pt lip 29, 2011 20:24 Re: Magrusia jedzie w piątek do swojego domku!!!!!!!!!!!!

Magruś będzie w nowym domku koło 22.00. Dam znać jak idzie. Straszliwie się denerwuję :( Dziś, jak byłam u Niej w Koterii to cały czas łepek dawał mi do głaskania - poznała mnie chyba od razu :):):) A Państwo w koło wszyscy przez Nią podrapani - tak wyraziła niechęć do siedzenia w klatce i wszelkich nieprzyjemnych zabiegów. Niech juz jej się poszczęści....

Tyle tam bid w tej Koterii :( Malwinka z padaczką (z klatki pod Magrunią), Ognik dymny z klatki naprzeciwko Magrus -, cudy, oswojony, grzeczny i zdrowy, a nie ma domu :( Czarnuszek co szalał w klatce koło Ognika bawiąc się z gazetami, jakby nie dostrzegał ograniczonej przestrzeni klatki... Naprawdę jestem pełna szacunku dla całej Koterii - cudowni ludzie. I taki ogrom nieszczęścia ....

Magilaina

Post » Pt lip 29, 2011 20:28 Re: Magrusia jedzie w piątek do swojego domku!!!!!!!!!!!!

Za podróż i nowe życie Magrusi :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lip 29, 2011 21:00 Re: Magrusia jedzie w piątek do swojego domku!!!!!!!!!!!!

No to czekam na przesyłkę z szampanem (może być wino musujące) :wink: Jestem baaaardzo szczęśliwa, że pojechała i mam nadzieję na dobre wieści i szczęśliwe życie Magrusi. Magilaina uratowałaś jej życie bo nie wiadomo jakby się to na wolności skończyło.
A drugi kocio Rysio któremu przed wczoraj zrobiłam wydarzenie na fb też już prawie ma domek jeszcze wizyta p/a i pojedzie :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt lip 29, 2011 22:40 Re: Magrusia jedzie w piątek do swojego domku!!!!!!!!!!!!

Królewna Magri w pierwszych minutach po podrózy do lepszego życia :1luvu: Myje sobie nogę :D

Obrazek

Magilaina

Post » Sob lip 30, 2011 0:06 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Szczęśliwa od pierwszej minuty :)

Hura! Niech się kotce wiedzie szczęśliwie w nowym miejscu!
Magilaina i ewan - świetna robota, jesteście wspaniałe!!

I jeszcze zasłużone emotki dla Was: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob lip 30, 2011 1:10 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Szczęśliwa od pierwszej minuty :)

Bardzo się cieszę-pomieszka, odsapnie i dostanie imie Gruba,bo Magra już nie będzie :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 30, 2011 7:19 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Szczęśliwa od pierwszej minuty :)

Cudne wiesci, cudne zdjęcie :!: Powodzenia Maleńka. Największe podziękowania należą się Asi :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie lip 31, 2011 19:56 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Szczęśliwa od pierwszej minuty :)

Hello :) wieści są takie: Magruśka bedzie w swym domku docelowym jutro - zabiera się z Joasią do pracy. Na czas weekendu Magri trafiła do Wojtq - przyjaciela Asi. Najpierw (w piątek wieczorem) najdała się do syta nie zwracając uwagi na wpatrujace sie w Nią kilka par oczu, a potem poszła spać. W sobotę postanowiła, że jednak jest zestresowana całym ogromem wydarzeń i schowała się do szafy i nic nie wskazywało na to, aby miała w planach wyleźć. Jednak wieczorem, wkurzona juz brakiem zainteresowania związanym z jej fochem, wygramoliła się i postanowiła Gospodarza domu namówic do gry w piłkę - skutecznie. Noc przespała w piernatach, a dziś Asia poszła spac do Wojtq, żeby Magruśke rano do pracy zabrać bezposrednio. Tam już jest kotek rezydent i kilka kociaków - mam nadzieję, że się doagadają. Ostatnie info z dziś jest takie, że Magruś je za 5 kotów. hmmm...chyba proroctwa BOZENYZWISNIEWA się sprawdzą i przemianowac ją trzeba będzie na Cicciona :P (z włoskiego: grubaska) Cieszy to, bo w Koterii apetyt miała kiepski.

P.S. A tak na marginesie musze się wyżalić. Pani znana Magda Gessler ma profil na fejsie i tam juz grubo ponad 60 000 fanów, którzy tworzą swoiste kółko wzajemnej adoracji. W związku z tym, że tacy są wszyscy pozytywni, chca świat ulepszac i w ogóle kochają życie, usmiech i dobro z każdej strony - postanowili nawet załozyć stowarzyszenie kolorowych, czy tam teczowych. Pani Magda głosi codiennie, że usmiech i szcześliwy, lepszy świat trzeba tworzyć...W związku z tym, ze jestem na tej stronie z ciekawości, postanowiłam link o poszukiwaniach domu dla Magri zamiescić tez tam (no wiecie - tyle ludzi, sami pozytywni, nie takie pierdoły tam zamieszczają - pomyślalam, że duża szansa na pomoc). Pani Magda G. skomentowała nawet mój link (po komencie jednej dziewczyny, że na tym profilu nikt nie chciał klikac pomagając choremu dzieciaczkowi), że ma 5 kotów!!!!. Z kilkoma wykrzyknikami. A, gdy wkleiłam po dwóch dniach, że Magri szczęsliwie ma dom i juz dziękuję za pomoc i może ktoś z obecnych (przypominam ponad 60 000 ) osób bedzie jechał na trasie Wawa-Bydgoszcz, Pani Magda skomentowała równiez ten link. O tak: Mam juz dośc kotów! Litości!" No i jak guru tak napisała, to nikt (przypominam - 60 000 ludzi) nie polubił nawet... Uważam, że to żenuła. No cóz...Magrusia kasy tęczowej nie przyniosła, więc wypad z tablicy Pni G. Smutna taka obłuda strasznie. Nadmieniam, że to były jedyne dwie wiadomości na tej tablicy dotyczące kota - a pojawia sie ich dziennie naprawdę wiele.
Na marginesie: polecam zerknąc na profil. To co się tam dzieje zasługuje na prace conajmniej magisterską... Chyba napisze o tym na wkurzonych - taka mnie złość ogarneła :(

Edit:

Obrazek

Magilaina

Post » Nie lip 31, 2011 20:20 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

O Gesler pisać mi się nie chce bo to wulgarna baba, która wykorzystuje swoje 5 min. Natomiast Magrusia cudna i cieszy, że się aklimatyzuje, je i rozrabia. Pisz proszę o niej jak tylko bedziesz miala jakieś info. A w drugim wydarzeniu o Rysiu też spore zainteresowanie i jest potencjalny domek :lol:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie lip 31, 2011 20:35 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

Ewa, chyba wkrótce otworzysz jakis oficjalny osrodek adopcyjny, bo dobrze Ci to idzie :D

I na dobranoc fotka pt.: "znajdź niewyraźny, rozciagniety szczegół na zdjęciu" :D

Obrazek

Nie ukrywałam przed Joasią, że jestem nieco zazdrosna o takią szybką aklimatyzację Magri - ja musialam sie napracowac, żeby przylazła do pomiziania łepka :evil:

A tak naprawdę jestem mega szczęsliwa :1luvu: :1luvu:

Magilaina

Post » Pon sie 01, 2011 22:48 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

:1luvu: Czy widzicie te wąsy??? :):):)

Obrazek

Obrazek

Magilaina

Post » Czw sie 04, 2011 19:24 Re: Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

A tymczasem wieści od Magruni:

postanowiła póki co byc małym dziczkiem. Upodobała sobie u Joasi w pracy pomieszczenie w budnku gospodarczym i tam zaniosła swoje walizeczki - w biurze nie chce siedzieć (nikt nie chce :D ). Z niesmiałością pewną wychodzi na jedzenie, ale wychodzi. Katar zniknąl i forma nie jest zła :) Joasia do niczego nie zmusza, tylko daje jej szanse na przyzwyczajenie do nowego miejsca. Wieczorami (z doniesień Pana portiera to wiemy) ochoczo zwiedza teren - w dzień się jeszcze wstydzi :) Joasia podsumowuje, że Magri ma czyściutko, cieplutko, pełną miseczke i wygląda na zadowoloną.

Kolejne wieści w następnym wydaniu biuletynu informacyjnego :)

Magilaina

[poprzednia]