Dom Ani część 1 - nieczynne z powodu że zamknięte

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 20:28 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

_namida_ pisze:Jeśli potrafisz sie jeszcze doliczyć, to chyba nie jest najgorzej 8)

no, dokładnie tak :twisted:

(a 7 to fajna liczba :P )

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 29, 2011 13:52 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Może ktoś mnie nauczy jak jeść, by (co najmniej) 3 natrętne łebki nie ładowały się do mojego talerza?
Za radę "na stojąco" serdecznie dziękuję - już odkryłam ten sposób :twisted:
Ruch: za kark i na podłogę - nie daje efektów, bo mam za mało rąk, a one po raz miliord pierwszy wskakują na stół, zupełnie nie biorąc sobie do serca faktu, że zostały już wielokrotnie zestawione.
Nigdy nie widziałam tak upartych stworzeń!
Wrrrr

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lip 29, 2011 13:54 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Ja moje nauczyłam odpychając je delikatnie, ale stanowczo rozłożoną na płasko dłonią położoną na czole/nosie (ich, nie moim). Szybko załapały obie i mamy spokój. :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt lip 29, 2011 13:56 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Pasibrzucha pisze:Ja moje nauczyłam odpychając je delikatnie, ale stanowczo rozłożoną na płasko dłonią położoną na czole/nosie (ich, nie moim). Szybko załapały obie i mamy spokój. :)

Mądrala :>
Te małe są INNE :>

Annazoo

Post » Pt lip 29, 2011 14:08 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Annazoo pisze:Może ktoś mnie nauczy jak jeść, by (co najmniej) 3 natrętne łebki nie ładowały się do mojego talerza?
Ruch: za kark i na podłogę - nie daje efektów, bo mam za mało rąk, a one po raz miliord pierwszy wskakują na stół, zupełnie nie biorąc sobie do serca faktu, że zostały już wielokrotnie zestawione.
Wrrrr

spróbuj przybliżyć twarz do ich mordki i agresywnie, głośno prychnąć. na moje podziałało, miałam dokładnie tą samą sytuację...
w sumie nadal mam, ale łagodnieje z każdym dniem :twisted:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt lip 29, 2011 14:11 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Kocuria pisze:
Annazoo pisze:Może ktoś mnie nauczy jak jeść, by (co najmniej) 3 natrętne łebki nie ładowały się do mojego talerza?
Wrrrr

spróbuj przybliżyć twarz do ich mordki i agresywnie, głośno prychnąć. na moje podziałało, miałam dokładnie tą samą sytuację...

Próbowałam :)
Nie mogę więcej pisać, bo Rodzyn mi poluje na kursor :mrgreen:

Annazoo

Post » Pt lip 29, 2011 14:12 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Annazoo pisze:
Kocuria pisze:
Wrrrr

Próbowałam :)
Nie mogę więcej pisać, bo Rodzyn mi poluje na kursor :mrgreen:

widać źle prychasz :ryk:

Kocuria

Post » Pt lip 29, 2011 16:41 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Posyczeć na nie "po kociemu" ;-)

Ale jeśli głodzisz kociątka, to chyba normalne, że próbują coś "upolować"... :roll: :ryk:

charm

Post » Pt lip 29, 2011 16:43 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

charm pisze:Posyczeć na nie "po kociemu" ;-)

Ale jeśli głodzisz kociątka, to chyba normalne, że próbują coś "upolować"... :roll: :ryk:

Maupy jedne :]

Annazoo

Post » Pt lip 29, 2011 16:50 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Annazoo pisze:
charm pisze:Posyczeć na nie "po kociemu" ;-)

Maupy jedne :]

To ja jednak mam grzeczne koty, żaden nie próbuje wsadzać pycholka do talerza ;-) :twisted:
(Guree miauczy i robi słodkie miny czekając aż dostanie na widelcu/łyżce - nawet makaron z sokiem z aronii jadł...., Beeju próbuje zdjąć z talerza łapą a Natalia wącha "doustnie" czy to, co się je pachnie zachęcająco, i dopiero potem próbuje zdjąć z talerza łapą...)

charm

Post » Pt lip 29, 2011 21:10 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Mam dokładnie to samo. Nieważne ile razy mały kot jest przeganiany. I co najlepsze-> mikruś jest wszystkożerny- niedawno zlizywał nawet ziarenka maku z talerza :roll:

Raz nawet udało mi się zbója uwiecznić, o:
Obrazek
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Pt lip 29, 2011 21:14 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

prychanie, drogie panie :mrgreen: łapiesz za karczycho, prychasz mu w paszczę i odstawiasz na podłogę. po kilkuset powtórzeniach zrozumieją :ryk:

a co do wszystkożerności - moje ostatnio euforycznie szamały przejrzałego arbuza 8O
trochę im się boję mokre dawać :oops: bo za każdym razem mam głębokie szramy na nogach po ich wspinaczce do miski...

Kocuria

Post » Pt lip 29, 2011 21:37 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Annazoo pisze:
jej siostra pisze:a Jimi idzie czy zostaje?

Wizyta została odwołana z powodu zmiany zdania potencjalnego DS nt posiadania kota.
A Elvisa chcą ale w Nowym Sączu.
Na razie mi tuptają o pokład pusty ;)

tupot białych mew? :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt lip 29, 2011 22:03 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Cóż, najważniejsze to wytrwałość w odkładaniu kota na inne miejsce aż załapie :mrgreen: powtarza się to setki razy, warto jakiś znak ostrzegawczy dołożyć, np właśnie prychnięcie, syknięcie, u nas działa klaśnięcie. To znak zawsze gdy coś broją. I jeszcze mówię głośno i wolno, że nie wolno :twisted: nawet wszystkożerny i łapczywy Proziu się nauczył i teraz grzecznie siedzi pod stołem :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob lip 30, 2011 8:14 Re: Dom Ani: Leoś, SMilka, Dorunia i Waluś

Kocuria pisze:prychanie, drogie panie :mrgreen: łapiesz za karczycho, prychasz mu w paszczę i odstawiasz na podłogę. po kilkuset powtórzeniach zrozumieją :ryk:

a co do wszystkożerności - moje ostatnio euforycznie szamały przejrzałego arbuza 8O
trochę im się boję mokre dawać :oops: bo za każdym razem mam głębokie szramy na nogach po ich wspinaczce do miski...

No dzięki :)
Odstawiałam je kilkaset razy od piątej rano. Jak się najadły, to pragnęły zabawy. Zdejmowałam je z mojej głowy, pleców, międzyplecza, nóg, rąk. To raczej wyjątkowy przypadek, bo nie zrozumiały. Inna rzecz że prychać o tej porze w sposób precyzyjny nie jest łatwo.

Co do szram - obcięłam im pazury, mogę je zatem sobie przykładać w ramach intensywnego miejscowego masażu :mrgreen:

Słomka po raz pierwszy bawiła się wczoraj myszką! :)
Łazi już po całym mieszkaniu, wprawdzie nie jest to jeszcze zaprzyjaźnienie z pozostałymi, ale prychanie ustało. No chyba że wyjdzie na nią któryś znienacka zza węgła :)

PS
Podłość kota mierzy się prędkością, z jaką ułoży się spokojnie do snu po tym, jak cię zmusił do wstania, po konsekwentnym budzeniu cię przez kilka godzin.

Annazoo

[poprzednia][następna]