ODESZŁA :( AMBER FeLV+ szczęśliwa w wymarzonym DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jak nazwiemy bezimienną?

Ankieta wygasła Pon kwi 25, 2011 16:35

Czarka
9
9%
Sumi
2
2%
Marysia
9
9%
Amber
20
20%
Inez
11
11%
Kofi
9
9%
Negri
15
15%
Wronia
9
9%
Pola
4
4%
Zulka
11
11%

Liczba głosów : 99

Post » Pt lip 29, 2011 13:48 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

to w końcu o zdjęcie kota czy Wielbłąda się rozchodzi? :ryk:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lip 29, 2011 13:49 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Plecaczek spakowany? Bo ja właśnie druknęłam umowę adopcyjną :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 29, 2011 13:50 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Kotki konkretnie nowej ,co ma niby kolory nie takie-ja wiem ,bo ona czarna nie jest :roll: :wink: to nie chce jej wkleic 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 29, 2011 13:50 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Zofia&Sasza pisze:Plecaczek spakowany? Bo ja właśnie druknęłam umowę adopcyjną :twisted:

W sprawie ktorego kota piszes z,bo sie tu sie gubie :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lip 29, 2011 13:57 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

no chyba Amber...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lip 29, 2011 14:04 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

*anika* pisze:no chyba Amber...

Nie, chyba tej nowej. Nowa ma być whiskaska, ale fotek jeszcze nie mam.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 29, 2011 14:06 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Zofia&Sasza pisze:Plecaczek spakowany? Bo ja właśnie druknęłam umowę adopcyjną :twisted:

Spakowany. Ale mały ten plecaczek, Bambel posiada tylko ulubioną wełnianą myszkę, książeczkę zdrowia i resztę swojego Intestinala. No i oczywiście jeszcze rodowód, rzecz jasna :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt lip 29, 2011 14:16 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Wielbłądzio pisze:

Spakowany. Ale mały ten plecaczek, Bambel posiada tylko ulubioną wełnianą myszkę, książeczkę zdrowia i resztę swojego Intestinala. No i oczywiście jeszcze rodowód, rzecz jasna :mrgreen:

No i kupę wdzięku oraz uroku osobistego :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 29, 2011 14:19 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Zofia&Sasza pisze:
Wielbłądzio pisze:

No i kupę wdzięku oraz uroku osobistego :D

Mój mózg odmawia współpracy (piątek, piąteczek!) i postawił niechcianą kropkę po pierwszych trzech słowach powyższego postu.
8O
Tak spakowanego kociego plecaczka to jeszcze świat nie widział :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lip 29, 2011 22:37 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Amber się powoli zadomawia :)
Początkowo Amber zestresowała się Guzikiem, ale Guziczek jest pierdoła przyjazna dla całego świata i porządnie "wychowana" przez Dusię i MiNutkę, więc powoli Amber przestaje czuć przed nim respekt. Już nawet podeszła i obwąchiwała go w jego koszyku, ale jak się ruszył to się ewakuowała zupełnie bez paniki.

Niestety moje przewidywania co do reakcji MiNutki się sprawdziły. Wściekła zjeżona kula na trzech łapkach rzuciła się z okna w kuchni, z wrzaskiem przegoniła Amber z 10 metrów przez całe mieszkanie na balkon, gdzie dodatkowo odstawiła pokaz Bardzo Groźnego Kota, krzyczącego w niebogłosy. Potem schowała się zjeżona i obrażona na szafce wiszącej w kuchni. Uznałam, że nie ma co obydwu kocic stresować i MiNutce została zaaplikowana dawka Kalm Aid. Teraz MiNutka śpi na szafce, a Amber dalej zwiedzała mieszkanie. Coś jej nie bardzo pasowała bo miauczała i nawoływała (tak coś mi się widzi, że wołała Wielbłądzio :) ) Szczęśliwie poczuła sympatię do mojej lokatorki (też kotolubnej), więc pobawiły się a teraz Amber sobie już spokojnie leży na kanapie obok Juli. Wyraźnie ma ochotę przysnąć, ale jest bardzo czujna i reaguje na każdy dźwięk, nawet na klikanie klawiszy klawiatury.
Sytuacja wygląda teraz tak, że MiNutka siedzi w kuchni na szafce i syczy na widok Amber, a kolejne podejście Amber bliżej skończyło się kolejnym wrzaskiem nastroszonego kota i wygonieniem Amber z kuchni. Poza kuchnią Amber zwiedza dalej mieszkanie - wdrapała się na regał, zdemolowała pierdułki na półce w sypialni i przymierzała się do kocich pólek.
Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Sob lip 30, 2011 0:16 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

:ok: Kciuki za aklimatyzacje :P :ok: :ok:

Dzielna Amber :kotek:

Zjezonba kula tez sie zauroczy czarnulka :kotek:

anulka111

Post » Sob lip 30, 2011 0:45 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

anulka111 pisze::ok: Kciuki za aklimatyzacje :P :ok: :ok:

Dzielna Amber :kotek:

Zjezonba kula tez sie zauroczy czarnulka :kotek:

Póki co Amber leży na kanapie i warczy a Nutka siedzi przed wejściem do salonu i syczy :(
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Nie lip 31, 2011 0:46 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Echh, z kocicami to zawsze jest gorzej niż z kocurami, charakterne bestie :twisted:
Mam nadzieję, że jeszcze kilka dni i u Nutki ciekawość zwycięży, oby jednak zdecydowała się z Tą Nową zaprzyjaźnić :ok: :ok: :ok:
Cieszę się, że Amberka od razu poczuła sympatię do Julii, mam nadzieję, że dzięki temu na początku będzie się czułą bezpieczniej.

A ja tęsknię jak cholera :(

Wielbłądzio

Post » Nie lip 31, 2011 13:25 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Jak dzisiaj ???

Wielbłądzio

Post » Nie lip 31, 2011 14:16 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Wielbłądzio pisze:Jak dzisiaj ???

Pełny luzik :)

Amberka zadomowiona i powoli zaczyna olewać Wściekłą Kulę :) Wędruje już po całym mieszkaniu i tylko z łaski raczy dostojnie opuścić pomieszczenie bronione przez Wredotę. Wredota też powoli przechodzi od fazy obronnej do ciekawości. Uważnie obserwowała zabawę Amberki z wędką (będzie filmik, tylko muszę zgrać na YouTube), a kiedy Amber ulokowała się na kociej półce w koszyku żeby sobie pospać, to Nutka wspięła się na półkę i zaglądała do koszyka - Amberka ją osyczała, ale żadna z kocic nie atakowała. Tak więc wszystko jest na najlepszej drodze i myślę, że to już nawet nie jest kwestia dni a godzin, żeby w domu był spokój. Do zaprzyjaźnienia się to jeszcze pewnie trochę czasu minie, ale na razie wystarczy, że się będą tolerowały.
Trochę mnie martwi to, że Amber ma biegunkę i bardzo dużo pije i sika. Badania nie wykazują żadnych odchyleń w kierunku nerek, ale ona więcej pije niż Guzik i sika co chwilę. Nie wydaje mi się jednak żeby to była kwestia stresu. Muszę ją poobserwować, ale jakbyś Kasiu mogła napisać jak to było na początku u Ciebie to byłoby dobrze.
Z ciekawostek mogę wam powiedzieć, że Guzik boi się Amberki :) No może boi się to za dużo powiedziane, ale zdecydowanie czuje respekt - no ale jak nie czuć respektu przed stworzeniem, które porusza się po mieszkaniu z wdziękiem jaguara i nie mam tu na myśli samochodu :)
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

[poprzednia][następna]