Otwock- cmentarne koty!Jako tako ogarnięte!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 13:33 Otwock- cmentarne koty!Jako tako ogarnięte!

Tak na gorąco napiszę. Raczej dla swojej spokojności .Bo wszyscy jesteśmy zawaleni.
Choć nadzieję mam cały czas. Może akuratnie coś sie uda. Uratowac kolejne kocie życia.

Dostałam takie pw. Proszę o wybaczenie autorki za kawałek wpisu :oops:
Najlepiej naświetla sytuację.

Obrazek

FB -proszę o zaglądanie wpisy i udostępnianie!
http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 4570619114

wiem beznadzieja...
...byłam dzisiaj koło południa robić rozeznanie w nagrobkach i zajrzałam do jednego z kamieniarzy na ul.Bema a tam..
oczywiście 2 maluchy i mama na kamieniach, jeden z maluchów ma jedno oczko całe owrzodzone (wydaje mi się, że jeszcze je ma - mały dziki a ja w niedoczasie..).
Czy nie udałoby Ci się podać im unidox w jakimś whiskasie (może nawet udałoby się, któregoś pana namówić na podawanie?)...

Byłam z TZ. Okazało sie,że malców jest 8 sztuk :cry: 4 starsze ok 3 miesieczne i 4 młodsze. Panowie chętni do współpracy.
Widziałam tylko 1 starszego i małego burania.Oraz dwie mamcie. Kotusie fizycznie całkiem dobrze wyglądają. Mamusie to chude pingwinki. Małego z chorym oczkiem nie widziałam. Panowie poświadczyli,że taki jest. Zostawiłam Unidox.
Ale patrząc na te obecne malce+ rozmowa z panami, problem ze zdrowiem będą mieć wszystkie. Albo już mają. Bo buranio miał nie szczególne oczyska. Mamcie też.
Unidox to za mało. Przydało by sie podrzucić więcej leków dla całości. A tego nie jestem w stanie zrobić. Sama mam chore zwierzęta i drałuję codziennie do weta.Dokarmiane dzikuny także chorują.
:oops:
Wracajac jednak do maleńtasów. Pracownicy sa im przychylni. Codziennie przyjeżdża pan co je dokarmia. Naszykowane mają miejsca do karmienia. Jednak zero ocieplonych miejsc do schowania się w niepogodę. Wg słów panów "mieszkają" wśród kamieni i pod samochodami. Tam kociczki okociły się.
Tragedia i beznadzieja. :cry:

Nie będę łapać malców dopóki nie będzie dla nich miejsc. A to tak boli. Sama już nie mogę przyjąć więcej zwierza. Zakoceni jesteśmy na maksa.Koty choruja u mnie.
Podejdę tam jeszcze. Zaniosę troche suchego, dopytam.

Może ktoś ma miejsce choć dla chorowitka, choć dla kilku sztuk...?
Może...
Sorki za chaotyczny wpis. Wykrzystuję przerwę. W domu nie mam netu. Chyba że coś UPC zadziała.
Ew kontakt na telefon 697-541-709.

Proszę o podrzucanie wątku.Nie będę mogła zaglądać. A tu jeszcze weekend.
Ostatnio edytowano Pon sie 22, 2011 8:08 przez ASK@, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 29, 2011 13:37 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

zaznaczam i podrzucam - trzymam :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 29, 2011 13:39 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

Wracaliśmy to u pierwszego kamieniarza na "wzorze" pomnika siedziała mamcia pingwinka karmiąc cycem 2 dzieci. Musieliśmy pojechać dalej. Bo co???Co można było zrobić.
Panowie mówią,że kotów było więcej ale lis przetrzebił populację.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 29, 2011 13:41 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

mam nadzieję, że z ich pomocą uda się wkrótce pokastrować kotki, za co też mocno trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 29, 2011 13:41 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

O rety ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lip 29, 2011 13:47 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

XAgaX pisze:mam nadzieję, że z ich pomocą uda się wkrótce pokastrować kotki, za co też mocno trzymam :ok: :ok: :ok:

Kastarcje są w palnie. Panowie są za. Na dzień rozmowy oczywiście. Wstępne ustalenia są zrobione.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 29, 2011 13:47 Re: Otwock- cmentarne maluszki!PILNIE DT!

ASK@ pisze:
XAgaX pisze:mam nadzieję, że z ich pomocą uda się wkrótce pokastrować kotki, za co też mocno trzymam :ok: :ok: :ok:

Kastarcje są w palnie. Panowie są za. Na dzień rozmowy oczywiście. Wstępne ustalenia są zrobione.

super, bardzo się cieszę :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 29, 2011 13:49 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

Tylko te maluszki:(
Co z nimi!!!???
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 29, 2011 13:50 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

Mogę tylko podrzucić. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lip 29, 2011 14:00 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

horacy 7 pisze:Mogę tylko podrzucić. :ok:

wszystko sie liczy!
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 29, 2011 14:24 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

prosze o podrzucanie.
Jak będzie u mnie w domu, net to na pewno sie odezwę.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 29, 2011 14:38 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

Sterylki to podstawa, ale teraz trzeba 'na już' miejsce dla maluchów. Zanim umrą z powodu kataru albo rozszarpane przez lisy. :(
Ani ASK@ ani ja nie mamy gdzie wcisnąć kolejnej klatki z kotami. Proszę, kto może pomóc!!!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 29, 2011 14:50 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

Asia nie ma już pewnie dostępu do netu - czy ktoś z Was zna jakiś nr konta, na który można przelać kasę na zakup karmy dla nagrobkowców? :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lip 29, 2011 15:38 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

Też podrzucę,Bejbi też z Otwocka :!:Załamuje mnie ten Otwock bo tam mnóstwo domowych kotów nawet długowłosych wałęsa się bez sterylki.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt lip 29, 2011 15:40 Re: Otwock- cmentarne dzieciaczki :( PILNIE DT!

vailet pisze:Też podrzucę,Bejbi też z Otwocka :!:Załamuje mnie ten Otwock bo tam mnóstwo domowych kotów nawet długowłosych wałęsa się bez sterylki.

może warto porozklejać w odpowiednich miejscach plakaty zachęcające do tego, także, a może przede wszystkim ze względu na zdrowie zwierząt i/ albo zaangażować wetów w akcję promocyjną? Tak głośno myślę...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]