Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 8:14 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Zosiu tego wszystkiego nie napisałam ,karma doszła, stoi nie rozpakowana jeszcze.Dziękuję.Niestety nie myślę logicznie jestem nieżywa. :cry: :cry: :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lip 29, 2011 8:14 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Smutno, koteczku [']
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 29, 2011 8:31 Re: Szczytno - rudaski [*], pingwinek walczy.. Prosimy

Po prostu nie wierzę :(
Tak mi przykr. Trzymaj się Basieńko, myślami jesteśmy z Tobą.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Pt lip 29, 2011 8:45 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

[*]
To wszystko to jakiś koszmar :cry:

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pt lip 29, 2011 8:51 Re: Szczytno - rudaski [*], pingwinek walczy.. Prosimy

horacy 7 pisze:Hrabia odszedł.[*]

Brykajcie maleńtasy za TM
[*][*][*]
Basiu mocno przytulam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 29, 2011 11:01 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Tak mi smutno - tylko śmierć i choroby...
Teściowa mojej siostry też niestety odeszła...
Nasz ukochany seniorek Maurycy... jest w bardzo złym stanie... jedziemy dziś na kroplówkę...
Rafała nie ma od niedzieli przez cały przyszły tydzień...
Ale dziś odbierze te lampy...
Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale ja też nie ogarniam...
Basieńko trzymaj się, tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było w porządku :cry:
:1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lip 29, 2011 11:06 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Strasznie Wam współczuję... Koteczki [*]
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 29, 2011 11:11 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Ponoć zaczął występować wirus podobny do PP(weci nie wiedzą ponoć jaki to-jakiś zmutowany), nasze koty były na początku zatrute to udało się zwalczyć, niestety doszły wahania temperatury(raz był kociak za ciepły, raz za zimny, raz w dobrym stanie i tak na zmianę) po czym [*] :( z siedmiu uratowałam tylko trzy :( które cudem z tego wyszły( , te trzy koty nie dostały kroplówki, tylko na siłę nie ma że boli podawałam jedzenie ze strzykawki. Cztery które odeszły(dostały kroplówki, po których były bardziej osowiałe niż nawodnione) Kociaki miały wymioty i kupki z krwią(badania wykluczyły PP) u jednej kotki powstał krwotok. Wcześniej wymioty z krwią ustąpiły, pojawiły się czasami takie pianowe.

Teraz uczę się na błędach-niestety na kocich nieszczęściach :(

Koteczki [*] pilnujcie tam za TM mojej małej czwóreczki :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 29, 2011 11:16 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

W przypadku pp testy z kału mogą nawet kilkakrotnie wyjść ujemnie. W przypadku masakry piotrkowskiej było SIEDEM testów, wszystkie na minus. Dopiero PCR potwierdził obecność wirusa. Podobnie było przy tegorocznej epidemii u jopop. Wirus panleuko jest obecny w kale tylko przez krótki moment :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 29, 2011 11:24 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Zofia&Sasza pisze:W przypadku pp testy z kału mogą nawet kilkakrotnie wyjść ujemnie. W przypadku masakry piotrkowskiej było SIEDEM testów, wszystkie na minus. Dopiero PCR potwierdził obecność wirusa. Podobnie było przy tegorocznej epidemii u jopop. Wirus panleuko jest obecny w kale tylko przez krótki moment :(

U nas sprawdziliśmy najpierw krew potem(ktoś podpowiedział) żeby kał też zrobić Trzech lekarzy wykluczyło najpierw PP bez badań(potem poprosiłam o testy) i nic. Ja się tak nie znam za bardzo bo pierwszy raz walczyłam z czymś takim :(
Ale na przyszłość(oby takiej nie było) wiem, że pierwsze co to testy(a jak już nie będzie możliwości to sekcje)

Przykro mi dziewczyny :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 29, 2011 11:26 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

CatAngel pisze:
Zofia&Sasza pisze:W przypadku pp testy z kału mogą nawet kilkakrotnie wyjść ujemnie. W przypadku masakry piotrkowskiej było SIEDEM testów, wszystkie na minus. Dopiero PCR potwierdził obecność wirusa. Podobnie było przy tegorocznej epidemii u jopop. Wirus panleuko jest obecny w kale tylko przez krótki moment :(

U nas sprawdziliśmy najpierw krew potem(ktoś podpowiedział) żeby kał też zrobić Trzech lekarzy wykluczyło najpierw PP bez badań(potem poprosiłam o testy) i nic. Ja się tak nie znam za bardzo bo pierwszy raz walczyłam z czymś takim :(
Ale na przyszłość(oby takiej nie było) wiem, że pierwsze co to testy(a jak już nie będzie możliwości to sekcje)

Przykro mi dziewczyny :cry:

Tak naprawdę to przy pierwszych objawach sugerujących możliwość pp skłaniałabym się do NATYCHMIASTOWEGO podania surowicy. A nawet po prostu "na wejściu"...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 29, 2011 13:42 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Hrabia już biega za TM. :cry: W schronisku 4 maluchy bardzo do niego podobne przywiezione przez SM były wystawione w klatce dla np.swinki morskiej na ulice.Nie ma nawet możliwości by nie przyjęli kociąt.Umieszczono je w innym barakowozie tam gdzie sa kocury w klateczce.Oby tam nie było wirusa.Do tego wiadomość ,ze kolega z pracy ma wznowę nowotworu,płakał jak dziecko,młody człowiek.Dlaczego tak jest?Mrzenia to pytanie retoryczne nie musisz mi robic wykładu jak poprzednio.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lip 29, 2011 15:33 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Przykro mi horacy,bo to nie byl wyklad tylko moje proby odpowiedzi na te pytania gdy sama nie moge pogodzic sie z odejsciem kota.
Ty wolisz swoje myslenie o mnie.. Bardzo mi przykro..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 29, 2011 15:43 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Biedny Hrabia, biedne malutkie stworzonko.
Był taki śliczny.

Obrazek

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lip 29, 2011 17:17 Re: Szczytno - rudaski [*], Hrabia [*] Tak strasznie smutno...

Smutek wielki. Basiu, kochana jesteś.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]