[ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 16:57 [ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

Witam,
Mój kot oddalił się z domu w nocy dnia 28.07.2011. Najprawdopodobniej w godzinach 1:00 do 7:00 rano, wyskoczył przez okno z bloku przy ul. Wojska Polskiego 7b w Nowej Soli. Przeszukałem dom i na pewno go tu nie ma. Potem zacząłem przeszukiwać ulice, pobliskie parki w promieniu 1,5km i nic. Jak myślicie, czy będzie pamiętał drogę, czy wróci? Ostatnio był na mazurach przez miesiąc ale tam zawsze wracał po 2 godzinach wędrówek a dzisiaj nie ma go już kilka godzin. Jest to kot domowy którego jak się wyniosło na dwór szybko uciekał do budynku ale nigdzie go nie widzę, szukając od piwnic po strych.
Obrazek
Obrazek
Jeżeli jest ktoś z Nowej Soli i go widział to proszę o kontakt.
ps. Nie wiem czy to odpowiedni dział, w razie czego proszę moderatora o przeniesienie
Ostatnio edytowano Czw lip 28, 2011 23:18 przez KotWacek, łącznie edytowano 1 raz

KotWacek

Od: Czw lip 28, 2011 16:47

Post » Czw lip 28, 2011 23:11 Re: Zaginął kot w Nowej Soli

ZNALAZŁ SIĘ PRZED CHWILĄ! Zaczęliśmy szukać autem po mieście i na koniec chcieliśmy okrążyć blok i okazało się że kot skulił się na brzegu balkonu dwa okna dalej od okna z którego chyba wyskoczył. Gdy zajechaliśmy biedactwo się kuliło i robiło wielkie oczy, dopiero gdy się odezwaliśmy chyba nas poznał i zaczął do nas głośno miałczeć. Jak go przytuliłem, mocno mnie objął łapkami. Swoją drogą to ciekawe gdzie był bo sierść i łapki pachną mu takim mechanicznym zapachem jakby smarem.

KotWacek

Post » Czw lip 28, 2011 23:24 Re: [ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

Dobrze, że wszystko szczęśliwie się zakończyło :D
Pilnuj zwierzaka :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt lip 29, 2011 0:09 Re: [ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

Wyskoczyl przez okno w nocy? Spicie przy otwrtych oknach? :conf: Ja bym sie nie odwazyla 8O
Tak czy owak - powinna byc siatka - tym razem sie udalo - ale ile kotow nie udalo sie znalezc :roll:
:ok: i glaski dla uciekiniera :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt lip 29, 2011 20:46 Re: [ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

Śpimy przy otwartych ale nie sądziłem się że przeciśnie się przez taką małą szparę. Musiał się trochę po przeciskać bo okno było zabezpieczone na drugi ząbek i teoretycznie nie powinien przez nie wyjść

KotWacek

Post » Sob lip 30, 2011 15:06 Re: [ZNALEZIONY]Zaginął kot w Nowej Soli

KotWacek pisze:Śpimy przy otwartych ale nie sądziłem się że przeciśnie się przez taką małą szparę. Musiał się trochę po przeciskać bo okno było zabezpieczone na drugi ząbek i teoretycznie nie powinien przez nie wyjść

Nie masz pojecia w jaka szczeline potrafi wejsc kot 8O Moja kiedys ze strachu przed obcymi wcisnelal sie za komoda, gdzie tez teoretycznie nie miala prawa sie zmiescic.Wystraszyla sie dostawcow mebli, ktorzy przy otwartych drzwiach wnosili poszczegolne czesci.Myslalam, ze uciekla na dwor i jak obcy wyszli - pol godz. szukalam jej w najblizszym obejsciu (ryczac) i jak wrocilam do domu, zeby napic sie czegos cieplego bo byla zima - to uslyszalam chrobotanie i nawet nie wiem dokladnie skad wylonila sie moja kotka - najprawdopodobniej byla za komoda 8O bo tam tylko stal ten mebel -ale jak tego dokonala - pozostaje zagadka do dzis :conf:
Gdzie diabel nie moze to kota posle :mrgreen:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23