Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Marlon pisze:magradz, odpisz ludziom tym co chcą abyśmy przejely koty tak jak ja, mozesz usunąć imiona, no naprawde nie mamy miejsc a nikt sie od nas nie różni, każdy może ratować zwierzęta jak chce. napisz ze mają porobić ogłoszenia na kilkunastu portalach, ze znajdą się domy predzej czy pozniej itd itp.
Tej kociarze od 5 kotów napisz aby wysterylizowala KONIECZNIE kotkę co się żywi u sasiadów, porobila zdjecia i ogloszenia.
Tej pani od adopcji napisz aby jej facet sie zbadał najpierw, że kot to nie przedmiot i nie sprawdza się czy pasuje, prawdopodobnie facet ma objawy alergiczne na tle psychicznym.
Jestem zmeczona, wypalona, dostałyśmy dziś zgłoszenie o uciętej główce kotka, położonej na kociej budce - ostrzeżenie dla karmicielek. Cały dzień jeżdzę z kotami, za kotami, do weta 3 razy, mam dosyć a czekają mnie jeszcze kuwety, sprzątanie, podanie kropli...
magradz pisze:Mam problem z kociakiem, a że od wieków nie miałam doświadczenia z maluchami, to może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć?
Felek, 9 tygodni prawie, w poniedziałek został odrobaczony. No i we wtorek się trochę że czuł, od wczoraj mam kocią szmatkę w domuDo kuwety trzeba zanieść, do jedzonka trzeba zanieść. Gdzie się kotka położy, tam leży. Dzisiaj przestał jeść. Troszkę pije. Dzisiaj nie mógł zrobić qoopy, bardzo się starał, ale się nie udało.
U weta jesteśmy codziennie, jest nawadniany, dzisiaj dostał antybiotyk, dostał olej parafinowy (?) do pyszczka. Do karmienia, o ile się uda, mam Convalescence w saszetce. Co jeszcze można zrobić?
Leży takie małe kocie nieszczęście w domu, strasznie chciałoby się pomóc, a zupełnie nie wiem, co mogłabym jeszcze zrobić
Betbet pisze:Odpisała mi babka od ragdolla z ogłoszeń, napisała że kotka nigdy nie miała małych (ma 5 lat) i nigdzie jej jednak nie oddadzą. Może same czuby dzwoniły i babka stwierdziła, że nie sprzeda kota... A może trochę mój mail jej podziałał na wyobraźnię, bo opisałam pseudo. no oby wszystko było ok
Betbet pisze: Wysyp kotów jest przetragiczn, mam wrażenie że w tym roku apogeum...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura i 19 gości