DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 28, 2011 15:33 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

EdytaB_a pisze:Ja ze swojej strony mogę tylko napisać, ze jak adoptowałam Lalkę od Smarti - chciałam jej oddać kasę za jej leczenie, nie wzięła - powiedziała, że jeśli mam takie życzenie to mogę wpłacic datek na jej konto ze wskazaniem w przelewie , że na leczenie konkretnego kota bądź ogólnie na leczenie kotów w DT.
Wiele kotów w DT jest z Palucha, Szczytna - czy schroniska płaciły kasę do DT na utrzymanie kotów - chyba nie. A czy wolontariuszki były do tego zobligowane przez DT S ? Z tego co wiem nie (przynajmniej z Palucha).

Podpisuję się pod tym co napisała Edyta. Mam od Smarti moją Buri. Zanim kotka do mnie trafiła była po sterylce, badaniach, dostałam zadbanego kota z książeczką zdrowia, a nawet wyprawką- nie byle jaką, bo z karmą Royala i ulubionym mleczkiem Burani.
Rownież NIE wystawiła mi rachunku.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lip 28, 2011 15:38 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

JolaJ pisze:
EdytaB_a pisze:Ja ze swojej strony mogę tylko napisać, ze jak adoptowałam Lalkę od Smarti - chciałam jej oddać kasę za jej leczenie, nie wzięła - powiedziała, że jeśli mam takie życzenie to mogę wpłacic datek na jej konto ze wskazaniem w przelewie , że na leczenie konkretnego kota bądź ogólnie na leczenie kotów w DT.
Wiele kotów w DT jest z Palucha, Szczytna - czy schroniska płaciły kasę do DT na utrzymanie kotów - chyba nie. A czy wolontariuszki były do tego zobligowane przez DT S ? Z tego co wiem nie (przynajmniej z Palucha).

Podpisuję się pod tym co napisała Edyta. Mam od Smarti moją Buri. Zanim kotka do mnie trafiła była po sterylce, badaniach, dostałam zadbanego kota z książeczką zdrowia, a nawet wyprawką- nie byle jaką, bo z karmą Royala i ulubionym mleczkiem Burani.

A jak to się ma do krętactw Marzeni11?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 28, 2011 15:55 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Do jasnej anielki czy to jest wątek Marzeni11?? Czy uważacie, że naprawdę jak tak ważna, że musi być na ustach wszystkich?? :mrgreen: Nie jest prezydentem - nie jest osobą publiczną i nikt nie może jej ukarać za to co robi i pisze! Nie narusza prawa więc może generalnie Wasze i moje zdanie mieć w tyle :twisted:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 16:37 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

casica pisze:

Co nieprawdziwego jest w poście PcimOlki?

Tu nie chodzi o prawdziwość, tylko o wydźwięk tego postu.
Jak zawsze z pogardą. Jak zawsze z wyższością wobec kobiet. Jak zawsze chamsko.
Niestety :roll:

Liwia_ pisze:Jeżeli komukolwiek zależy na wyjaśnieniu sprawy Carlita - moim zdaniem wszelkie dyskusje z pwpw (która wątek IKI6 sprowadziła do bezsensownych dywagacji, często o sobie samej) i Erin, która celuje w pyskówkach i obrażaniu adwersarzy bez żadnego związku z meritum - są bezcelowe. (...)

Co do "płatnego dt" - zgodzę się z Casicą, mnie również propozycja przyjęcia kota została przedstawiona dokładnie w taki sposób, jako płatny dt ze stawką miesięczną + wszystkie wydatki. Ale o tym pisałam w wątku kilka razy, co skończyło się zakrzyczeniem i pyskówkami ze strony Erin i Jus87. Podobnie wyglądało to przy wyrażeniu dezaprobaty wobec przyjmowania jednocześnie 21 chorych kotów na dt.

No patrzcie państwo, jaka kultura i pokojowa natura się znalazła :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 28, 2011 16:39 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zofia&Sasza pisze:
JolaJ pisze:

A jak to się ma do krętactw Marzeni11?

a dlaczego miałoby mieć??? 8O czy to jest wątek Marzeny???
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lip 28, 2011 16:41 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Liwia_ pisze:
Legnica pisze:Sprawdzać nie będę,ale wiem jedno-Marzenia11 posiada emocje Ty nie masz żadnych.
Poczytaj proszę wypowiedzi Marzeni i smarti w wątku kotów rybnickich oraz obrzydliwe posty w wątku kotów ze Szczytna. Tak, to są emocje, szkoda tylko, że takie paskudne. Zofię poznałam osobiście, gdy uratowała 2 koty i bardzo przykre jest czytanie takich wypowiedzi.

Jeżeli komukolwiek zależy na wyjaśnieniu sprawy Carlita - moim zdaniem wszelkie dyskusje z pwpw (która wątek IKI6 sprowadziła do bezsensownych dywagacji, często o sobie samej) i Erin, która celuje w pyskówkach i obrażaniu adwersarzy bez żadnego związku z meritum - są bezcelowe.
Smarti pewnie w końcu pojawi się na forum i chyba zostaje po prostu poczekać na jej wypowiedź.
A generalnie - przynajmniej w mojej opinii - powinno się przed tym dt przestrzegać, po prostu. Ja nie oddałabym tam żadnego kota.

Co do "płatnego dt" - zgodzę się z Casicą, mnie również propozycja przyjęcia kota została przedstawiona dokładnie w taki sposób, jako płatny dt ze stawką miesięczną + wszystkie wydatki. Ale o tym pisałam w wątku kilka razy, co skończyło się zakrzyczeniem i pyskówkami ze strony Erin i Jus87. Podobnie wyglądało to przy wyrażeniu dezaprobaty wobec przyjmowania jednocześnie 21 chorych kotów na dt.

Przykre jest czytanie takich wypowiedzi?
Tak,nawet bardzo przykre.Od wielu,wielu miesięcy przykro czyta sie o tym jakie to DT bywają podłe,kłamliwe,jak wyłudzają pieniadze,dręczą i usmiercają koty,jak bardzo chore psychicznie osoby zajmują się DT. w oczekiwaniu na forumowe serduszka.Bardzo przykre czytanie jest o ich najblizszych,o tym z kim śpią,co jedzą,kto łoży na utrzymanie osób prowadzacyh DT.,o kolejnych donosach,o tym ze jakieś dziecko traci dom,oglądanie fotografii ich mieszkań,nasyłanie różnych służb państwowych,czytanie postów poniewierajacyh ludzi również jest baaardzo przykre.
A wiesz Liwia_ co jest w tym wszystkim tak naj,naj,najbardziej przykre?To że myslą przewodnia do podobnego sposobu na życie jest-w imię szczytnych celów wolno mi wszystko i śpie spokojnie.
Trudno znaleźć podobnie ohydny punkt widzenia swojego posłannictwa.
Przykre,tak.
Legnica

Post » Czw lip 28, 2011 16:42 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

JolaJ pisze:

No właśnie. A Promysia Smarti leczyła nie bacząc na koszty - a te były na początku ogromne, bo biedak musiał dostać kilka transfuzji.
Ale to przecież nic :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 28, 2011 16:43 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Jus87 pisze:Do jasnej anielki czy to jest wątek Marzeni11?? Czy uważacie, że naprawdę jak tak ważna, że musi być na ustach wszystkich?? :mrgreen: Nie jest prezydentem - nie jest osobą publiczną i nikt nie może jej ukarać za to co robi i pisze! Nie narusza prawa więc może generalnie Wasze i moje zdanie mieć w tyle :twisted:

dokładnie, najwyżej nie dostanie pierogów ani mojej szarlotki :ryk:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Czw lip 28, 2011 16:48 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Legnica - odnoszę wrażenie, że przemawia przez Ciebie rozżalenie odnośnie miau jako takiego. Nie zamierzam wdawać się w dywagacje ogólne. Niestety - bywa właśnie i tak, że zdarzają się dt niegodne zaufania, kłamiące, czasami krzywdzące i wykańczające koty. Wśród wielu dobrych jest też trochę złych. Z szacunku do idei dt jako takiego nie powinno się tych złych postaw piętnować? Jeżeli styka się z dt naprawdę złymi - wg mnie powinno się o tym pisać, powinno się przed nim ostrzegać. A gdybyś przeczytała wątki, o których pisałam - kotów rybnickich, szczytnieńskich - z łatwością mogłabyś zauważyć jak "kulturalnie" zachowywały się Marzenia i smarti. EOT jak dla mnie - bo to średnio na temat.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lip 28, 2011 17:16 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

wymiękam, to, ze pytam o to samo co inni nie znaczy, że z tymi pytającymi łączy mnie spisek mający na celu pogrążenie kogokolwiek
wystarczy poczytać w ilu wątkach się udzielam
ale jak widzę odpowiedzi nie otrzymam z powodu tego, ze pytam o to samo o co pytają osoby, które według drugiej strony pytają tylko po to by atakować

Szalony Kocie, faktura za Devi i Fionkę została do mnie przysłana, za Carlitka nigdy nie i jego pieniądze wciąż spoczywają w skarpecie

Proszę, jeśli wiadomość o śmierci Carlita jest prawdziwa o jej potwierdzenie, po prostu chcę by pozostał w sercach osób i jego zdjęcie zawisło tam gdzie wiszą wszystkie, które kiedykolwiek były ważne dla mnie i moich przyjaciół

p.s - cieszę się, że to forum nie wypełnia mojego życia w takim stopniu jak wypełniało kiedyś, im bardziej się od niego dystansuję tym jest mi lepiej
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lip 28, 2011 17:44 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Magija pisze:Szalony Kocie, faktura za Devi i Fionkę została do mnie przysłana, za Carlitka nigdy nie i jego pieniądze wciąż spoczywają w skarpecie

Jaka jest procedura, jeśli te pieniądze nie zostaną odebrane?
Bo bez sensu, by tak leżały. Czy możemy się umówić, że jesli faktura za leczenie nie dotrze do Ciebie do końca przyszłego tygodnia (do piątku, 5.08), to oznacza, że zrzekamy się tych pieniędzy?
Wydaje mi się, że jako osoba prosząca o to allegro mogę tak zadecydować..? A ja po prostu prześlę tę informacji Smarti.

A jeszcze co do dyskusji - wydaje mi się, że czym innym jest oskarżanie kogoś o chamstwo czy prostactwo, a czym innym - o złą jakość prowadzenia DT. A według mnie DT, który ma możliwość izolacji, leczy, karmi dobrą karmą, znajduje dobre domy - to dobry DT. Nie mówię nic o poziomie konwersacji.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 18:20 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Tak mi się przypomniało, nie wiem, czy o tym mówiłam - że dwa dni temu zrobiłam ogłoszenia kociaków (pełen pakiet). I tam opisałam też maluchy Carli, także liczę, że chociaż kilka maluchów na nich pójdzie.
Ale gdyby były dokładniejsze opisy poszczególnych kociaków i imiona, to byłoby lepiej.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 18:41 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Liwia_ pisze:Legnica - odnoszę wrażenie, że przemawia przez Ciebie rozżalenie odnośnie miau jako takiego. Nie zamierzam wdawać się w dywagacje ogólne. Niestety - bywa właśnie i tak, że zdarzają się dt niegodne zaufania, kłamiące, czasami krzywdzące i wykańczające koty. Wśród wielu dobrych jest też trochę złych. Z szacunku do idei dt jako takiego nie powinno się tych złych postaw piętnować? Jeżeli styka się z dt naprawdę złymi - wg mnie powinno się o tym pisać, powinno się przed nim ostrzegać. A gdybyś przeczytała wątki, o których pisałam - kotów rybnickich, szczytnieńskich - z łatwością mogłabyś zauważyć jak "kulturalnie" zachowywały się Marzenia i smarti. EOT jak dla mnie - bo to średnio na temat.

Zaraz,zaraz Liwia_
Z Twoich postów wynika,że jeśli osoby wyznające ideę-wolno mi wszystko w imię wyższych celów-piszą okrutne w stosunku do drugiego człowieka posty,to jest to nie tolerowanie złych postaw.
A jeśli ja lub dajmy na to Marzenia11 pojedzie nieco ostrzej z tekstem,to wtedy nazywa sie to-forumowiczom jest bardzo przykro ze musza to czytać.
Twojsza krytyka jest sprawiedliwsza od mojszej ?

Nie jestem gorszym gatunkiem człowieka niż Ty,czy Ci co spią spokojnie mimo iż -wolno im wszystko w imie wyzszych celów-.
I nie miewam zalu Liwio_ do internetowych stron.
Ja nie godzę sie na to aby Tobie wolno było jeździć po ludziach do woli nie liczac sie z tym ze jest Mi Przykro Kiedy Czytam Twoje Krytyczne Posty,dzisiaj Tobie było przykro czytać mój post?to dobrze,przynajmniej mam pewność ze wiesz o czym piszę.
Bywa mi niezmiernie przykro.
Obchodzi Cię?
Legnica

Post » Czw lip 28, 2011 18:51 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

o! znowu jest miło! to może ja wstawię kilka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i z jednego :aniolek:
smarti, wróć :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw lip 28, 2011 19:02 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Magija pisze:wymiękam, to, ze pytam o to samo co inni nie znaczy, że z tymi pytającymi łączy mnie spisek mający na celu pogrążenie kogokolwiek
wystarczy poczytać w ilu wątkach się udzielam
ale jak widzę odpowiedzi nie otrzymam z powodu tego, ze pytam o to samo o co pytają osoby, które według drugiej strony pytają tylko po to by atakować

Szalony Kocie, faktura za Devi i Fionkę została do mnie przysłana, za Carlitka nigdy nie i jego pieniądze wciąż spoczywają w skarpecie

Proszę, jeśli wiadomość o śmierci Carlita jest prawdziwa o jej potwierdzenie, po prostu chcę by pozostał w sercach osób i jego zdjęcie zawisło tam gdzie wiszą wszystkie, które kiedykolwiek były ważne dla mnie i moich przyjaciół

p.s - cieszę się, że to forum nie wypełnia mojego życia w takim stopniu jak wypełniało kiedyś, im bardziej się od niego dystansuję tym jest mi lepiej

wpadam tylko na chwilę-nawet nie czytając poprzednich stron a znając je tylko z opowiadań..
...i w sumie to ja też wymiękam :roll:
widzę że wystarczy nie mieć kilka dni netu a tu włos się jeży..
ale te kilka dni bez miau uświadomiło mi tylko jaki to bezsensowny pożeracz czasu i do niczego nie potrzebny a wręcz często szkodliwy.
F-ra za Carlitka nie dotarła nigdy do Magiji bo ,może ktoś zwrócił na to uwagę, kilka tygodni temu Carlitka uznaliśmy za naszego rezydenta a tym samym całkiem świadomie całe jego kosztowne leczenie wzięliśmy na siebie-dla mnie to jasne i oczywiste. Mam nadzieję że kwota która została dla niego zebrana posłuży innemu potrzebującemu kotu-niech to będzie dla tego kotka prezent od Carlitka.
Carlitko umarł otoczony najlepszą opieką naszą i polecanej mi na tym forum najlepszej specjalistki nerkowej dr.Neski-dzięki zaleconemu przez Nią kosztownemu leczeniu żył dłużej niż jakikolwiek inny wet "mu dawał" i dokładnie tak długo jak dr.Neska na wstępie oceniła.
Umarł bez bólu,w objęciach naszych - przytulony tak jak lubił najbardziej do swojego ukochanego Dużego,głaskany przez Dużą,mając obok na poduszce Bellę..umarł najpiękniej jak tylko mógł umrzeć.
Powiadomiłam o tym przykrym zdarzeniu wszystkich przyjaciół oraz osoby od których miałam Carlita.
Niestety z braku netu nie mogłam zrobić tego osobiscie a i możliwe że przez to kogoś ważnego przeoczyłam - jeśli tak to przepraszam.
Jestem przekonana że Carliś jest już szczęśliwy,zdrowy, beztroski i bryka sobie wesoło pod najlepszą ,z możliwych opieką.

W tym kontekście jestem zaskoczona i zniesmaczona burzą jaką wywołały te słowa przekazane przez Marzenię.
Dla osób zaprzyjażnionych z nami, były one jak najbardziej zrozumiałe (dostałam sygnały potwierdzające to zrozumienie) .
I tylko to ma dla nas znaczenie.

Nie ma ,o ile wiem, żadnego obowiązku informowania na forum o życiu osobistym swoim i swoich rezydentów.
Te informacje,a także sposób i czas ich zamieszczenia to wyłącznie dobra wola informującego.
Dopóki Carlito był moim tymczasem odpowiadałam na pytania o niego z własnej inicjatywy każdemu z darczyńców oraz dziewczynom które mi go powierzyły,
ale także każdemu kto mnie o to poprosił odpowiadałam drogą PW na wszelkie pytania o jego zdrowie.
Podobno powyższa burza spowodowana była brakiem żródłowej informacji na temat mojego rezydenta-teraz informacja już jest a więc nie ma powodu do kontynuowania dyskusji na ten temat.
Myślę że wszyscy którym tak drogi jest los Carlita a którzy tak licznie i z takim zapamiętaniem ujawnili się dopiero na ostatnich stronach tego wątku powinni pozwolić mu po tych wyjaśnieniach odpoczywać w spokoju.

Co do stawki "na kota"- czy "za kota"-bo jakoś tak to określacie.
wiele razy tłumaczyłam ze to jest kwota którą JA wydaję na 1 kota-to znaczy tylko tyle-nic więcej.
Każdy może wydawać na kota ile chce i ma prawo to obliczyć.
Jeśli ktoś inny chce to interpretować opacznie lub złośliwie przypisując autorowi słów nieprawdziwe intencje i pomimo wielokrotnego tłumaczenia nie chce przyjąć do wiadomości prawidłowej interpretacji słów to i dalsze tłumaczenie nie ma sensu.
Ci którzy poznali mnie (poznali-nie znaczy raz widzieli) nie potrzebują żadnych tego typu wyjaśnień-wiedzą jaka jestem i w jaki sposób działam.
Ci którzy piszą o mnie tonem jedynego dobrze poinformowanego a nigdy mnie nie poznali, sami sobie wystawiają marne świadectwo.

Carlito,jak wszystkie moje koty jest mi bardzo drogi (..wciąż jest-nie był) ale jego odejście wcale nie przeszkadza mi żyć dalej i cieszyć się każdym następnym dniem.

Opieka nad kotami to dla mnie radość a nie martyrologia-czy się to komuś podoba czy nie.
Opieka nad kotami to również tylko wycinek mojego życia a nie jego jedyna treść.

..a w związku z tym wracając do tematu wątku czyli urodzin DT Smati :

ustalmy,proszę,kto co przynosi w sobotę aby dania się nie dublowały?

muszę też sprawdzić czy wszyscy zostali zaproszeni bo przez ten brak netu mogłam kogoś przeoczyć
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]