DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 28, 2011 13:24 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Gibutkowa pisze:
pwpw pisze:Wrogowie już kilka dni temu zbierali się na "atak" za Carlita. Wtedy czytając te posty (na innych nie związanych wątkach) miałam wielki niesmak, odebrałam to jak wyczekiwanie na śmierć Carlita, która przy jego stanie i chorobie była kwestią czasu :(

23-07-2011 viewtopic.php?f=1&t=108423&start=525
PcimOlki pisze:Gibutkowa, Carlito umiera.
Nie pomyliłem się nawet o 3 miesiące.
Podrzuć więcej :1luvu: :1luvu: :1luvu:.

Brawo! właśnie tak wygląda to przejmowanie się losem kota, a teraz macie czelność wypytywać i węszyć?
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 13:25 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

:? :| :? :|
Legnica

Post » Czw lip 28, 2011 13:26 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Marzenia11 pisze:(...)

Dlatego smarti prosiła mnie o przekazywanie informacji nt tego co się dzieje w dt. To na razie jedyny sposób kontaktu.

1. Carlito jest pod najlepszą opieką jaka jest możliwa i znów czuje się świetnie.
smarti bardzo dziękuje wszystkim za troskę i zainteresowanie kocurkiem.
Ciągle uważa, że dr neska jest cudotwórcą i jest jej bardzo wdzięczna za opiekę.

(...)

Zofia&Sasza
Zamiast przekłamywać swoją interpretacją, co będzie uczciwe względem osób, które zajrzały tu już w trakcie afery, podaje sprzeczny cytat. Dla mnie jest jasny w kontekście informacji na PW, która poszła do osób zainteresowanych odpowiednio wcześniej. Nikogo z poza tego grona Smatri nie miała obowiązku informować.
I tak, każdy kot niestety kiedyś trafi pod opiekę najlepszą z możliwych, a my zostaniemy sami z żalem.. i mam nadzieje, ze za tą granicą będzie szczęśliwy.
EOT
pwpw

Post » Czw lip 28, 2011 13:26 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Szalony Kot pisze:a druga weryfikować czasem swoich poglądów (nawet mnie drażni bezmyślny upór w nazywaniu DT Smarti płatnym, gdy tak wiele daje ona z własnej kieszeni, o czym wiedzą choćby dziewczyny z Palucha, cały czas utrzymując z nią współpracę).

Nie mam teraz czasu szukać, ale określenie "płatny DT" wzięło się ze słów samej smarti, która wielokrotnie, w różnych wątkach proponowała zabranie kota na płatny tymczas, również w wątkach około schroniskowych łódzkich. Sama pisała ile wynosi koszt miesięczny utrzymania kociaka, ile dorosłego kota. Popraw mnie, jeśli się mylę. Być może bałagan panujący w wątku jest przyczyną dla której trudno dojść na czym to wszystko polega.
Szalony Kot pisze:Myślę też, że wszyscy zapomnieli, że najbliższa prawdy co do tego, czy kot faktycznie żyje, jest Iwona, której tu nie ma. I wszelkie przerzucanie się na słowa bez jasnego wyjaśnienia z jej strony (które liczę, że odbędzie się w sposób jasny i klarowny jak tylko będzie miała dostęp do netu) jest tak naprawdę uwłaczające nam samym.

Smarti była w wątku po śmierci Carlita, 23 lipca, w sobotę:
smarti pisze:Heloł :D :D :D

piszę sobie z firmy mojego TŻ-ta,a co :ryk: :ryk: :ryk:

Mam tylko chwilkę a więc napiszę że:
Netoperek(maluch Coffi) uratowany-chyba :ok: :ok: :ok: ,
Szarańcza+Carlowe maluchy+Bella integrują się z wielkim powodzeniem :D -Sz.Kocie-maluchy już nie ciumkają więc spoko :D --apropos :D -plizzz serdeczne o pakiecik dla Ciumola :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Promyk jest postrachem: parteru-w chwilach prób integracji z rezydentami bęckuje kogo się da :mrgreen: ,oraz DT -w chwilach mojego zwątpienia w integrację ...bęckuje konsekwentnie Sznycla-do tego stopnia że Sznycel boi się zejść z parapetyu i wali sioo i koo na parapecie-to wcale nie jest śmieszne i jak ten diabeł co wstąpił w Promyka go nie opuści to Książę "poszuka sobie domku :mrgreen: "... :(

kilka z maluchów ciągnie noskiem(=zastrzyki),robi na miękko (=zastrzyki=) lub też ma zakraplane kropelki do któregoś z oczków ale kto by się tym przejmował-przecież to normalka :D

Fil dziś nie pozwolił sobie zdjąć szwów-mimo że trzymały go 3 osoby 8O -czyli w pon czeka go zdjęcie szwów pod narkozą :mrgreen: :(

no i najważniejsze a kto wie moze i wcale nie najweselsze :mrgreen: (bo życie przed miau było o wiele spokojniejsze i bardziej beztroskie :roll: )...otóż:

jutro w nocy mija rok odkąd : Obrazek

tak więc co za tym idzie za tydzień mamy pierwsze urodziny DT Smarti :D połączone z wręczeniem nagród z konkursu ze str. bodajże siódmej.

gdyby ktoś był tak miły i miau :ryk: ochotę na przyniesienie urodzinowego prezentu to drobne i symboliczne (podkreślam DROBNE I SYMBOLICZNE) smakołyki dla wybranego rezydenta albo tymczaska będą oczywiście mile widziane :D

a w zw. z tym w sobotę -tę za tydzień,zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, zapraszamy najserdeczniej na godz. 17-tą :D

każdy przyjeżdża w takim towarzystwie w jakim lubi najbardziej czyli -z TŻ-tem, z mamą, z córką,z kotem :kotek: ..żartuję.......wszyscy będą równie mile widziani :D

Erin-zacznij proszę lepić pierogi, a pozostałe dziewczyny proszone są o przyniesienie 1 (słownie jednego ) dania w formie gotowej do postawienia na stół :D
ja zapewniam stół :D mój TŻ zapewnia napitki :piwa: :piwa: :piwa: ,a nasi rezydenci zapewniają urocze towarzystwo....jak im się akurat będzie chciało :ryk: :ryk: :ryk:

oczywiście istnieje możliwość noclegu w dotychczasowym (juz pachnącym :oops: )pokoju Coffi i chcący z niego skorzystać są proszeni o przywiezienie ze sobą karimatki oraz śpiworka-ewent.materaca oraz pierzyny :lol: zależy co kto lubi :D
mający ochotę skorzystać z porannego prysznica w łazience gościnnej umiejscowionej w obecnej Kociarni (czyli rezydencji rezydentów :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: ) są uprzyjmie proszeni o zabranie ze sobą ręczniczka i szczoteczki do zębów :D
nocujący są uprzyejmie proszeni o solidne nakarmienie zwierzyńca przed wyjściem z domu tak aby uniknąć wyrzutów sumienia :lol: to nie tylko do Bianki :D

no i proszę o głosy-czy mam zaprosić wet.Kamila z którąś z aktualnych narzeczonych :?: :mrgreen: :D :ryk:

lecę już-może w pon będę miała net w domu... :D

Ten radosny wpis, po śmierci Carlita jakoś nie nastraja mnie pozytywnie i empatycznie do całości przedsięwzięcia
Ostatnio edytowano Czw lip 28, 2011 13:28 przez casica, łącznie edytowano 1 raz
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lip 28, 2011 13:27 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Jus87 pisze:
Gibutkowa pisze:
pwpw pisze:Wrogowie już kilka dni temu zbierali się na "atak" za Carlita. Wtedy czytając te posty (na innych nie związanych wątkach) miałam wielki niesmak, odebrałam to jak wyczekiwanie na śmierć Carlita, która przy jego stanie i chorobie była kwestią czasu :(

Brawo! właśnie tak wygląda to przejmowanie się losem kota, a teraz macie czelność wypytywać i węszyć?

Jest tego więcej.. ale nie będę tu linkować.
pwpw

Post » Czw lip 28, 2011 13:33 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Casico - dla mnie to jasny znak, że nie chciała powiedzieć o śmierci Carlita głośno. Strach jest najgorszym doradcą, zwłaszcza, gdy nie ma się nic do ukrycia. A według mnie nie ma, bo z tego, na ile znam sytuację, wszystko było w porządku.
Nie mnie, nie fanom, nie obrońcom, nie atakującym o tym decydować. To sumienie nas rozlicza z tego, czy postępujemy słusznie.
Szkoda, że na całym zamieszaniu cierpią zwierzęta - nie w kontekście leczenia czy opieki nad nimi, bo jak podkręslam, o to się nie boję. Tylko w kontekście ewentualnych adopcji, do których czasem dochodzi przy podczytywaniu wątku.

To, co pwpw, też chciałam powiedzieć.

Przykro mi było, że wchodząc nieraz na zupełnie inne wątki widziałam liczne aluzje do DT Smarti właśnie w kontekście prób łapania za słówka i wytykania nieraz naprawdę małych potyczek bądź też prowadzenie poważnych nadinterpretacji. Marzenia dawno temu mówiła mi, że wszędzie czają się pomówienia - a ja nie chciałam jej wierzyć, bo według mnie wystarczy zapytać, by poznać prawdę.

Problem tkwi w tym, że jedna strona napędzana niechęcią i wzajemnym nakręcanie się odmówiła udzielania informacji czepiaczom - chociaż informacja była dostępna wszystkim, którzy poświęcili chwilę na jej wyszukanie. Odmowa była tylko na bezpośrednie pytania czepiających się (to skrót myślowy, błagam, nie przywiązujcie się do niego ;)), niestety przeprowadzona w kontekście niepotrzebnych drwin i śmiechów, które napędzały festiwal wyzwisk.
A druga strona zbyt zapamiętała się w łapaniu za słówka oraz zamykaniu oczu na chwile, gdy było dobrze. Nieraz także na racjonalne argumenty, niestety.

Więcej pokory z obu stron by się przydało. Odrobinę "przepraszam, to moja wina" oraz "nie pomyślałem/łam, że tak będzie".

Po raz kolejny chciałam powiedzieć, że Carlito był leczony. Przestańcie się wzajemnie nakręcać, skoro jedna strona fakty zna, a druga nie chce ich przyjąć do wiadomości.
Widziałam kota, kroplówki, jedzenie, leki. Mi to wystarczy.
Zastanówcie się, czy naprawdę ktokolwiek rozsądnie myślący uważa, że kot nerkowy, o według usg nie działającej jednej nerce (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam), według weta mający pół roku życia, słabnący w ostatnich dniach - naprawdę mógł żyć wiecznie?
Ostatnio edytowano Czw lip 28, 2011 13:34 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 13:34 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Ogólnie rzecz biorąc wygląda na to że Marzenia11 narobiła po raz kolejny zamieszania. Jak zawsze i wszędzie, gdzie się pojawia. Proszę mnie dobrze zrozumieć - ja nie mam zdania na temat opieki smarti nad kotami w DT. Więcej, z posiadanych przez mnie poza forumowych informacji wynika, że jest ona raczej ok. Nie zmienia to jednak faktu, że Marzenia11 mąci, skłóca ludzi, kłamie, gnoi posługując się insynuacjami. W wielu wątkach. W wielu sprawach. Nie podoba mi się jej postępowanie względem ludzi. Teraz wmanewrowała w bagno DT, któremu rzekomo miała pomagać. I to jej smarti powinna "dziękować" za to jak wygląda w tej chwili wątek.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 28, 2011 13:36 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

pwpw pisze:Jest tego więcej.. ale nie będę tu linkować.

Masz rację, nie linkuj - i tak już niesmak duży :(
Dlatego ja tego osobnika generalnie ignoruję.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 28, 2011 13:40 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zofia&Sasza pisze:Ogólnie rzecz biorąc wygląda na to że Marzenia11 narobiła po raz kolejny zamieszania. Jak zawsze i wszędzie, gdzie się pojawia. Proszę mnie dobrze zrozumieć - ja nie mam zdania na temat opieki smarti nad kotami w DT. Więcej, z posiadanych przez mnie poza forumowych informacji wynika, że jest ona raczej ok. Nie zmienia to jednak faktu, że Marzenia11 mąci, skłóca ludzi, kłamie, gnoi posługując się insynuacjami. W wielu wątkach. W wielu sprawach. Nie podoba mi się jej postępowanie względem ludzi. Teraz wmanewrowała w bagno DT, któremu rzekomo miała pomagać. I to jej smarti powinna "dziękować" za to jak wygląda w tej chwili wątek.

To nie Marzenia11 mąci,skłóca ludzi,gnoi posługując sie insynuacjami.
Nie Marzenia11 wmanewrowuje jakiegoklwiek DT. w bagno.
Nie,nie.
Ty to robisz i Twój chórek.
Legnica

Post » Czw lip 28, 2011 13:42 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zofia&Sasza pisze:Ogólnie rzecz biorąc wygląda na to że Marzenia11 narobiła po raz kolejny zamieszania. Jak zawsze i wszędzie, gdzie się pojawia. Proszę mnie dobrze zrozumieć - ja nie mam zdania na temat opieki smarti nad kotami w DT. Więcej, z posiadanych przez mnie poza forumowych informacji wynika, że jest ona raczej ok. Nie zmienia to jednak faktu, że Marzenia11 mąci, skłóca ludzi, kłamie, gnoi posługując się insynuacjami. W wielu wątkach. W wielu sprawach. Nie podoba mi się jej postępowanie względem ludzi. Teraz wmanewrowała w bagno DT, któremu rzekomo miała pomagać. I to jej smarti powinna "dziękować" za to jak wygląda w tej chwili wątek.

Teraz piszesz takie rzeczy... ale nie zmienia to faktu, że uporczywie nazywasz nas - osoby, które znają DT i mimo wszystko bronią go za to co robi i jak w nim jest "fankami" w złym tego słowa znaczeniu! Czy to jest w porządku? Nie sądzę! Ile będzie ludzi tyle opinii ale nie powiesz mi, że to jest normalne jeśli na innych wątkach ludzie nawiązują do DT Smarti? Wygląda mi to na jakiś kompleks bo nie wiem jak do tego tematu w ogóle podejść?
Skoro nie jest tak źle... to skąd ta nagonka? przecież Ty też się do tego przyłączasz!
Ostatnio edytowano Czw lip 28, 2011 13:43 przez Jus87, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 28, 2011 13:43 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zofia&Sasza
To, ze masz problem z Marzenią11 zauważyłam już dawno. Nawet miałyśmy wymianę zdań na jej wątku.
Ale tym razem przesadziłaś. Równie dobrze ja mogłabym zamieścić ten post, gdyby mnie o to Smarti poprosiła, czy ktokolwiek inny.
Z mojej strony EOT.
pwpw

Post » Czw lip 28, 2011 13:44 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Legnica pisze:

To nie Marzenia11 mąci,skłóca ludzi,gnoi posługując sie insynuacjami.
Nie Marzenia11 wmanewrowuje jakiegoklwiek DT. w bagno.
Nie,nie.
Ty to robisz i Twój chórek.

O kurka, z chórzystki awansowałam na dyrygenta :mrgreen: Może zapoznaj się głębiej z działalnością Marzeni11? Jak szkalowała CoolCaty? Jak nieomal doprowadziła do załamania kilka osób? Jak oskarżyła o chorobę psychiczną bogu ducha winną karmicielkę, która nawet bronić się nie mogła, bo jej nie ma na forum? To tylko kilka "kwiatków" z jej bogatego portfolio :?
Pwpw, zamieściłabyś niezgodny z prawdą post? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 28, 2011 13:46 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

pwpw pisze:Jest tego więcej.. ale nie będę tu linkować.

Więc ja podlinkuję, żeby była jasność
W niedzielę, 17 lipca viewtopic.php?p=7719650#p7719650
smarti pisze:dziewczyny,Kocie 8O o czym Wy piszecie 8O stabilne wyniki??
on umiera-nie wiemy czy przeżyje do jutra a Wy piszecie o zębach i narkozie wziewnej??

Faktycznie, wrogowie czaili się nawet w tym watku, żaden z wrogów cytowanych poniżej odpowiedzi nie uzyskał, przynajmniej nie w wątku
viewtopic.php?p=7730312#p7730312
EdytaB_a pisze:Co tu tak cicho?
Smarti jak Carlito?

viewtopic.php?p=7732439#p7732439
JolaJ pisze:Co z Carlisiem?

viewtopic.php?p=7739003#p7739003
alareipan pisze:Smarti, bardzo mocno trzymam za Carlitka i za Was :ok: :ok:

viewtopic.php?p=7740316#p7740316
MalgosiaZ pisze:Jestem z kawką :D .
Czy są jakieś wieści o Carlitku ?

te osoby zacytowane powyżej wyczekiwały Twoim zdaniem na śmierć Carlita?

kiepski z Ciebie sledczy Gibutkowa
Gibutkowa pisze:

Zważywszy, że 17 lipca smarti napisała to, co zacytowałam. Tak, na podstawie tego co pisała smarti uważam, że Carlito był źle prowadzony, później być może się nawet starała, ale nie dało się już tego nadrobić. Zresztą czy się starała tego nie wie nikt poza nią samą, skoro żadne faktury do Kotyliona nie dotarły.
Wszystko to jest pokrętne.
A kretactwo widac gołym okiem i nie trzeba się nawet specjalnie wysilać.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lip 28, 2011 13:47 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Oj, szkoda że Cię Zofia&Sasza nie było kilka tygodni temu w jednym wątku, gdzie wyzywano od psycholi i inne dziwne propozycje składano :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 28, 2011 13:47 Re: DT Smarti5-Pierwsze urodziny DT Smarti !!!

Zofia&Sasza pisze:Pwpw, zamieściłabyś niezgodny z prawdą post? 8O

Przypomnę, ze dla mnie jest całkowicie zrozumiały, wiec zamieściłabym. Nie wiem po co znów próbujesz narzucić innym Swoją interpretacje :roll:
Dlatego kończę dyskusje, do niczego ona nie prowadzi.
pwpw

[poprzednia][następna]