KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 6:02 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Iweta pisze:Betadine wkrapla sie 2-3 krople do fiolki soli fizjologicznej. Musi zabarwic sie na taki bursztynowy kolor :wink:

a ja daję jedną kroplę na filokę soli bo i tak ma ciemny kolor :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lip 28, 2011 6:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

MaraS jak rudy kot na zdrowej ?

Wczoraj przywiozlam go do chatki
to moj byly tymczzasowicz,niestety szuka nowego domu bo wlasciciel miał zawał (chyba) jezdzi na wozku i kot mu przeszkadza.wiec musi szukac domu.
Dom juz jest chetny,czekam na wizyte i transport.
Kot cala droge plakal,w chatce fukal jak opetany poczym schowal sie pod lezaczek

mam nadzieje ze przestanie sie bac,ze bedzie jadl
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lip 28, 2011 7:23 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jaki rudy kot 8O - ja żadnego nie widziałam i nic nie wiedziałam o nim :( Może sie ukrył - sprawdzę dziś....

Kiedy masz szansę dać go do nowego domu?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 28, 2011 7:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Jaki rudy kot 8O - ja żadnego nie widziałam i nic nie wiedziałam o nim :( Może sie ukrył - sprawdzę dziś....

Kiedy masz szansę dać go do nowego domu?

no tak myslalam ze sie schowa i nie wyjdzie :(

narazie dziewczyna umawia wizyte pozniej trznsport do cieszyna

kurde kot jest na maksa przerazony...niewiem :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 28, 2011 7:32 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Może lepiej by mu było u Ciebie?

Mara S

Post » Czw lip 28, 2011 7:40 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

no moze tylko ja sie boje ze on mi ucieknie-ja mam niezabezpieczone okna a on jest tak przestraszony ze niewiem :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 28, 2011 9:31 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Już wróciłam po szybkim dyżurze i tak
a) na zdrowej:
- Gremlinom przetarłam oczy zwykła solą bo nie miałam czasu się bawić w szukanie pojemniczka i rozrabianie :( -sorki
- Pędzęl (więc nie tylko Nadia) brzydko atakuje Ines (obecnie nasłabsze ogniwo na zdrowej), poza tym ona nic nie je i liże worki na śmieci - co z tym kotem jest :? liże pachy, liże worki - jej chyba brakuje jakichś minerałów :!:
- znalazłam rudo-białego kota (co się ponoć Filon zwie) - siedzi za tą przesuwana skrzynką przy wejściu, nie wydaje mi się by cokolwiek jadł ani korzystał z kuwety :( , podsunęłam mu tam mokre ale tylko warczał...
b) na kwarantannie:
- Klimek robi ładne kupy,
- Westa ciągle częściowo rozwiązuje sobie za duży kubraczek,
- Fretka ładnie zjadła whiskasa,
- Cytrynek spał w boksie Biedronka a Biedronek w budce na szafie,
- Nela po jedzeniu znów rzygała - wpierw żarciem a potem wodą,
- Longer jak to Longer a Mamuśka i maluchy jak to Mamuśka i maluchy :)
- Smoła nie była zainteresowana Whiskas Supreme od Agaty, choć inne koty baaardzo....
- Nie wyrzuciłam śmieci, nie umyłam łopatek, które się odmaczają, nie myłam podłóg a także nie dałam leków: Klimkowi i Biedronkowi - UWAGA Biedronkowi z zewnątrz zasycha ta rana i trzeba najpierw ją przemyć- przetrzeć mokrym (sól fizjo.) gazikiem i zdjąć ewentualnego strupa i dopiero potem napuścić maści do wewnątrz do ranki. Nie może mu się goić na zewnątrz a w środku pozostać dziura :!: :!: :!: Bardzo proszę o obsłużenie wieczorem Biedronka w wyżej opisany sposób a także Klimka wg instrukcji koło jego leków. Nie czyściłam też nikomu uczu. Na kwarantannie nie leciała ciepła woda :(

Mara S

Post » Czw lip 28, 2011 9:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

kurcze :(
niewiem co dalej z tym fantem zrobic -on ma byc w domu gdzie jest drugi kot a on zawsze byl sam
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 28, 2011 9:54 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

MartynaP pisze:kurcze :(
niewiem co dalej z tym fantem zrobic -on ma byc w domu gdzie jest drugi kot a on zawsze byl sam

Z pewnością będzie mu tam lepiej niż w KCh, gdzie jest 7 innych kotów (w tym niektóre agresywne). Spróbować nie zaszkodzi, niektóre koty potrafią się przyzwyczaić

Mara S

Post » Czw lip 28, 2011 10:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:
MartynaP pisze:kurcze :(

Z pewnością będzie mu tam lepiej niż w KCh, gdzie jest 7 innych kotów (w tym niektóre agresywne). Spróbować nie zaszkodzi, niektóre koty potrafią się przyzwyczaić

mam nadzieje ze on sie przyzwyczai
to młody kot dopiero rok bedzie mial
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 28, 2011 10:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

a z innej beczki
zabralam ksiazeczke Zenka ale gucia ksiazeczki nie bylo
czy ktos wie czy on wogole posiada ksiazeczke?
wiem ze on byl w lecznicy to chyba musi miec
teresa chyba bedzie wiedziala ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 28, 2011 12:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zapraszam do zapełniania grafiku na następny tydzień :D

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 01.08.-07.08.2011
01.08. pon. rano brak wie. brak
02.08. wt. rano brak wie. Cookie
03.08. śr. rano brak wie. Mara
04.08. czw.rano brak wie. Cookie
05.08. piat rano brak wie. brak
06.08. sob. rano brak wie. brak
07.08. niedz. rano brak wie. Dorota

PRZYPOMINAM, że brak dyżuranta na tą niedzielę tj. 31.07 na RANO
Ostatnio edytowano Czw lip 28, 2011 12:55 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lip 28, 2011 12:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Środa wieczór

Mara S

Post » Czw lip 28, 2011 12:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Środa wieczór

wpisałam - dzieki :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lip 28, 2011 13:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

MartynaP pisze:MaraS jak rudy kot na zdrowej ?

Wczoraj przywiozlam go do chatki
to moj byly tymczzasowicz,niestety szuka nowego domu bo wlasciciel miał zawał (chyba) jezdzi na wozku i kot mu przeszkadza.wiec musi szukac domu.
Dom juz jest chetny,czekam na wizyte i transport.
Kot cala droge plakal,w chatce fukal jak opetany poczym schowal sie pod lezaczek

mam nadzieje ze przestanie sie bac,ze bedzie jadl

Martyna masz pw w tej sprawie :kotek:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]