Balbinka i Sezam zapraszają :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2011 12:20 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

Balbina ma jutro zabieg o 14 u Orła na Sanockiej, potem wycinek wysyłany jest do badania (ale nie wiem, gdzie wysyłają, muszę dopytać). A ja nie będę jej doglądać po zabiegu, bo w czwartek jadę... Oko na nią będzie miał mój tata oraz mama która czasem będzie wpadać.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto lip 26, 2011 12:22 Re: Balbinka, Sezam i nowohuckie bezdomniaki

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
miliard kciuków za Balbinkę
przesyłamy ciepłe myśli, jutro tez potrzymamy
wiem, ze i tak się będziesz zamartwiać, więc nie powiem "nie martw się"Ale mam nadzieję, ze wyniki będą ok i wszystko się szybko i dobrze skończy
:ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lip 27, 2011 8:31 Re: Balbinka i Sezam - dziś operacja guza w uchu Balbiny...

To już niedługo, biedna Balbinka nie wie co ją czeka... Jeśli przed jej sterylką się niewyobrażalnie stresowałam, to jak nazwać to co robię dziś? Zwłaszcza że to poważniejsza sprawa. Mój biedny Balbinek, znowu będzie cięty :(
[

kasumi

Post » Śro lip 27, 2011 8:32 Re: Balbinka i Sezam - dziś operacja guza w uchu Balbiny...

Trzymaj się kasumi!
Jesteśmy z Tobą!
i Balbinką :ok:

pozytywka

Post » Śro lip 27, 2011 14:00 Re: Balbinka i Sezam - dziś operacja guza w uchu Balbiny...

Daj prędko znać, jak się Balbisia czuje... Trzymamy kciuki!

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro lip 27, 2011 19:27 Re: Balbinka i Sezam - dziś operacja guza w uchu Balbiny...

Wiadomości są dość niespodziewane.
Dobre i jedna nieco niedobra ;)
Wcześniej 3 wetów oglądało ucho Balbiny przez otoskop, wszyscy stwierdzili że to guz. Ale, po narkozie, Balbinie można było spokojnie ucho przepłukać i guz okazał się... zapalną wydzieliną z kanału słuchowego :lol: Ta niedobra wiadomość to to, że pęknięta jest błona bębenkowa i kotę czeka codzienne podawanie antybiotyku. Jutro tata wybiera się z Balbiną na kontrolę, ale nie wymaga ona zbyt intensywnej opieki więc jechać mogę jutro spokojnie.
A Balbina jest jeszcze nieco pijana po narkozie, ale nie jest źle bo właśnie próbuje rozwalić kratę w transporterku ;)
[

kasumi

Post » Śro lip 27, 2011 19:36 Re: Balbinka i Sezam - po operacji, niespodziewany zwrot akcji

Ale ta dobra wiadomość jest na tyle dobra, że zdecydowanie przeważa nad tą niedobrą :D

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro lip 27, 2011 19:37 Re: Balbinka i Sezam - po operacji, niespodziewany zwrot akcji

Ufff
co za ulga
antybiotyk to pikuś w sytuacji, gdy nie ma tej gorszej opcji
:)
Bardzo się cieszę
uściski dla futer i fajnego wyjazdu życzę

pozytywka

Post » Śro lip 27, 2011 21:44 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

:dance: :dance2: :dance:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt lip 29, 2011 9:52 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

:ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sie 03, 2011 9:05 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

Balbin się ma dobrze jak na kota z zapalonym uchem na antybiotyku :) nawet już nie trzepie tak często głową i rzadziej drapie się, jedynie ucho ma brudne - jutro na kontrolę. Muszę przyznać, że tata bardzo dobrze się kotami zajmował na czas mojej nieobecności, nawet antybiotyk Balbince podawał co trudno mi jest sobie wyobrazić ;) Jak wróciłam, oba koty mało co mnie nie zamiziały na śmierć w przedpokoju (Sezam dopiero jak sama zaczęłam go głaskać - choć zauważyłam że bardziej odważny się stał i już tak nie ucieka :) ). Balbinka podobno strasznie tęskniła za mną - wchodziła do pokoju i jak zauważyła że mnie nie ma, to dość długo miauczała.
A wyjazd całkiem udany, jedyne co nie dopisało to pogoda :evil: Teraz miałam jechać na Woodstock, ale ekipa mi się posypała totalnie i w związku z tym nie mam gdzie spać (namiotu nie posiadam więc liczyłam na to że ktoś będzie miał wolne miejsce :twisted: )... może za rok się uda...
[

kasumi

Post » Wto sie 09, 2011 14:30 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

i jak, udało się jednak z Woodstockiem?
a Tata, to Gigant jest, ze sobie z kotami bezproblemowo poradził
głaski dla Futerek

pozytywka

Post » Czw sie 11, 2011 19:06 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

Niestety nie :( ale za rok mam nadzieję że się uda, musi :twisted:
Za to jutro jadę w Wielkopolskę, na imprezę kolejową zaliczać nieczynną linię drezyną wraz z kolejowymi zapaleńcami takimi jak ja :) A w przyszłym tygodniu wakacjuję się w Zawoi.
Kociska dobrze, Balbin się nie drapie po uchu już (tfu, tfu). Narobiłam im sporo zdjęć ale nie wiem kiedy wrzucę - choć kartę i tak muszę opróżnić coby zwolnić miejsce na focenie kolei ;)
Kotecki znowu sypiają w nocy na mym łożu przytulone do siebie, jak miło na to popatrzeć (ale fot sobie już nie dają zrobić, jak wstaję po aparat Balbin wstaje razem ze mną :twisted: )
[

kasumi

Post » Czw sie 11, 2011 21:11 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

drezyną 8O
ale odlot!!!

No to miłych wakacji, a zdjęcia jakiś wrzuć, na otarcie łez ;)

pozytywka

Post » Pt sie 12, 2011 13:16 Re: Balbinka i Sezam - po zabiegu, niespodziewany zwrot akcji

W tamtym roku byłam w Zawoi :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudownie tam, ach wróciłabym...
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]