K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 9:48 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Zlloty pisze:
Tweety pisze:PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT DO MYŚLENIC DO THERIOSA! JEST TAM MISZA(NIESZCZEPIONY) I DOTARŁY KOCIAKI Z PP. SUROWICA JEST U DR DUDY. MALUCHY SA OD JAKICHŚ BEZDOMNYCH, 2 JUŻ PADŁY, NASTĘPNE W KIEPSKIM STANIE

O 16:15 jestem umówiony z Vanją w kotowni, bierzemy kota i jedziemy do dr. Dudy, przynajmniej taki jest plan. W razie czego jestem do dyspozycji. Niestety nie wziąłem dzisiaj telefonu, więc tylko maile i pw tutaj.

przydałby się ktoś wcześniej, szczególnie chodzi o te malce dla nich kilka godzin i może być po życiu :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lip 27, 2011 10:22 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Annazoo pisze:Proszę, polecajcie wydarzenie http://www.mmkrakow.pl/meeting/298547/KOCIVENT+CZYLI+ZAPRASZAMY+NA+KIERMASZ+DLA+KOCIAK%C3%93W.html
Do tej pory zrobiło to zaledwie 6 osób :(

Nie kukam o co chodzi, ale założyłam konto i poleciłam :) co prawda nie wiem komu, gdzie i jak ale zaliczyło mnie jako dziewiąta osobę
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro lip 27, 2011 10:30 Re: K-ów, PILNE!!!

kto jest w piątek na kociarni wieczorem? wybieram się tam po przedmioty na kiermasz...
dobra, kocuria, kiedy o której będziesz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro lip 27, 2011 10:33 Re: K-ów, PILNE!!!

jesteście w stanie coś im napisać, ew. zaproponować wykastrowane kotki?

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z300907254

Poszukuję Kocura (nie wykastrowanego) i dwie kotki, ważne aby koty nie były rodzeństwem.
Chcę odtworzyć kocią jednostkę do zadań specjalnych, kotki mają pełnić służbę w jednej z krakowskiech kamienic. Kilka lat temu mieliśmy ich 9, populacja sie zestarzała i został nam tylko jeden kot. Oczywiście o koty dbamy, dokarmaimy , w zimie mieszkają w kotłowni i mają do dyspozycji 20 arową działkę z drzewami.
Jak widac nie chodzi nam o kotki rasowe, zależy nam tez na tym aby były oswojone, będą obcować z ludzmi, jednakże leżenie na kanapie nie wchodzi w grę.
Pozdrawiam
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 27, 2011 10:36 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

w ramach przypomnienia.

Kocuria pisze:
miszelina pisze:Grafik dyżurów w kociarni w lipiec 2011:
poniedziałki rano –Kinga Warmijska
wieczór – Leone

wtorki rano –
05.07. – Milu
12.07 – Vanja + Kuba TST
19.07 – kasumi
26.07 – Wiktor
wieczór – Miszelina (do 19.07.) (26.07 - jej siostra)

środy rano - Vanja
wieczór – Kocuria

czwartki rano - Małgosia skrzypaczka
wieczór – Miszelina (do 21.07.) (28.07 - jej siostra)

piątki rano –
08.07. – Basia Cz.
15.07. – kasumi
22.07. – kasumi
29.07 – Małgosia skrzypaczka
piątki wieczór – Milu (do 15.07) (22.07 - Basia Cz., 29.07 - Kocuria)

soboty rano - Milu (do 16.07) (23.07 - kasumi, 30.07 - Vanja)
soboty wieczór – Miszelina (do 16.07) (23.07 - Vanja, 30.07 - Vanja)
niedziele rano – Kinga Warmijska/ Miszelina
niedziele wieczór - Kocuria

niedziele lipiec:

03., 17.07 – Miszelina
10., 24., 31.07 – Kinga Warmijska

Zastępstwa potrzebne w lipcu:

09 lipca wieczór (sobota)- jej siostra
22 lipca wieczór (piątek) – Basia Cz.
23 lipca rano (sobota) – kasumi
23 lipca wieczór (sobota) - Vanja
26 lipca wieczór (wtorek) – jej siostra/ Monika W. (cat-rom)
28 lipca wieczór (czwartek) – jej siostra
29 lipca wieczór (piątek) - Kocuria
30 lipca rano (sobota) - Vanja
30 lipca wieczór (sobota) - Vanja

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink?
01.08 - Yenika
08.08 - Yenika
15.08 - Queen Ink
22.08 - wakat
29.08 (?) - wakat?

poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (wraca 31 lipca)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - Yenika
25.08. - wakat

czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - vanja
12.08 - Yenika
19.08 - Yenika
26.08 - wakat
piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 vanja)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
8 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
12 sierpnia rano (piątek) Yenika
18 sierpnia rano (czwartek) Yenika
19 sierpnia rano (piątek) Yenika
22 sierpnia rano (poniedziałek)
25 sierpnia rano (czwartek)
26 sierpnia rano (piątek)
29 sierpnia rano (poniedziałek) (?)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro lip 27, 2011 13:19 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Annazoo pisze:Proszę, polecajcie wydarzenie http://www.mmkrakow.pl/meeting/298547/KOCIVENT+CZYLI+ZAPRASZAMY+NA+KIERMASZ+DLA+KOCIAK%C3%93W.html
Do tej pory zrobiło to zaledwie 6 osób :(

Mogę kliknąć... ale gdzie?! Wytłumaczcie sierocie fejsbukowo-mało-rozgarniętej :roll: (Umiem tylko w 'lubię to' kliknąć - wydarzeń jakoś nie czaję.)
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro lip 27, 2011 13:33 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Tweety pisze:
Zlloty pisze:
Tweety pisze:PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT DO MYŚLENIC DO THERIOSA! JEST TAM MISZA(NIESZCZEPIONY) I DOTARŁY KOCIAKI Z PP. SUROWICA JEST U DR DUDY. MALUCHY SA OD JAKICHŚ BEZDOMNYCH, 2 JUŻ PADŁY, NASTĘPNE W KIEPSKIM STANIE

O 16:15 jestem umówiony z Vanją w kotowni, bierzemy kota i jedziemy do dr. Dudy, przynajmniej taki jest plan. W razie czego jestem do dyspozycji. Niestety nie wziąłem dzisiaj telefonu, więc tylko maile i pw tutaj.

przydałby się ktoś wcześniej, szczególnie chodzi o te malce dla nich kilka godzin i może być po życiu :(

Zlloty to Wy wróćcie z Tolkiem na kociarnię a edit_f pojedzie do Myślenic z surowicą. Patrzyłam na kuriera ale biorą 55 zł :roll: Trochę drogę wziąwszy pod uwagę fakt, że różnica w czasie byłaby 2 godziny. Gdybym wiedziała wcześniej miałoby to większy sens

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lip 27, 2011 14:11 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Tweety pisze:Zlloty to Wy wróćcie z Tolkiem na kociarnię a edit_f pojedzie do Myślenic z surowicą.

Ok

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Śro lip 27, 2011 20:52 Re: K-ów, PILNE!!!

mam obawy ze przegramy z parada smerfów w niedziele, kocuria parada smerfów ma trwać od 14 ze 3 godziny, wiec po paradzie nie będzie można przyjść na kocivent, bo go już raczej nie będzie kumasz to?
Obrazek

pluskwa6

Post » Śro lip 27, 2011 21:24 Re: K-ów, PILNE!!!

Skąd mogę wziąć logo AFN? Jak największe :oops:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Śro lip 27, 2011 21:27 Re: K-ów, PILNE!!!

poszło :ok:
Obrazek

pluskwa6

Post » Śro lip 27, 2011 21:28 Re: K-ów, PILNE!!!

Jest :ok: Dzięki.

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Śro lip 27, 2011 21:34 Re: K-ów, PILNE!!!

na kociarni cuchnie, dosłownie cuchnie zgnilizną :? zdecydowanie potrzebny jest osuszacz, albo choćby farelka...
Fretka i Gil (przez pręty klatki) tłuką Lolka :lol: wygląda to nieco komicznie. może warto wpiąć Feliwaya, żeby się stado trochę uspokoiło?
Kufel wycofany, ale jak nie widzi człowieka to nawet wyluzowuje troszkę.
Miła nakarmiona i jedzenie następnie zabrane, zgodnie z zaleceniem Lutry.
Tolek je :ok: edit_f go dzisiaj namówiła do zjedzenia odrobiny Animondy i Gourmeta, puszeczki dla niego stoją na stoliku, są oznaczone.

Burka? (cały czas zapominam jej imienia 8O ) ciągle rujkuje, i mocno kicha!

coś jeszcze miałam na myśli, ale pewnie się przypomni jak tylko wyślę tego posta.

co do kociventu: napisałam na fejsie zaproszenie 'po paradzie smerfów zapraszamy na kocivent' - bo masa dzieciatych znajomych się tam wybiera. większość ludzi nie zostanie tam na pełne 3h, więc mogą znaleźć czas na wpadnięcie do nas.
prostym rozwiązaniem jest przedłużenie trwania kociventu choćby o godzinę - nie wiem, na ile jest to wykonalne, ale wydaje się w takiej sytuacji złotym środkiem.

czas chyba najwyższy na konstrukcję grafiku dyżurów na kocivencie?

mmkraków na moją prośbę w piątek lub sobotę odświeży informację o kocivencie na swoim fejsie, to powinno trochę ściągnąć ludzi - zagaduję też kilka innych mediów, jak coś się uda, to się pochwalę.

zaprosiłam dzisiaj ludzi z pokazu 'powodziąt' na kiermasz - nieco spontanicznie, więc nie mogłam podać konkretów, bo nie znałam na pamięć np. adresu Cabinet Secet :oops: ale ludzie się zainteresowali, jedna dziewczyna przyjdzie ze swoimi gratami, ogromnie ucieszona że taka inicjatywa jest bo szukała niedawno :)

czy na kocivent zaproszeni są jacyś reporterzy, dziennikarze, tego typu ludzie, żeby był szum już 'na zaś' na następną edycję? może warto by podzwonić, pozapraszać?

Kocuria

Post » Śro lip 27, 2011 21:44 Re: K-ów, PILNE!!!

kocuria ja nadal uważam, ze wklejanie na tablicy CS linka do parady smerfów jest przegięciem a pisanie - "po paradzie zapraszamy na kocivent" brzmi co najmniej jak musztarda po obiedzie i obiad niestety jest tu daniem głównym; i skoro się umawiamy kilka tygodni wcześniej na określone ramy czasowe to chyba warto z kimś to skonsultować zanim założysz sobie we własnym zakresie ze można przedłużyć siedzenie w CS
co sobie piszesz na swojej tablicy nie jest moja sprawa ale co piszesz na tablicy CS w kontekście kociventu już tak
Obrazek

pluskwa6

Post » Śro lip 27, 2011 21:59 Re: K-ów, PILNE!!!

pluskwa6 pisze:kocuria ja nadal uważam, ze wklejanie na tablicy CS linka do parady smerfów jest przegięciem a pisanie - "po paradzie zapraszamy na kocivent" brzmi co najmniej jak musztarda po obiedzie i obiad niestety jest tu daniem głównym; i skoro się umawiamy kilka tygodni wcześniej na określone ramy czasowe to chyba warto z kimś to skonsultować zanim założysz sobie we własnym zakresie ze można przedłużyć siedzenie w CS

w wydarzeniu napisane jest, że trwa do 18. nic nie zakładam, proponuję. bardzo cię proszę, zejdź z agresywnego tonu, i tu i na fb - staram się pomóc, a obrywam po nosie. nie zachęca to do współpracy.

po raz kolejny powtórzę - nie napisałam tego ani DO CS ani NA TABLICY CS - facebook posiada opcję tagowania (służąca przekierowaniu znajomych na inny profil), którą wykorzystałam w SWOIM poście na SWOJEJ ścianie do otagowania CS oraz Kociventu. efektem ubocznym jest fakt, że post pojawił się na tablicy CS - ale NIE w wiadomościach osób śledzących CS. tragedia się nie stała - CS najwyraźniej też nie widzi problemu, bo nie usunął taga. za to dzieciaci znajomi (m.in. siostra) zwrócili za to dzięki temu uwagę na kocivent - bo post, dzięki pokrewnej treści, wyświetlił im się na ich stronach głównych.

nie rozumiem założenia, że parada od razu musi być naszym wrogiem i nie należy o nim wspominać - może zamiast tego warto zaproponować współpracę, albo choćby przymknąć oko i pomalować się na niebiesko. raczej byśmy na tym zyskali, bo stracić nie ma czego - dwie zupełnie różne grupy docelowe, które w bardzo niewielkim stopniu się zazębiają.

temat moderowania moich wpisów i działalności na fb uważam za zamknięty.

Kocuria

[poprzednia][następna]