KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 12:15 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Nie tylko z powodu twojego męża :wink: - splot okoliczności: Madhuri nadal dająca się obsysać smokowi-mlekopijowi czyli Fuksowi i jednodniowe L4, które zatrzymało mnie w domu - inaczej nie byłoby tak łatwo :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 27, 2011 12:33 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Alienor została matką za sprawą mojego męża nic wiecej nie powiem :ryk:

Jadziu :piwa: Sto Lat !!!!! wszystkiego najlepszego !!! :1luvu:

No kurcze kurcze- wyobraźnia prawie mnie wysusza, więc nawodnie się :piwa: chociażby z powodu święta Jadzi 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lip 27, 2011 12:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Alienor pisze:Nie tylko z powodu twojego męża :wink: - splot okoliczności: Madhuri nadal dająca się obsysać smokowi-mlekopijowi czyli Fuksowi i jednodniowe L4, które zatrzymało mnie w domu - inaczej nie byłoby tak łatwo :)

Może maleństwo sie przyssie :?: tylko pewnie to mleko nie jest już pełnowartościowe, bo Fuksik stary chłop, ale Mani też podrzuciliśmy buraska, na poczatku tzreba było go dokarmiać a potem już zaskoczył. Ważne jest to ze kotka moze wylizać brzuszek i pomasować, zeby zrobił kupkę. Przytulenie się też jest bardzo ważne dla takiej sierotki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lip 27, 2011 12:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziekuje, dziekuje kochane dziewczyny :piwa:

A dzis po rannym dyrzurze:
Mialam byc bardzo krotko ale to sie tak nie da.
Wiec tak jedzeniowo - kuwetowo wszystko zrobione.
Lekowo polowicznie co zrobilam wpisalam w karty.
Gremliny ranno oczy zrobione.
Klimek niedobre lekartwo podane.
Biedronek zamasciowany.
Pozostaly uszy i oczy na kwarant. tym co trzeba.
W czasie dyzuru byl wypuszczony Klimek.Longer,Cytryn,i Biedronek i Fredka
Nawet tak dosc, tyle4 ze cos Longer na kogos fuczy alabo ktos na niego.
Wiec na koniec zamknelam Longera i Klimka ze wzgledu na jedzenie i Fredke bo sie czula nieswojo.
Natomiast Cytryna i Biedrona zostawilam na luzie /maja pootwierane boksy/ co oni obaj wyprawiaja jak sie swietnie bawia to az radosc bierze.
Wiec pomyslalam co im bede zabawe przerywac i je zamykac beda chcialy to same pojda do siebie, Cytryn nie ma problemy dostac sie na gory boks.
Nelka i Smola na nich nie reaguje.
Czy Nela ma ksiazeczke a jak tak to gdzie? bo chcialam zobaczyc czy jest szczepiona bo bym ja dala na zdrowa.
Bylo zwymiotowane na stoliczku i na podlodze na kwarant. brazowa woda ale i te miedzy tym byl knot klakow, wiec to chyba ktores od zaklaczenia, to jak tak to nie ma sie czym przejmowac.
Klimek zwymiotowal na kocyk suchym. Ale mokre chetnie zjadl.
Skonczyly sie dla nich saszetki sa tylko 3 puszeczki ale to nie wiem czy to dla nich.
Kupa Klimka w normie, pozostalych ok.
Na zdrowych wszystko ok.
Nadusie nakarmilam sama w lazience i tak jest najlepiej.
Pozniej napisze o Miodziu ale jest ok.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lip 27, 2011 13:24 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Problem z Madhuri jest taki, że nie położy się przy maleństwie jak płacze - jak ono płacze a ona leży z Fuksem przy cycku, to trzeba dołączyć je i ona się zgadza. Ale nic więcej :( Polizać poliże - głównie główkę i szyjkę, bo młode przy jedzeniu papra się mlekiem a ona łakoma. Tak że siusiu i kupka - ja, karmienie - też ja. Zwłaszcza, że Słodka ma znów rujkę i karmienie jej nie w głowie - Fuks sobie z tym radzi jedząc na chodząco nawet, ale Maleństwo jest za malutkie.
PS a Mamą Kangurzycą jestem ja :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 27, 2011 14:35 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Jadziu a które można przenieść na zdrową tak żeby Longer z Kilimkiem mogli latac na wolności? wtedy da sie do misek suche intestinal

Ewa ja to mysle tak: Nelke i Smole mozna by przeniesc na zdrowa tylko nie wiem jak tam u nich ze szczepieniami.
Nieli ksiazeczki nie znalazlam, a Smola to chyba nie szczepiona jeszcze.
Ale tamte sa szcepione to im nic nie zagraza, a te mozna w miedzyczasie.
A tu pusci na luz Longera,Klimka,Fredke, malego Cytryna i Biedrona.
Tylko na karmienie trzeba by ich umieszczac w boksach.
A potem na koniec dyzuru nasypac intestinalu no poprostu ogolnie dla wszystkich, tym drugim nie zaszkodzi.
Biedny Klimek jak byl na luzie siedzial na parapecie i tak mi go bylo zal zabierac i wkladac do boksu.
To samo Longer, bedak patrzy jak te dwa wariaty szaleja i mu zal. On by tez poszalal.

jadziaII

Post » Śro lip 27, 2011 14:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Teresa mówiła ze Smoła szczepiona a Nelka nie jest ze schronu bo mi się już myli ?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lip 27, 2011 18:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Tak Miodzio juz z nami :D
Obrazek

zdrowiej Miodku :) :1luvu: :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro lip 27, 2011 18:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Pozniej napisze o Miodziu ale jest ok.

:P

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro lip 27, 2011 21:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziś w dyżurze pomogła mi Agata od burasków. Przyniosła 12 puszek whiskasa, 12 saszetek whiskasa supreme i z 3 kg lepszej karmy suchej. Agata b. się angażuje i spokojnie mogłaby sama na dyżury przychodzić :P. [Potrafi podawać zastrzyki i kroplówki] Przede wszystkim też jest mobilna. Agata zabrała też 3 przypinki i 2 otwieraczo-magnesy i zostawiła za nie 20 zł.

Z wypuszczonym Cytrynkiem i Biedronkiem sytuacja wygląda tak, że Cytrynek wcale nie ma ochoty się wspinać na górę bo bardzo podoba mu się w boksie od Biedronka. W związku z tym jak wypuściłam Longera, Biedronek chętnie zajął jego boks i w rękawicach musiałam go wyjmować. Ostatecznie boks po Cytrynku jest umyty a w otwartym boksie Biedronka są 2 legowiska. Klimkowi i Longerowi dałam te puszki mokrego z szafki pod oknem - nie wiem jaka to karma jakaś sensitivity chyba a intestinala mokrego nie było.

Nie wydaje mi się by Klimek nadawał się do puszczenia luzem na kociarnię bo nie tylko może zarazić rzęsistkiem inne koty, ale także zdarza mu się, mimo kastracji, znaczyć teren :evil: więc nie wiem jakby to było gdyby tak luzem sobie z Longerem chodzili :(

Do kiedy Fretka (czy Frytka) ma mieć smarowane oczy?
Kiedy Westa w końcu będzie mogła zdjąć ten za duży/spadający kaftanik?

Jak się rozrabia te krople Betadine Gremlinom? Bo na rano nie ma ... gdyż ta buteleczka chyba wpadła mi za szafę przez dziurę w tylnej ściance półki :oops:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 27, 2011 22:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Betadine wkrapla sie 2-3 krople do fiolki soli fizjologicznej. Musi zabarwic sie na taki bursztynowy kolor :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lip 27, 2011 22:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Witam wszystkich :piwa:
Długo nie zabawię, dzisiaj tylko z doskoku, mam nadzieję, że niedługo to się zmieni i będę na forum częściej :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lip 27, 2011 22:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Po pierwsze [*] dla Małej Mi :cry:

Po drugie ogromnie się cieszę, że Miodek wylądował u Wiesia i Jadzi :spin2:
Chyba nigdzie nie miał by takiej profesjonalnej i całodobowej (przede wszystkim) opieki :smokin:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lip 27, 2011 23:59 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Iweta pisze:Betadine wkrapla sie 2-3 krople do fiolki soli fizjologicznej. Musi zabarwic sie na taki bursztynowy kolor :wink:

Trzeba kupuc male NACL 5 ml i wpuscic 4 krople betadine po jest tam ta strzykawka.
Albo jakies male naczynko i odmoerzyc z duzej butelki co tam jest w szafie 5 ml i 4 krople i roztwor gotowy.
Oczy Gremlinow znacznie lepsze, Zosia to juz ok. z Pedzlem troche gorzej ale nie tak jak bylo.
Pedzlowi zelek daje, ale niem wiadomo jak to dlugo stosowac.
Natomiast Zosi kropli juz nie tylko przemywanie.
Poprosze Gosie zeby ew.dowiedziala sie w alaskanie.

jadziaII

Post » Czw lip 28, 2011 0:01 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Napisze szerzej o Miodku jutro, bo juz nie mam glowy.
Ale nie jest zle.

jadziaII

[poprzednia][następna]