Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 8:19 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Czytałam właśnie :)
W ogóle nie wiedziałam, że masz aż pięć kocich ogonków :)
TŻ twierdzi, że przy mojej skłonności latania do weta z byle czym, alergią Emmy i kupowaniem wypasionych karm trójka stanowi już spore obciążenie finansowe. I że w ogóle jego instynkt kocierzyński trójka zaspokaja całkowicie.
Mam nadzieję, że któregoś dnia jakaś mała futrzana dziewuszka sama stanie nam na drodze ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt lip 22, 2011 9:58 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Bardzo mnie cieszy przyjaźń między dwiema pannami M. :lol: A Maniusię wymiziaj ode mnie mocno!
Ludzie chyba nie do końca mi wierzą, kiedy piszę,że koty z Podkarpacia są super na dokocenie.Gosiar też czasem je miewa na tymczasie (teraz ma mamę Julci) i ma takie samo odczucie.Żadnych konfliktów, wręcz przeciwnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 22, 2011 14:36 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Conchita pisze:Czytałam właśnie :)
W ogóle nie wiedziałam, że masz aż pięć kocich ogonków :)
TŻ twierdzi, że przy mojej skłonności latania do weta z byle czym, alergią Emmy i kupowaniem wypasionych karm trójka stanowi już spore obciążenie finansowe. I że w ogóle jego instynkt kocierzyński trójka zaspokaja całkowicie.
Mam nadzieję, że któregoś dnia jakaś mała futrzana dziewuszka sama stanie nam na drodze ;)

Dokładnie to 5 rezydentek w domu (4 seniorki i Broszka) oraz kilkanaście kotów wiejskich wolnożyjących które się u nas stołują i pomieszkują w naszych zabudowaniach gospodarczych - ich liczba jest bardzo zmienna a obecnie 7 z nich mogę chyba nazywać "naszymi" bo po prostu przeniosły się do nas i zostały na stałe ;) Na szczęście wszystkie kotki już wycięte i w tym roku jak dotąd nie pojawiła się żadna nowa koteczka z przychówkiem :ok:

Koszty leczenia i wypasionych karm są niestety druzgocące :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 22, 2011 23:15 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Jestem świrem:( wpadłam po pracy do domu, nakarmilam, wybieglam, bo wyjezdzalismy na weekend...
Jutro wpadnie szwagierka, w niedziele wracamy. Cała drogę było mi smutno, bo Maniutek tak mi mruczala na rękach i musiałam ja zdjąć :(
Ja nie wiem, czy to normalne.

Ps. A jakbym miała jednego kota, to bym już nigdzie nie wyjechała ze strachu, ze będzie mu smutno samemu. Na szczęście maja siebie.
Obrazek

Conchita

Post » Sob lip 23, 2011 8:27 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Więc dobrze , że masz aż trójkę! Koteczki mają swoje towarzystwo. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie lip 24, 2011 21:10 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Te male cymbaly zrobily demolke. Ze stresu, ze nas nie bylo w nocy, albo z zemsty ;)
Pojawil sie nawet SIK :twisted: zrzucily na pdloge swoja ukochana owcza skore i nasikaly na ta strone bez futra.
Jak sie pozbyc sikozapachu???
Obrazek

Conchita

Post » Nie lip 24, 2011 21:40 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Bo ładnie to tak zostawiać kocinki same :twisted: . Co do sikozapachu nie pomogę bo jeszcze nie doświadczyłam potrzeby pozbycia się go z innych miejsc niż kuweta i obym nie musiała ;) .

Jak Emma z drapaniem ?

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pon lip 25, 2011 13:35 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Conchita pisze:......
Jak sie pozbyc sikozapachu???

Czyli tego brzydkiego smrodku :roll: :?
są niby różne środki,ale nie sprawdzałam ich więc nie wiem na ile są skuteczne
ale wypróbowałam domowy sposób zmycia wodą z octem
a potem wietrzenie na powietrzu :) pomogło :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lip 27, 2011 11:29 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

W ubiegłym tygodniu zaniedbywałam nieco Księcia Pana i kilka razy wróciłam o dwudziestejósmej skutkiem czego, w ramach pierwszego ostrzeżenia nalano BARDZO precyzyjnie na pozostawiony przez zapomnienie worek ze śmieciami :x
Tak skarcona, cały weckend poświęciłam na odzyskiwanie łask :mrgreen:

Najlepsza na takie hece jest świeża cytryna :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lip 27, 2011 11:36 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

i bania!
:mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lip 27, 2011 20:16 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Emma bawi sie myszka 8O
Za kazdym razem mnie zaskakuje, jak sie zaczyna bawic :ryk:
Obrazek

Conchita

Post » Czw lip 28, 2011 8:09 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Zapraszam na wątek "Sisi już w domu" - jestem na 3 stronce. Pusia po zabiegu. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw lip 28, 2011 8:58 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Byłam, widziałam i nawet pisałam :) Chyba, że mi się znowu wątki pomyliły?

Conchita

Post » Czw lip 28, 2011 22:00 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Conchita pisze:Byłam, widziałam i nawet pisałam :) Chyba, że mi się znowu wątki pomyliły?

:ryk: :mrgreen:
ja też zajrzę do Sisi :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 29, 2011 16:31 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - instrukcja obsługi kotów

Dzisiaj byłam z Pusią na kontroli, wszystko jest OK. :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: Póżniej wkleję parę zdjęć na swoim forum. Zapraszam. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]