Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2011 8:37 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Na prośbę weliny wstawiam zdjęcia

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Wto lip 26, 2011 10:40 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

:ok:
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto lip 26, 2011 10:46 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Zdjęcia trochę nie wyraźne ,ale one żywe sreberka :lol: ,a mnie się łapy trzęsą-słaby ze mnie fotograf. :( :oops:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto lip 26, 2011 16:11 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Piękne szkraby :1luvu:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lip 26, 2011 19:40 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Jutro drugą część ogłoszeń zrobię, ale w najważniejszych miejscach już są, mam nadzieję, że przyniosą skutek :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lip 26, 2011 19:53 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Afatima pisze:Jutro drugą część ogłoszeń zrobię, ale w najważniejszych miejscach już są, mam nadzieję, że przyniosą skutek :(

Już miałam jeden tel.Tylko nie wiem gdzie ta pani zobaczyła niebieskie oczy. 8O Jutro opiszę rozmowę :ok: Teraz zbieram się do weta.Chodzę z Lajlą tylko do szefa, on jest w nocy. Mam nadzieję bo z Zośki robi się diabeł wcielony :mrgreen:A i mój ukochany Kacper już mnie nie kocha.Stroszy się warczy itd.itd.Jeszcze raz wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto lip 26, 2011 19:58 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Post » Wto lip 26, 2011 19:57 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Bo Zosieńka na tym wytrzeszczu ma takie niewybarwione jeszcze, można się pomylić :)
Szkoda, że to taki ważny szczegół, te niebieskie oczy :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lip 26, 2011 20:01 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Afatima pisze:Bo Zosieńka na tym wytrzeszczu ma takie niewybarwione jeszcze, można się pomylić :)
Szkoda, że to taki ważny szczegół, te niebieskie oczy :(

Mogę oddać swoje :mrgreen: To mały kociak,kolor jeszcze się zmieni,ale niebieskich na pewno nie będzie miała :lol: .Dla mnie takie buraski są najpiękniejsze ,a nie mam ,ani jednego :( Jutro opiszę rozmowę :ok: - Pa.

welina

Post » Śro lip 27, 2011 8:35 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Wynalazłam zdjęcia z komórki... z interwencji Straży Miejskiej i Pożarnej :)

Obrazek
Czarna Laila siedziała na 10 metrach, a straż chyba zrozumiała, ze na 10 piętrze ;) Przysłali taką brykę... A Pan Strażak zabijał wzrokiem.... Nie miałam śmiałości zrobić mu zdjęcia (portretu), zresztą i tak było ciemno. Ok 3 w nocy. Gdzieś w oddali słychać było cichutkie miauczenie Zośki, tak ciche, że myślałam, że to echo. Mała wyszła na ulicę, dobrze, że była noc i mały ruch, poszłam do niej, schowała się z powrotem pod samochodem a rano siedziała pod innym, bliżej naszego bloku. Weszła pod maskę, koło silnika. Mieliśmy szczęście, że właściciel samochodu zobaczył przez okno zamieszanie koło auta, przyszedł i otworzył. Przejeżdżał też patrol Straży miejskiej, zatrzymałyśmy go i właśnie mieli sprawdzać adres właściciela, kiedy on się zjawił :)

Obrazek
Tam, gdzie świecił reflektor, siedziało małe czarne diablątko. Poniżej Ekopatrol i Pan Strażak

ewick

Post » Śro lip 27, 2011 8:39 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Acha, po rozmowie Cioci z pierwszą chętną nasunęła mi się taka uwaga, że kot, który miałby iść do domu, gdzie nie ma innych zwierząt i nie było, kociak przecież może iść niezaszczepiony, potencjalny właściciel może to zrobić na własną rękę.
Co innego, gdyby kociak miał iść do domu z innymi kotami.

Taka mała dygresja...

ewick

Post » Śro lip 27, 2011 8:45 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Welinuś,Ewick-jesteście WIELKIE :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
ewick pisze:Acha, po rozmowie Cioci z pierwszą chętną nasunęła mi się taka uwaga, że kot, który miałby iść do domu, gdzie nie ma innych zwierząt i nie było, kociak przecież może iść niezaszczepiony, potencjalny właściciel może to zrobić na własną rękę.

Taka mała dygresja...

Ewentualnie przyszły domek może wpłacić DT kasę na szczepienie,a Wy wydacie kota zaszczepionego.Przynajmniej będziecie miały pewność w tej sprawie :ok: :ok: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Śro lip 27, 2011 9:51 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

ewick pisze:Acha, po rozmowie Cioci z pierwszą chętną nasunęła mi się taka uwaga, że kot, który miałby iść do domu, gdzie nie ma innych zwierząt i nie było, kociak przecież może iść niezaszczepiony, potencjalny właściciel może to zrobić na własną rękę.

Taka mała dygresja...

Tak ,ale tamta pani odpowiedziała mi aaaaaaaaaaa.Po drugie wynajmuje mieszkanie,bo przeprowadziła się ze Śląska i nie wiadomo,czy właściciel zezwoli na osiatkowanie okien.Co do reszty rozmowy byłam na tak.Pani samotna w średnim wieku,bez dzieci-pracująca.....Na wszystko się zgodziła,nawet na wizytę przed adopcyjną i to w jej domu.Tylko,że ona zakochała się w niej -bo na zdjęciu zobaczyła niebieskooką 8O Ma zadzwonić -zobaczymy..

welina

Post » Śro lip 27, 2011 10:00 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

no ale jak nie ta Pani, to może ktoś inny bez kotów byłby chętny... i sobie by kicię zaszczepił.
Nie wiadomo, kiedy wet pozwoli nam ją zaszczepić, bo przecież trzeba będzie jeszcze raz odrobaczać, skoro zwymiotowała zaraz po podaniu leku.
Może ludziom nie chcieć się czekać nie wiadomo jak długo :( i wezmą sobie inne kociątko :(

ewick

Post » Śro lip 27, 2011 10:39 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

ewick pisze:no ale jak nie ta Pani, to może ktoś inny bez kotów byłby chętny... i sobie by kicię zaszczepił.
Nie wiadomo, kiedy wet pozwoli nam ją zaszczepić, bo przecież trzeba będzie jeszcze raz odrobaczać, skoro zwymiotowała zaraz po podaniu leku.
Może ludziom nie chcieć się czekać nie wiadomo jak długo :( i wezmą sobie inne kociątko :(

Ma się do mnie odezwać-zobaczymy.Tylko te niebieskie oczy :roll: No i jak pisałam powyżej właściciel musi się zgodzić na osiatkowanie okna.Niestety przy Zośki charakterze to główny warunek.Co do szczepień,można się dogadać ,jak druga strona się zgodzi.A ja z dziewczyn pieniędzy( oczywiście jak będą zapłacę :ok: )

welina

Post » Śro lip 27, 2011 11:59 Re: PILNIE- DS dla Zosi-Wyrzucone na ulicę...Lajla-poważny uraz.

Lajla czuje się już lepiej,ma apetyt.Dziś ostatni antybiotyk.Nie wiem ,czy nie trzeba będzie robić następnego prześwietlenia,ponieważ nadal kuleje i stara się nie stawać na tą nóżkę.Ciekawe co powie na to WET.

Zosia natomiast prawdziwe żywe sreberko.Czasami wydaje mi się ,że jest ich dwie 8O :ryk:

welina

[poprzednia][następna]