50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lip 20, 2011 8:21 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

Siostra robi niezłe fotki :-)
A tri przesliczna.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro lip 20, 2011 21:42 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

Jest młoda spod rzeki/mostu/MPGK.. no stamtąd :roll: :mrgreen: I to ponoć wysoko w ciąży...... Jutro umówiłam się z nową, nieznaną mi jeszcze, Panią karmicielką. Oby młoda się nie rozsypała....

Ja przegięłam już z liczbą tymczasów. Obecnie 6. Co prawda Bulwa jutro/pojutrze odjeżdża, ale nadal pozostaje mi 5... Plamka ma praktycznie zerowe szanse na adopcję, Glunio pojechałby może już w sierpniu, ale on dalej jest w złym stanie a w dodatku posikuje, gubi sierść, chudy jak szkapa.., Miśka i Zozol są pod znakiem zapytania, malutka trićka ( Malinka.... ) na razie jeszcze musi posiedzieć u mnie na leczeniu. A ta piątka ze stada Piti nie daje mi spokoju :( Takie chude te niunie były...... :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lip 22, 2011 16:54 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

potrzymam za kocie sprawy :ok: :ok: :ok: i za kocie adopcje :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 23, 2011 9:43 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

kinia098 - pojechał? :roll: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lip 26, 2011 22:58 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

W końcu jestem !
Mam Wam tyle do napisania, że nawet nie wiem od czego zacząć. :roll: Szykujcie się na wyczerpujący post.

Wczoraj tragicznie zginęła Malinka.... :( [*] Tata ją rozjechał............ Chciał przestawić samochód, żeby skosić i nie zauważył malutkiej :cry: Uryczałam się nad tym małym kocim dzieckiem :( Paula tak samo... Była w niej zakochana. Dopiero zaczynała swoje życie, lepsze życie. Nawet nie wiecie, jak dużo radości wniosła do domu.. była taką małą iskierką. Wszędzie było jej pełno; wariowała, biegała, miała taki błysk w oczach, taką chęć życia i radość z tego, że chyba ma ciepło, jedzenie, opiekę.. Była naprawdę niesamowita, widać było od razu, że cieszy się z życia..... Nie wybaczę sobie :cry: Śpij aniołku [*]

Na pocieszenie teraz trochę lepsze wieści :cry:

Bura Bunia pojechała w czwartek do nowego domu do Ustki ( a był to telefon o Sziszę ! ). Pani Helena przyjechała oglądnąć niunię i od razu ją zabrała :) W domu jest jeszcze jedna kotka. Były 2, ale poprzednią rozjechał samochód.... Pani Helena bez bicia przyznała, że to jej wina, ponieważ kotki miały za dużo swobody, bo aż 12h dziennie biegały po dworze. Teraz ograniczyła wychodzenie tylko do 2h dziennie pod nadzorem, a Bunię chce nawet nauczyć chodzenia na szelkach. Okolica jest ładna- lasy, ogród, więc kicia będzie miała gdzie spacerować :) A w drodze do nowego domku, Bunia jechała w transporterku przypięta pasami :mrgreen: :ok: No i już mam pierwsze zdjęcie :)
Obrazek
Trzymajcie kciuki, aby rezydentka zaakceptowała malutką :ok:

Do nowego domu pojechał też nasz marmurkowy Rudi :D W sobotę rano zawoziliśmy go do Koszalina, do Gosi, która wiozła małego pociągiem do Ciechanowa ( docelowo DS w Warszawie ), za co bardzo jej dziękuję :1luvu: :1luvu: Maluch ma niewychodzący domek u Oli, która bywała na Dogomanii :) Rudi do towarzystwa ma również rudego kota Nemo i 2 psy :mrgreen: Tutaj też trzymajcie kciuki, aby Nemo zaakceptował małego :ok: Na razie jest coraz lepiej :)

No i Bulwa też już w domku :) :!: Przetransportowała ją do Krakowa również Gosia :1luvu: Z Krakowa odebrała ją już nowa Pani, która przyjechała specjalnie po niunię aż zza Rzeszowa :1luvu: Dlatego dałam nowemu domkowi 100zł, żeby chociaż trochę pomóc. Bulwa była miziana i głaskana w pociągu non stop! ( z resztą Rudi tak samo ;) ) i być może dzięki niej, jakaś biedulka znajdzie dom :D Bo pewna Pani powiedziała, że właśnie takiego kota chce, a więc Gosia powiedziała, aby wybrała się do schroniska, na co Pani odpowiedziała " i tak właśnie zrobię ! " :kotek: Śmiałyśmy się, że będziemy jeździć pociągami i wydawać koty :ryk: Bulweczka na razie nie pójdzie do weta, dopiero poznaje dom. A właścicielka jest nią zachwycona :) :dance: :dance2:

Nowe domy znalazły także: syjamek i jeden dzik- adopcja karmicielki. Jestem trochę zdenerwowana, bo zarezerwowałam małego, znalazłam mu już SUPER dom w Warszawie, do dogrania był tylko jeszcze transport ( miał być na początek sierpnia.. ). Ludzie już nie mogli się doczekać szkraba... Mam tylko nadzieję, że maluch ma dobrze. Słyszałam, że Pani karmicielka dostaje zdjęcia i właściciele są zakochani w maluchu, więc powinno być dobrze. Tylko niepokoi mnie to, że jest tam kotka... Mam nadzieję, że wysterylizowana :roll: A mały dzik ma bodajże dom u znajomych drugiej karmicielki.

No i możemy powoli szukać transportu do Bydgoszczy :ok: :ok: :ok: Jeszcze tylko muszę znaleźć kogoś do wizyty. Macie może kogoś ? Tylko nie Matahari, bo robi mi już drugą wizytę, a z tego co pamiętam- ma masę spraw na głowie i nie chciałabym już jej znowu ścigać ;) Sprawa MEGA pilna, bo nawet nie wiecie, dla kogo dom się szykuje ! :lol:

Maluchy u Uli znowu mają grzyba... Ale jest coraz lepiej; sierść na nowo zaczyna odrastać. Poza tym, maluchy szaleją na całego i jest ich w domu wszędzie pełno :)

Pogoda do łapanek ostatnio była makabryczna... Paula prawie złapała ciężarną kotkę z MPGK, ale źle chwyciła ją za kark i młoda się wyrwała :evil: Natomiast dziś złapała mi trikolorkę z działek :dance: Kota idzie jutro na sterylkę :ok:

W stadzie Piti najprawdopodobniej zostały już tylko 4 maluchy... Niby ostatnio jednego ktoś przejechał; tylko że tam ruch jest praktycznie zerowy........

Pani z działek, o której pisałam już kiedyś, że okociła się jej kotka, ma 4 maluchy. Same rudzielce. 2 prawie całe białe z małą ilością rudych plameczek, drugi rudzielec z białym pysiem i łapkami, a trzeci to chyba cały rudas z białym krawatem i papkami. Młode są takie trochę dzikawe.. ale gdyby znalazł się DT, to podejrzewam, że szybko znalazłyby domy. Na pewno są piękne chociaż to nie ja je widziałam, ale siostra ;)

Pan Jurek dzwonił do mnie z prośbą o sterylizację kotki, która okociła się u jakiegoś jego kolegi. Kotka ponoć na wpół dzika. Maluchy są 3 albo 4. :roll:

Nie mam już suchej karmy :( Gdyby ktoś chciał się dorzucić- będę baaaardzo wdzięczna !

Doszła do nas paczuszka mokrej dla Glucia od Pani Joanny z FB :1luvu:
Dziękuję też Reniferowi za mega pakę żarełka dla kociaczków u Uli na DT :1luvu:
No i dziękuję Gosi za doprowadzenie 3 maluchów do pięknego stanu :) Do adopcji została jeszcze tylko szaro-biała Zuza :)
Podziękowania również dla Marzenia11 za przeprowadzenie wizyty przed adopcyjnej dla Rudiego :kotek: :1luvu:
Jeśli komuś zapomniałam za coś podziękować, to przepraszam :oops: Mogło mi po prostu wylecieć z głowy, bo sami widzicie ile naklepałam :oops: nawet nie wiem, czy czasem czegoś też jeszcze nie pominęłam :roll:

Na koniec wydatki. Jeszcze trochę i jestem spłukana :| a raczej koty :|

-100zł- pomoc dla DS Bulwy,
-8,95zł- sucha karma Coshida 2kg,
-30zł- odrobaczanie aMiśki i Zozola ( Miblemax ),
-5zł- bilety,
-5zł- żwirek z Netto,
-35zł- transport Bulwy i Rudiego do Koszalina,

No i jutro jeszcze dojdzie 120zł za sterylkę :| :|

Uff, to chyba wszystko :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 26, 2011 23:16 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Kiniu :ok: tyle dobrego robisz.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto lip 26, 2011 23:40 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Kinga robisz co możesz dla tych kociaków i chwała Ci za to dobra kobieto :) Jesteś tam sama jak ja u siebie :? ale robimy tyle ile możemy. U mnie w tamtym tyg było tragicznie z kociakami :cry: :cry: :cry: Więc muszę u Ciebie nadrobić z informacjami troszkę. Bo nawet czasu nie było na wątki :?

Czyżby Plamka wybierała się w podróż :P

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 27, 2011 0:11 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Kinia, gratuluję wszystkich akcji! Też jestem pod wrażeniem!

Szkoda Malinki ['] ale naprawdę nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Bardzo dużo robisz dla tych kotów, po prostu przy tej ilości pracy nie sposób wszystkiego ogarnąć...

Kibicuję cały czas, chociaż rzadko ostatnio się pojawiam.

Trzymam kciuki za wszystkie sprawy :ok: :ok: :ok:
(też mam nadzieję że ten potencjalny dom to dla Plamki - może napisz do niki2117, co prawda jest z Torunia a nie z Bydgoszczy, ale może kogoś zna, w końcu niedaleko, a w wątku Czarka była bardzo pomocna i na FB też się udziela prawie tyle co Ty jak masz czas ;) ).

Adam
aburacze

Post » Śro lip 27, 2011 0:12 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Dziękuję dziewczyny :1luvu: :oops:

A więc:
- znowu szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej. Tym razem Warszawa Jelonki
- potrzebna osoba do wizyty przed adopcyjnej i transport do Bydgoszczy,
- za transportem na Wawę w sumie też już chyba można powoli się rozglądać ;)

CA- ja sama nie miałam czasu cokolwiek napisać na miau :( Dopiero teraz usiadłam i w końcu wyklepałam, bo zebrało się tego ;) :ok:

edit:

aburacze pisze:Kinia, gratuluję wszystkich akcji! Też jestem pod wrażeniem!

Szkoda Malinki ['] ale naprawdę nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Bardzo dużo robisz dla tych kotów, po prostu przy tej ilości pracy nie sposób wszystkiego ogarnąć...

Dziękuję, Adam :1luvu:

Ale było wesoło z transportem Bulwy i Rudiego do Koszalina :lol: Zaspałam 1,5h :roll: Wyjechaliśmy chyba gdzieś przed 6, a na 7 musieliśmy być z powrotem w Darłowie :ryk: a to 40km w jedną stronę plus szukanie ulicy, gdzie mieliśmy dowieźć kociaki, po mieście :ryk: no ale jakoś nam się udało :P :mrgreen:

Malinki szkoda bardzo, bardzo :( [*] To taka iskierka była, naprawdę iskierka.. :( Ale to nauczka na przyszłość, nie tylko dla mnie, ale i dla rodziców.
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 27, 2011 9:07 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

kinia098 pisze:A więc:
- znowu szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej. Tym razem Warszawa Jelonki

pracuję tam raz w tygodniu, piszę się :) możesz podać mój numer :)

Dołączam się do pochwał Adama na Twój temat :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 27, 2011 9:42 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Też mogę podjechać, jak by co :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie lip 31, 2011 10:00 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie lip 31, 2011 14:24 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Wizyta pa na Jelon kach jutro o 15 :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto sie 02, 2011 20:00 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

I jak po wizycie?
[*]dla Malinki :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto sie 02, 2011 20:30 Re: 50kotów Darłowo-3 wDS + 2 ad. karmicielki Malutka Malinka[*]

Wizyta ok, czekam na jakiś kontakt od kinia098

Marzenia11

[poprzednia][następna]