WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 15:14 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

być może po to, aby mając oczy otwarte - uniemożliwić działania takich osób ...

odmowa pogłaskania kotka jakiejś osobie - to nie gburowatość wystawcy, ale czasem troska o życie zwierza ...
koty mają to do siebie, że się wylizują ...

trzymanie kotów w klatkach, nie NA KLATKACH - to nie zapis w regulaminie, a konieczność ...

potrafimy podziwiać rzeźby, obrazy - nikt z nas ich nie maca !
czemu więc kota miętosić ? czy on jest gorszym dziełem sztuki ? :wink:

ps. sposób oglądania kotów w czasie wystaw CFA bardzo mi się podoba ...
również ''strefa wystawców'' - zamknięta dla oglądaczy, dająca możliwość krótkich odpoczynków kotu w ciągu licznych ocen ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie lip 17, 2011 16:07 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Go!Go!
Masz rację
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Śro lip 20, 2011 18:11 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Czy dla kotów nominowanych do special show nie są przewidziane żadne nagrody ani nawet dyplom, jak to było we Wrocławiu?
I czy liczba kotów przyjmowanych jest ograniczona, czy też będą upychane "na gęsto", jak we Wrocławiu?

Bo nie wiem, czy właścicielkę kota zachęcać do udziału, czy wręcz przeciwnie :|
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lip 26, 2011 9:50 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Czy ktoś umie mi odpowiedzieć na zadane kilka dni temu dwa pytania?

Ewentualnie może ktoś wie, do jakiej konkretnej osoby powinnam się z nimi zwrócić?

Kicorek

Post » Wto lip 26, 2011 11:30 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

dla kotów nominowanych ZAWSZE są medale ! i zawsze były ! musiałas nie odebrac w takim razie, ale każdy sędzia miał je na stoliku i wydawał swoim nominowanym kotom podobnie jak tym kóre otrzymały BIV

wszyscy którzy jeżdżą na nasze wystawy potwierdzą że medale sa na nom bis i biv

okrąglak jest duży i "wchodzi" tam prawie 500 kotów bez specjalnego ścisku więc ten problem tez odpada :ok:

może kiedys doczekamy takiego okrąglaka we Wrocławiu bo to wstyd dla władz miasta żeby porządnej hali wystawienniczej nie było w tak dużym mieście :roll: :roll:

a niestety środek Hali Stulecia który byłby w sam raz to koszt 97 000 PLN / słownie: dziewięćdziesiąt siedem tysięcy złotych/ i raczej żadnego klubu nie byłoby stać na to chyba że organizuje walki bokserskie zamiast wystawy kotów :ryk:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Wto lip 26, 2011 11:33 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Go!Go! pisze:wszystkie epizody za czasów FPL, bo za czasó SHKRP - mogłeś dostać po mordzie, mieć przedziurawione opony ... koty były świętością i ich nie ruszano !

mylisz się ! na wystawie za czasów SHKRP moja kotka została otruta strychniną ...... umarła mi na rękach jak dziś pamiętam 23.45, nie zdążyli dojechać z Warszawy z krwią na transfuzję ... marne szanse były na jej uratowanie ale .... wierzyłam głęboko w to że się uda ....

sekcja zwłok wykazała co wykazała .... boli do tej pory :? :cry:
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Wto lip 26, 2011 11:48 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

almathea pisze:dla kotów nominowanych ZAWSZE są medale ! i zawsze były ! musiałas nie odebrac w takim razie, ale każdy sędzia miał je na stoliku i wydawał swoim nominowanym kotom podobnie jak tym kóre otrzymały BIV

wszyscy którzy jeżdżą na nasze wystawy potwierdzą że medale sa na nom bis i biv
Chodzi mi o show specjalistyczne, nie o "normalną" wystawę.
Zapytam zatem wprost: czy na show rexów dla nominowanych kotów przewidziane jest cokolwiek - chociażby jakieś dyplomy na pamiątkę?

We Wrocławiu po show białych kotów nie tylko u mnie nie został żaden ślad, nawet w postaci papierka ;)
Poniżej cytaty z wątku wrocławskiej wystawy:
Marcepan pisze:
Kicorek pisze:[...] zdziwiłam się, że kotka kastratka nominowana do show białych nic kompletnie nie dostała, nawet rozetki na pamiątkę. Jakby w ogóle nie brała w tym udziału [...]

moja Dima też nic nie dostała i nie mam śladu, że pokonała kotkę mco (białe 2 kg vs tak ze 6 kg...)

A na małą salę wystarczyło przyjąć mniej kotów - wtedy nie trzeba byłoby tworzyć sektorów, w których nie można było się w ogóle poruszać, a koty mogły podać łapę kotom z klatki naprzeciwko :|

Kicorek

Post » Wto lip 26, 2011 12:04 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

almathea pisze:
Go!Go! pisze:wszystkie epizody za czasów FPL, bo za czasó SHKRP - mogłeś dostać po mordzie, mieć przedziurawione opony ... koty były świętością i ich nie ruszano !

mylisz się ! na wystawie za czasów SHKRP moja kotka została otruta strychniną ...... umarła mi na rękach jak dziś pamiętam 23.45, nie zdążyli dojechać z Warszawy z krwią na transfuzję ... marne szanse były na jej uratowanie ale .... wierzyłam głęboko w to że się uda ....

inny kot został popryskany przez klatkę nie wiadomo czym, ledwie go odratowali
a wystawcy przekazywali sobie informacje, żeby nie zostawiać na noc z soboty na niedziel w katkach ani wody ani jedzenia dla kotów
co mi, zresztą weszło w krew

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Wto lip 26, 2011 12:24 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

almathea pisze:

pamięć może być zawodna ... ale tę kotkę / przynajmniej tę o której mi wiadomo ... / umieszczono w katalogu wystawy jedynkowej z jesieni 2006 / czasy FPL, hotel GROMADA / i obfotografował ją BERI BERI ...
( kończyła tam championa )
odeszła po około miesiącu od bytności na wystawie ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto lip 26, 2011 16:24 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Kicorek były medale, dla zwycięzców poszczególnych kat tzn
dorosły kocur
dorosła kotka
kastrat
kastratka
6-10
3-6

zwycięzcy ci którzy po odebraniu kota z prędkością światła nie opuszczali ringu otrzymali
nie pamiętam w tej chwili czy były pamiątkowe dyplomy dla zwycięzców ... skleroza ... na większości są

a propos mniejszej ilosci kotów - oczywiscie masz rację ! nalezy zrobic tak zamyka się w dniu podanym w głównym info i nie reaguje na żadne telefony ludzi którzy chcą zgłosić jeszcze .... jakies 60 telefonów to było przy Wrocławiu ...

szczęściem w Okrąglaku to nie grozi ....
miejsca jest pod dostatkiem
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Wto lip 26, 2011 18:26 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Nigdy nie opuszczam ringu z prędkością światła, uciekającego Marcepana też nie widziałam ;)

almathea pisze:Kicorek były medale, dla zwycięzców poszczególnych kat tzn
dorosły kocur
dorosła kotka
kastrat
kastratka
6-10
3-6
W show białych kotów? Bo ja wciąż piszę o specjalistycznym show.

To dlaczego w wątku wrocławskim nikt tego nie sprostował, mimo że dwie osoby na sześć (lub mniej, bo nie wiem, czy we wszystkich kategoriach były nominowane koty) pisały o braku jakiegokolwiek śladu po show białasów?

Stąd moje dopytywanie się o planowane show rexów, mimo że moja kotka się nie wybiera. Za to znajoma się zastanawia.

Kicorek

Post » Wto lip 26, 2011 19:41 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Kicorek pisze:Nigdy nie opuszczam ringu z prędkością światła, uciekającego Marcepana też nie widziałam ;)

nie tylko nie uciekłyśmy, ale też patrzyłyśmy chwilę z zaciekawieniem, czy coś się wydarzy. i nawet ktoś potem chodził do organizatorów i pytał o ten biały show, ale wrócił z kwitkiem. znaczy z niczym.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pt lip 29, 2011 12:17 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

W takim razie jesli Wasze koty zwyciężyły w special białych, w jednej z kategorii, o których pisalam powyżej, zgłoście się prosze po odbiór zaległych medali na najbliższej wystawie jeśli bedziecie obecni lub przekażemy je przy najbliższej okazji :)

Medale były przeznaczone dla zwycięzców każdej kategorii wiekowej - wydawała je jak dobrze pamiętam Agnieszka z Aksambri :)
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Pt lip 29, 2011 18:11 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

w trące się w dyskusję odnośnie show białych kotów,
rzeczywiście nie było żadnych medali , jedyne co ,to mój kot dostał pokażny puchar za zdobycie pierwszego miejsca i po raz pierwszy byłem zaskoczony że nikt z pozostałych nie dostał nawet dyplomu....trochę to przykre .... :cry:
natomiast w BIS były już nagrody i puchary super , więc za to dla organizatora wielki szacunek.. :ok:

xenonek

Od: Pon lis 22, 2010 16:34

Post » Sob lip 30, 2011 8:47 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Witam. Proszę o przedłużenia zgłoszeń do 15.08.2011r. Są wystawy zagraniczne a nie wiem czy kocur otrzyma certyfikat. Pozdrawiam

Glumus

Od: Wto lis 17, 2009 17:42

[poprzednia][następna]