Pomóżcie mi pomóc kociakowi.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2011 18:09 Pomóżcie mi pomóc kociakowi.

Znaleźliśmy wczoraj kociaka gdzieś na oko ma 3\4 tygodnie. Kociak był na belce w stodole na wysokości gdzieś 2 m. Zabrałam dziś malutką stamtąd bojąc się ze spadnie. Jest teraz w pokoiku gdzie na pewno zimą przebywała jej mama (jest tam jedzonko i woda w stałym dostępie dla kocicy,kuweta).
I teraz mam taki problem;- mama kociak jest na pewno blisko kociak został najprawdopodobniej z nią i być może resztą miotu rozdzielony w piętek ale nie sprawia wrażenia, ze tak długo nie jadła brzuszek ma pełny nie jest odwodniona. Przeraźliwie wzywa mamy.
Nie wiem czy dokarmiać maleńką?
Czy kotka wróci do takiego kociaka?
Dodam ze sama nie umie pic z miseczki, podaje mleczko pipetą. Nie chce zrobić jej krzywdy i bije się z myślami czy ją zostawić tu gdzie jest i dokarmiać? Czy odnieść na tą belkę i ryzykować?
Kocica w każdej chwili może wejść do tego pomieszczenia, są tam drzwiczki dla kota.
Obrazek

Aklar

Od: Pon kwi 07, 2008 9:53

Post » Wto lip 26, 2011 19:49 Re: Pomóżcie mi pomóc kociakowi.

Nie znam sie na takich maluszkach, ale skoro odlaczyl sie od mamy powinnas go chyba karmic. Mam nadzieje, ze ktos znajacy lepiej takie tematy odezwie sie.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto lip 26, 2011 20:04 Re: Pomóżcie mi pomóc kociakowi.

Dziękuję za odpowiedz. Umieściła temat tez na Hodowlanym i mam już porady.
Walczymy :) mam nadzieje ze sobie we dwie poradzimy.
Obrazek

Aklar

Od: Pon kwi 07, 2008 9:53

Post » Wto lip 26, 2011 20:27 Re: Pomóżcie mi pomóc kociakowi.

Hej. Na Twoim miejscu wykarmiłabym małego. Nie wiadomo czy matka przyjmie go z powrotem. Masuj kociątku brzuszek po karmieniu i karm co 3godziny specjalnym mlekiem dla kociąt.

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03