Poziomka uratowana:) i już w swoim DOMU:) f.1,14

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 26, 2011 9:43 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 27, 2011 14:32 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

poziomeczka ma bardzo brzydka szatę, no ale może zadużo sobie wyobrażam, skoro dopiero siejej poprawiło... nos nadal jest zatkany, ale to już chyba za sprawą polipów, zrostów czy czego innego co nie reaguje na sterydy też. Kotka zaczyna powolutku poznawać resztę kociarni, moje koty sa w wiekszośc wyluzowane i nie daja się sprowokować, Zulu i Bodzio natychmiast pakuja się do kuchni i niewiele sobie robią ze "zdziwienia" poziomki... jedyne co przeszkadza to mój brak czasu, wracam późno z pracy w morz obowiązków trudno znaleźć spokojne chwile na otwarcie drzwi kuchennych imonitorowanie spraw... no ale jakoś idzie... Dunia podwórkowa po 2,5 tygodnia leczenia podczas którego byla więźniem łazienki, wróciła wczoraj do swojej budy, do ogródka... Za to w łazience odzyskana ze schroniska kropka... cukrzycowa kicia podwórkowa... nie jest z nią dobrze... ech

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro lip 27, 2011 20:05 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Biedna Ty...non stop coś :(
Za chwilę wytchnienia :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw lip 28, 2011 7:31 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

dzięki Sin droga... jakoś to będzie, musi być... czuje, że czas juz sie szykowac do zimy, koty tuczyc ;), budy kupować, zbierać sweterki po ludziach... ech... a stara kropka... nie wiem czy jest sens żeby wracała na podwórko... znów ja jakiś debil złapie i odwiezie do schronu.obroże gubi regularnie, do tego wypuszcza się pod sklepy na brodwinie i zawsze ktos mleka kurde da i cała moja robota na nic i kot chory zaraz i leki na cukrzyce przelatują i karma diabetic na nic... ech no nie wiem... z drugiej strony nie mam co z nią zrobić,przelczyć z obecnej biegunki sie może w mojej łazience ale tam to nie zycie...musze zacząc ostro ogłaszac poziomkę, bardzo bym chciała żeby ja ktoś wziął,to trudne jest z dorosłym no ale może słodycz Poziomkowa tu cośpomoże... ech.

Mamrot

Post » Czw lip 28, 2011 8:02 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

ahh Małgosiu, sił dużo życzę :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 28, 2011 9:41 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Marea kochana... no ja się staram, napewno odciążeniem byłoby gdyby poziomkowi chłopcy znaleźli kochające domki, małe mają prawie 12 tyg. ,zabrane z działek jako 2 tygodniowe berbecie spędziły 8 dni u wetczki która wzieła na siebie ciężar wielokrotnego na dobe karmienia łącznie z nocą, potem u mnie są 9 tygodni, 4 tyg. jeździłam w środku pracy je nakarmić, nocą karmiłam, leczyłam z biegunki i robali ... to poważne już są związki, to takie małe wykarmione "na cycu", wyciągnięte z poważnych kłopotów duzym nakładem sił środków i pracy wetczki... Wiadomo, ze żadnych kotków nie wydaje bez przekonania do dużego ale te chyba szczególnie są mi drogie już... więc Duzy dla nich musi być superowy... no. Osobny temat to moi podopieczni wolnożyjący, przez wiele lat pracy nad ograniczeniem rozmnażania doszłam, przynajmniej na swojej ulicy do sytuacji, ze mam same stare koty, no to jest taki trudny etap bo z wiekiem zawsze coś sie przypałęta... Kropka ma conajmniej 10-11lat, Dunia ma lat 12, Kotasz i Mamrot jednooki to 10 letnie kocurki, Niunia też koło tego... żyja sobie przy blokach gdzie maja budy lub klapki do pojedynczych piwnic, ale nie zawsze leczenie może sie odbyc na wolnosci... dlatego kuchnia i łazienka to takie izolatki potrzebne bardzo... no i sie kręci. 7 rezydentów a wśród nich prawie 17 letni Dosio, ślepy i niedomagajacy, w sumie nie jest chory tylko chory na starość, na szczęście znów(odpukać) zaczał jeść- cud mikstura alusal z peritolem..., mało ale je, nie potrzebuje dużo bo prawie się nie rusza... Zulu nerkowy dobrze się ma, czasem wymiotuje ale alusal i peritol też dostaje i jakoś jest... w sumie to juz czas żebys mnie odwiedziła... :)

Mamrot

Post » Czw lip 28, 2011 17:48 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

No to co, ogłaszamy Poziomeczkę :?: Ja mogę zapłacić za ogłoszenia u Cat Angel, ale tekst i zdjęcia musiałabyś zrobić Ty Mamrociku :roll: Jak będziesz miała czas to daj znać i ruszamy :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt lip 29, 2011 10:02 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

a co to ogloszenia u cat angel?

Mamrot

Post » Pt lip 29, 2011 11:45 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Mamrot - forumowa CatAngel robi zbiorowo ogłoszenia w sieci - pakiety np. po 80 czy 100 ogłoszeń.
W takiej ilości - domek musi się znaleźć :wink:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt lip 29, 2011 12:06 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

a! cos mi świta, w zeszłym roku na olka kropka biamila mi to załatwiła, do dzis kurde dzwonią i to z łodzi i katowic, nawet nie ma w tych ogłszeniach że to trójmiasto ato podawałam, chyba podziekuję za to, bo nie było efektu prócz telefonów z dziwnych miejsc.

Mamrot

Post » Pt lip 29, 2011 14:02 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Się wtrące :) jeżeli pozwolicie ciotki :D
Jeżeli ogłoszenia mają być na Trójmiasto (a nie wszędzie na się to wybrać Trójmiasto) ogłoszenia idą na Gdańsk,Gdynia,Sopot bo akurat któreś z tych miast zawsze można wybrać.
To że dzwonią oszołomy czy z innych miast ja za to nie odpowiadam :) (no może po części -bo robię ogł) Jak otworzysz strone z jakimś ogł wisi one na stronie głównej, jak wyszukasz je np na Gdańsk to też tam jest.

Ja do ogłoszeń daję treść jaką dostaję. Taka była dla Olka http://www.morusek.pl/ogloszenie/37843/ ... ka-domku-/ wszystkie jego ogłoszenia poszły na Gdańsk,Gdynia,Sopot (Województwo: pomorskie
Miasto: Gdańsk
jest czarno na białym :) ) (nic nie usuwam nic nie dodaję) od zamawiającego do tego pytam na jakie miasto dać ogł i daję na to na które mi podają :) ogłoszenia puszczam dopiero gdy mam zielone światło.

Do mnie np dzwonią z Warszawy czy Krakowa mimo, że swoje koty ogłaszam tylko na Śląsk(ogłoszenie wisi na głównej stronie zanim zrobisz wyszukiwarke z danego miasta) podoba im się kot ze Śląska i mimo, że jest tylko na Śląsk, to i tak zadzwoni Pani z Warszawy.

Ja miałam zapytania o Olka nawet przekazywałam treść i maile :)

Dla mnie nawet jak dzwonią z innych miast to, już jest efekt bo można innego kota polecić :)

To tak jakby ktoś się pytał kiedyś :)

edit: Sin 130 :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 29, 2011 14:40 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

dzięki catangel. będę procedowała w tym kierunku. dzięki

Mamrot

Post » Sob lip 30, 2011 19:28 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

Przypomnimy Poziomeczkę w sobotni wieczór. Może ktoś wypatrzy i pokocha :1luvu: , albo choć dorzuci grosza do długu za koteczkę :?:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon sie 01, 2011 7:21 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

trochę się socjalizujemy... kotka wychodzi z kuchni i łazi po pokoju, nie ma jatek. tylko z joko jakis totalny antagonizm i to raczej ze strony joczki... no jakos jest... w łazience stara kropka, cosmi sie widzi, że jej zywot krótki będzie... ale niemam sercajej więzić, kupa ładna, je mało ale je... ma nowa obróżkę... dziś trzeci antybiotyk o przedłuzonym działaniu i chyba puszczę kocinę, niech se połazi po świecie póki lato...

Mamrot

Post » Czw sie 04, 2011 14:14 Re: Z Poziomką bardzo źle-ratujemy i prosimy o wsparcie!f.1,14

bazarek dla Poziomki: viewtopic.php?f=20&t=131310
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]