Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 13:28 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Ja też mogę podcałowywać, jeśli to pomoże...

Ktoś wie, czy Pyłek kastrowany, ha?
A Jacek Grzybek jest po kastracji, nie?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lip 25, 2011 14:16 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Pyłek kastrowany - pytałam .
A Jacek to nie wiem. Zresztą najlepsze info poda Alareipan i Jamkasica , bo one znają te kotki od pierwszego dnia ich pobytu.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lip 25, 2011 18:56 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Pyłek nie ma jajek, natomiast Jackowi-o ile się nie mylę- gdzieś tam jeszcze dyndają ;) Najpierw był za maleńki, później leczył się na tysiącpińcet rzeczy, a jak wyzdrowiał to trafił do pa. Niemniej potwierdzimy w weekend.

Noska poszła w ubiegłym tygodniu do domu :dance: :dance2:

Słuchy mnie doszły, że jest już w PA więc przedstawiam Sopla!

Obrazek

Kruszonko, jeśli zaglądasz tu czasem to daj znać jak przebiega aklimatyzacja Hrabiego 8)

dorzucam zaraz na pierwszą z poprzedniego wątku:
jamkasica pisze:

"DZIESIĄTAK" NA postPALUSZKOWE OCZY :D
20 pln - Ef25- DOTARŁO
10 pln - Gaota - DOTARŁO
15 pln - Naline
10 pln - alareipan - DOTARŁO ;)
10 pln - ZN - DOTARŁO ;)
20 pln- Jamkasica i Bajka DOTARŁO
50 pln- od każdego ogonka Avild

Raz jeszcze, dzięki! :)
To co zaznaczyłam na różowo- 100 pln- przelewam na oczy Filemona i Kulki (reszte przeleje Ania;) ). Dzięki temu mamy spłaconą operację Kuleczki i dorzucamy się do lekarstw.
30 pln od Ef25 przelewam do alareipan na DT Niezapominajki
20 pln od Ani K. przelewam do alareipan na DT Niezapominajki.
50 pln od osoby, której nie ma na forum przelewam do Magdy na picowanie Guzika.

150 pln od Ani K.- 100 przelałam do Smarti na oczy Fila i/lub Kulki, 50 przelałam do alareipan na DT Niezapominajki
50 pln od Asi2 (za pozwoleniem :) ) przelewam do Magdy na Mooi i Guzika

zostaje u mnie 50 od Asi na maluszki i alarmowe 20 od Ef25
[/quote]
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lip 25, 2011 21:45 Re: Paluch6 - prosze jeszcze nie pisac

wolontariat-Paluch pisze:---------------------------------------------------------------------------------------------
POSŁAŁAM 50 ZETA DO MAGAAAA NA GUZIKA I BURMILLĘ ORAZ 40 ZETA NA DT NIEZAPOMINAJKI
*POZOSTAŁY DŁUG W LECZNICY NA 18.07: 125 PLN NA KONCIE NEVER * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 10 pln (oraz 15 od Naline i 20 ode mnie i ZN na akcję "Dziesiątak na PostPaluszkowe oczy"
---------------------------------------------------------------------------------------------
"DZIESIĄTAK" NA postPALUSZKOWE OCZY :D
20 pln - Ef25- DOTARŁO
10 pln - Gaota - DOTARŁO
15 pln - Naline
10 pln - alareipan - DOTARŁO ;)
10 pln - ZN - DOTARŁO ;)
20 pln- Jamkasica i Bajka DOTARŁO
50 pln- od każdego ogonka Avild

To ja bym prosiła, aby poprawić, że ja nie gołosłowna i że także wpłaciłam.
Alareipan raz piszesz, że jest te 15 zł ode mnie, a raz, że nie dotarło :P
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon lip 25, 2011 22:38 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

No to dobrze, że w "spa" jestem, to sobie przed całowaniem zrobię pedicure :mrgreen:

Dziewczyny, ja jestem zdecydowana. Z opcją DS jak najbardziej. Mam duże mieszkanie, osiatkowane okna i balkon, jednego neurologicznego, z tym że on naprawdę dobrze sobie radzi. Poza tym pracujemy z mężem w domu, więc może nam być łatwiej. Mojego Kręcioła nikomu bym nie oddała, bo bałabym się, że nie dopilnuje, a głuptasek ma tendencje samobójcze (np skok do uchylonego od góry okna - w mojej obecności... ledwo zdążyłam go złapać).

Niedawno minął miesiąc jak odszedł Behemot. Nie umiem wystawiać pięciu misek zamiast sześciu... Wiem, że na Paluchu ona nie przeżyje, a na pewno domu nie znajdzie.

Piszecie, że źle, tzn. tak dokucza jej koci katar? Czy coś innego się przyplątało? Depresja? Pisałyście, że kuwetkuje. Tzn. zaczęła trochę sprawniej chodzić?

Jedyne czego się boję (bo nawet nie TŻeta :D ) to tego, że nasze jej nie zaakceptują. I tak mamy zaburzoną równowagę w stadzie, od poprzednich Paluszków i teraz od śmierci Behemota. Dlatego też nie brałam jej przed wyjazdami, bo jednak trzeba będzie im wszystkim poświęcić więcej czasu, by je przyzwyczaić.

Nie ukrywam, że ważne jest też dla mnie, czy ma testy na Fiv i Felv, bo nasze wszystkie były badane i zdrowe. Ale skoro jest młoda, siedziała głównie w szpitaliku, to może nie zdążyła złapać? Tak myślę... Pyszczek i Ruda siedziały trochę na Paluchu, a są zdrowe. Na razie test pewnie może poczekać.

Więc tak, jeśli uważacie, że tdt uratuje ją na tych kilka dni, to od razu po powrocie, czyli pon, wt, mogę ją odebrać.

Jeszcze w międzyczasie musimy upłynnić psiaka, który jest przekochany :D Właśnie robię wydarzenie na fejsie, proszę o rozesłanie znajomym :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon lip 25, 2011 23:42 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Wiem,ze jest ciezka sytuacja,ale trudno z tymi ludxmi sie dogadac.Miałam tymczas maleńtasowi w Siedlcach(potem miał pojechac do znajomych na stałe),napisałam, czy dowioza tu..cisza, dzisiaj wpis,ze "jak do czwartku nie znajda domu to na Paluch jedzie".Moze ktos przejmie maleńtasa zdrowy i najprawdopodobniej zaszczepiony:
viewtopic.php?f=13&t=130389
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 26, 2011 0:41 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Jeśli możecie, to rozsyłajcie, to psiak, którego znalazłyśmy...

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=247519561934534

I byłabym wdzięczna za wrzucenie na dogomanię, jeśli któraś z Was posiada konto, ja do tej pory nie miałam potrzeby...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto lip 26, 2011 7:07 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Domek szuka długowłosego chłopaka ( krówkę ) na dokocenie.

viewtopic.php?f=13&t=130844&p=7755626#p7755626
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lip 26, 2011 9:15 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

wita sie ten domek na dokocenie dlugowlosego-) to ja. Sopel jest do adopcji?

epti

Od: Śro lis 15, 2006 14:10

Post » Wto lip 26, 2011 9:30 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Tak , jest w pokoju adopcyjnym , nie krówek ale biały z długim włosem.
Osobiście w niedzielę wyczesany przeze mnie ( ciekawe na ile mu wystarczyło :mrgreen: ). Ale ogólnie jest czyściutki ,widać że chłopak o siebie dba.
Ostatnio edytowano Wto lip 26, 2011 9:34 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lip 26, 2011 9:32 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

A jaki to kocio? Jak reaguje na inne koty? Wlasciwie to ja nawet dzisiaj moge podjechac na Paluch i go zobaczyc. Tyle ze musze skonsultowac z rodzina, bo oni krowka chca.

epti

Post » Wto lip 26, 2011 9:42 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Myślę ,że najlepiej będzie jak pojedziesz .A jak reaguje ? Jednego bardziej lubi , drugiego mniej . Nie jest odizolowany i nie był ani przez moment.Przebywa razem z kilkoma innymi kotami.
A urody to mu nie można odmówić :D .
Poza tym w pokojach adopcyjnych jest w czym (w kim) wybierać.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lip 26, 2011 9:45 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

jajeczny czy ciachniety?

epti

Post » Wto lip 26, 2011 9:57 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

epti , sprawdzam u źródła :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto lip 26, 2011 10:09 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Dzizas, zabija mnie w domu.... Jak mi skuter odpali to jade. Bo fura w warsztacie....

epti

[poprzednia][następna]