Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 22:03 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

klauduska pisze:
kotkins pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130723

Podejrzewasz,że to te same koty???

:roll: BOZENAZWISNIEWA dała linka do tematu, gdzie ktoś szuka kota.

Tak.Teraz widzę :oops:
Nie daj bóg takiego domku("zabili").

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lip 25, 2011 7:57 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

sprawa z kotkami ma się obecnie tak: w piątek zadzwoniłam do tej pani i obecnie kotki są już u mnie .... niestety ja mogę zapewnić im tylko DT nie mogę ich zatrzymać dlatego szukam ludzika który pokocha je całym sercem :) kotki mogą być osobno lub razem nie zauważyłam aby były ze sobą jakoś szczególnie mocno związane, a teraz kilka słów o kotkach:
1 wabi się Koteczka (no comment) nie jest na moje oko kotem orientalnym raczej coś w typie norweskiego leśnego tylko, że czarna z jedwabistą dłuższą sierścią, niestety żadnej książeczki zdrowia nie dostałam, wiek ok 3 lat wg "zeznań" poprzedniej właścicielki. Kotka raczej nieufna ale widzę, że zaczyna się przyzwyczajać. Lubi się czesać i "miziać".
2 wabi się Luśka .... kotka w typie perskiego bo rodowodu nie ma i nie niebieska tylko taka marmurkowa, pieszczoch okrutny, nie lubi czesania.
Obydwie kotki nauczone są czystości załatwiają się bez problemu w kuwetkę co moim zdaniem jest bardzo ważne :) kotki nie wychodziły na dwór i u mnie również nie są wypuszczane. Fotki postaram się wrzucić jeszcze dzisiaj a więcej info udzielę na PW Przyznam się szczerze, że zależy mi troszkę na czasie i na tym by znalazł się ktoś naprawdę odpowiedzialny więc proszę tylko o przemyślane decyzje tak by nie marnować swojego i mojego czasu :)

bllue

Od: Czw lip 14, 2011 11:42

Post » Pon lip 25, 2011 18:43 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Jesteś wielka dziewczyno!
Nawet nie wiesz jaką ulgę poczułam...dziękuję! :D
Pokaż te kotki...choć teraz w kotach zastój okrutny...

kotkins

Post » Pon lip 25, 2011 20:44 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

heh fotki są tylko niech ktoś podpowie jak je wstawić .... :oops:

bllue

Post » Pon lip 25, 2011 20:50 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Luśka
Obrazek
Obrazek
Koteczka (przemianowana na Smołę :D )
Obrazek

bllue

Post » Pon lip 25, 2011 21:41 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

No to zajrzałam, bo Kotkins biadoliła.........ale widzę sytuacja ogarnięta.......I BARDZO, że tak powiem dobrze.

Zdjęć nie widać, albo może to ja nie widzę.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 25, 2011 21:48 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

No niestety, zdjęcia nie działają :( A szkoda, bo ta czarna mnie strasznie intryguje :roll:
Sama nie wezmę, ale może ktoś ze znajomych...? :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pon lip 25, 2011 22:20 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Ależ ta koteczka orientalna...że hej! :roll: :roll: :roll:
Może komuś chodziło o "egzotyczna" i się pomyliło? :wink: Chociaż ona najbardziej do norwega podobna, ale mieszanka normalnego kota z persem wychodzi często podobnie. W każdym razie koty efektowne i okazałe, na pewno szybko znajda domy. Czy one są wysterylizowane? Jesli nie, to trzeba koniecznie przed wydaniem to zrobić.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon lip 25, 2011 22:28 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

jak ona orient to ja jestem pers!:)
Ładne panny ,o domek teraz!!

kotkins

Post » Wto lip 26, 2011 7:13 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Luśka podobno nie ma jeszcze roku i nie jest wysterylizowana, natomiast Czarna jest bo panie miały z nią problemy (o ile dobrze pamiętam podczas rui dawała im się ostro we znaki) dlatego ją wysterylizowały.

Z kocich wieści tyle, że obydwie kocice zaczynają się oswajać z nowym miejscem :) (w końcu ... :D) zaczynają spacerować po domu i łasić się na potęgę zwłaszcza Luśka to straszny pieszczoch - pozwoliłaby się zagłaskać na śmierć :)
Czarna trochę bardziej powściągliwa wieczorem łaskawie wchodzi na kolana i pozwala się drapać i drapać i drapać .... oczywiście obydwie kotki wdzięczne za pieszczoty odpłacają się głośnym mruczeniem :)

bllue

Post » Wto sie 02, 2011 9:41 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

na chwilę obecną do oddania jest już tylko jedna kotka - Czarna. Jest kotem bezproblemowym raczej stroniącym od ludzi - zwłaszcza dzieci. Jak pisałam wcześniej nie mogę zapewnić dziewczynom domu stałego a czas mnie coraz bardziej goni .... Jeśli jest ktoś, kto miałby ochotę zapewnić ciepły domek Czarnej obydwie będziemy bardzo wdzięczne :)

bllue

Post » Sob sie 13, 2011 22:26 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Kurcze, ta czarna piękna jest...ale rzeczywiście do Orienta jej daleko...pewnie nawet żadnego w życiu nie spotkała :lol:
Dobrze, że wysterylizowana jest, nikomu głupie pomysły nie przyjdą do głowy ;)
Trzymam kciuki! :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie sie 14, 2011 10:38 Re: Roczna persiczka i 3-letnia orientalna do oddania Wwa

Całe szczęście, że koteczki uratowane przed schroniskiem :1luvu:

Ja bym zmieniła tytuł, napsiałabym, że domu szuka kotka podobna do norwega (norwegowata), takich ludzie szukają.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[poprzednia][następna]