» Pon lip 25, 2011 12:01
Re: Babcia BUNIA - TRANSPORT PALUCH-BEMOWO NA NIEDZ. POTRZEBNY!!
Ja z samokrytyką; jak będzie wizyta poadopcyjna to Perełka będzie skargi składała u jakiej podłej baby jest, bo ta chce
ZAGŁODZIĆ koteckę.
A ja mam zagwozdkę, czy bardziej cieszyć się z tego, że Perełka okazała się zdolną kradziejką jedzeniową, czy martwić,
że rano na zalecone badania nie było możliwości pójścia.
W trakcie wizyty "popaluchowej" u pana weterynarza ustaliliśmy wykonanie dziś rano wszystkich badań i dopiero na ich (badań) podstawie wdrożenie konkretnego leczenia, bo na "czuja" weta to chyba nie koci katar a chla....coś, ale zgadywanki
to nie podstawa leczenia, więc Perece ostrożnościowo zaalikowano Unidox (1/3 tabletki dziennie), floxin (zakraplanie 4 razy
dziennie) i Immunodol (1 tabletka dziennie).
Perełka poczuła się w domu jak na swoich starych śmieciach i zjadła puszkę gourmenta golda i prawie
miseczkę chrupek RC Senior, a ponieważ rano badania to około godz. 24 ta podła opieka zabrała kocie miski i zostawiła tylko wodę. Rano nie mając czasu na dotarcie do kliniki i powrót przed 9 (pora zastrzyków z insuliny Zuzki i Femka) zaczęła
od zastrzyków i przygotowania reszcie towarzystwa śniadanka, które wychodząc z izolatki zostawiła na szafkach kuchennych - na które Perełka mimo licznych przymiarek w niedzielę nie dawała rady się dostać;
robiąc zastrzyki usłyszałam z kuchni hurgot tłukących się talerzy; spokojnie zakończyłam kłucie cukiereczków, bo co można zmienić - jakaś szkoda już się stała i wróciłam do kuchni zastałam Perełkę pracowicie wyjadającą wśród rozbitych
dwóch ceramicznych miseczek mokre i to prawie "na akord"; to pozbierałam skorupy, uzupełniłam jedzonko (za drzwiami zbierało się na rozruchy głodowe) i zaniosłam tatłajstwu; kiedy zaczęłam sprzątać kuchnię - to ja z jednej strony ze szmatą,
a z drugiej Perełka dojadająca, żeby zdążyć przed sprzątającą.
I biedactwo koło godz. 10 zostało zostawione znów tylko z miseczką wody i około 18 idziemy na badania.
Ostatnio edytowano Pon lip 25, 2011 14:02 przez
kotydwa12, łącznie edytowano 1 raz