Moderator: Moderatorzy
PcimOlki pisze:casica pisze:PcimOl, bardzo przepraszam, ale jeśli umieszczasz tutaj tekst, który ma pomóc komukolwiek, proszę popracuj nad nim i przetłumacz.
Bo nie wiem jak inni, ale ja niestety skorzystać z niego jako pomocy nie jestem w stanie.
Tekst możesz wydrukować i przedstawić swojemu wetowi. Jeśłi nie jest w stanie go zrozumieć, jest mało prawdopodobne aby posiadał wiedzę konieczną do prowadzenia kota.
Tekstów tłumaczyć nie będę bo:
A. Nie chcę wprowdzać błędów i niejasności. To zawsze może sie zdarzyć podczas przekładu.
B. Nie mam na to czasu.
Sądzę też, że wet prowadzący kota nerkowego powinien tą literaturę znać. Niestety przekłady jak dotąd nie zostały opublikowane.
casica pisze:....
To jest zła praktyka, wprowadzana tutaj od pewnego czasu.
PcimOlki pisze:casica pisze:....
To jest zła praktyka, wprowadzana tutaj od pewnego czasu.
Nie casica. Złą praktyką jest niestosowanie się do osiągnieć nauki. Cierpią na tym zwierzęta. Przykład tego możesz zobaczyć na każdym kroku. Chcesz się cofnąc do poziomu "Renal + Ipakitine" prosze bardzo. Ja obecnie nie potrzebuję wsparcia forumowego, co do wiedzy, jak radzic sobie z problemem. Mogę w tym wątku nie odzywać się wcale.
MonikaMroz pisze:możecie mi powiedzieć czy karma Sannabell Urinary może być dla nerkowcówtam jest mało białka. nie znam się na tym więc proszę o radę
![]()
![]()
Pilnie bo muszę kici zamówić jedzenie w necie. Tylko że nikt nie chce ze mna rozmawiać
casica pisze:(...)żeby informacje były dostępne dla wszystkich (...)
MonikaMroz pisze:możecie mi powiedzieć czy karma Sannabell Urinary może być dla nerkowcówtam jest mało białka. nie znam się na tym więc proszę o radę
![]()
![]()
Pilnie bo muszę kici zamówić jedzenie w necie. Tylko że nikt nie chce ze mna rozmawiać
casica pisze:To forum POLSKOJĘZYCZNE.
Tak tylko gwoli przypomnienia, bo jak pisałam wcześniej, denerwuja mnie uporczywie wstawiane po angielsku teksty, których nie rozumiem.
Sądzę, że nie tylko mnie to wnerwia.
![]()
![]()
Myślę, że dobrą praktyką byłoby wpisanie własnymi słowami 2-3 zdań podsumowujących.wjwj1 pisze:casica pisze:To forum POLSKOJĘZYCZNE.
Tak tylko gwoli przypomnienia, bo jak pisałam wcześniej, denerwuja mnie uporczywie wstawiane po angielsku teksty, których nie rozumiem.
Sądzę, że nie tylko mnie to wnerwia.
Casica, forum może i polskojęzyczne ale chyba nie ma zakazu wstawiana cytatów po angielsku. Nie moja wina że istnieje raptem 3 czy 4 książki po polsku na ten temat. Można ignorować wpisy po angielsku, jakby co.
wjwj1 pisze:W sumie jak wiele osób się przez to wnerwia i nikomu pożytku to nie przynosi mogę nie cytować.
pixie65 pisze:wjwj1 pisze:W sumie jak wiele osób się przez to wnerwia i nikomu pożytku to nie przynosi mogę nie cytować.
Póki co wnerwia się casica.
Nie każdy ma dostęp do różnych źródeł, często brakuje czasu żeby samemu coś poszukać więc dobrze jest łączyć siły.
Po to jest ten wątek, żeby z niego czerpać informacje więc bardzo proszę - cytuj.
Ana, to może obcojęzyczne teksty pisać "drobnym druczkiem"?
Żeby miejsca nie zajmowały a kto będzie chciał skorzystać to sobie poradzi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Yagutka i 10 gości