Wrocław - Pilnie DT/DS dla 4; 5 kociaków w DT szuka DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 18:34 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

martka pisze: Szukam Dt dla tego maleńkiego burego z zalepionymi oczkami. Kto się zdecyduje pomóc maleńkiemu?
Nie wiem jak go złapać, ale wiem jedno, że jak nie dostanie opieki weterynaryjnej będzie po gałkach :cry: :cry: :cry:

kto może pomóc i dać kociakowi DT?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob lip 23, 2011 18:45 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Z DT ciężko. U mnie dzisiaj mały zalepił się ropą. Więc jest na antybiotykach w izolatce.

Za tydzień sroka7 wyjeżdża, a telefony milczą :( Czy ktoś może pomóc jutro w zawiezieniu maluch od martki do schronu?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob lip 23, 2011 22:06 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Właśnie wróciłam "stamtąd' i powiem szczerze i uczciwie:
to nie na moje nerwy :(

Nie wiem czy wypada mi się tak otwierać, ale muszę powiedzieć, że nie mogę znieść tej ludzkiej głupoty.
A może ja jestem głupia, albo i gorzej.....
Ale albo będę tam działać sama, albo będę się wkurzać na tych ludzi.
Jak tam złapać koty jak one maja taką wyżerkę, że szok.
Tylko, że samo karmienie niestety nie wystarcza, należy sukcesywnie sterylizować. A tam po prostu utworzyli rozmrażalnię. Może i nie chcący całkiem, ale utworzyli. ja nie wiem czy tam w ogóle da się wyjść całkiem tak na prostą?
Przy takim zachowaniu jakie Pan prezentuje ja sobie nie poradzę, bo koty nie wejdą mi do klatek łapek, bo i po co jak z boczku stoi pełna micha i nie trza włazić do jakieś skrzynki?

Dzisiaj złapany został kolejny malec oczywiście z KK, oczko zmniejszone i ropna wydzielina, i duży na zabieg, ale nie wiem czy kot czy kotka. Ciachamy i to i to.

Błagam kogoś o zabranie malców do schroniska, bo chyba to lepsze niż ta piwnica. Tam nie będą leczone i potracą gałki oczne.
Mały bury z zaklejonym oczkiem nie złapany i w ogóle nie widziany, natomiast dochodziły cichutkie miauczenia z tego boksu :cry:
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Nie lip 24, 2011 12:17 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Dieselka pisze:Łobuzik mój kochany! :1luvu:

widać że nie lubi jak mu Bąble się wyginają nad głową :D

Łobuzik właśnie zachwyt wyraża z obecności Bąbla :ryk:
a teraz łobuz wspiął mi się na ramiona, zawinął się w szaliczek i grzeje mi kark mrucząc do ucha :1luvu: :1luvu: jest taki słodki :1luvu: naprawdę nikt nie chce takiego słodziaka? :(
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie lip 24, 2011 12:20 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

sroka7 pisze:
Dieselka pisze:Łobuzik mój kochany! :1luvu:

widać że nie lubi jak mu Bąble się wyginają nad głową :D

Łobuzik właśnie zachwyt wyraża z obecności Bąbla :ryk:
a teraz łobuz wspiął mi się na ramiona, zawinął się w szaliczek i grzeje mi kark mrucząc do ucha :1luvu: :1luvu: jest taki słodki :1luvu: naprawdę nikt nie chce takiego słodziaka? :(

:D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lip 24, 2011 12:25 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

martka pisze:Tylko, że samo karmienie niestety nie wystarcza, należy sukcesywnie sterylizować. A tam po prostu utworzyli rozmrażalnię. Może i nie chcący całkiem, ale utworzyli. ja nie wiem czy tam w ogóle da się wyjść całkiem tak na prostą?
Przy takim zachowaniu jakie Pan prezentuje ja sobie nie poradzę, bo koty nie wejdą mi do klatek łapek, bo i po co jak z boczku stoi pełna micha i nie trza włazić do jakieś skrzynki?

Oby jednak dało się wyjść na prostą... Bo to masakra jest. A czy pan nie może dogadać się z Tobą co do pory karmienia? żeby najpierw dawać klatkę z żarciem, a jak klatka będzie "pełna" to karmić resztę? Przecież sam prosił o pomoc, to teraz niech trochę współpracuje...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie lip 24, 2011 12:27 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

ja byłam w czwartek, już wtedy zorientowałam sie że będzie ciężko... koty , mimo że się umawialiśmy i miłą ich nie karmić ..były już nakarmione... :roll:

jessi74

Post » Nie lip 24, 2011 13:00 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Bardzo proszę o pomoc w zawiezieniu małych do schronu, bardzo....
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie lip 24, 2011 13:18 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

martka pisze:Bardzo proszę o pomoc w zawiezieniu małych do schronu, bardzo....

:!:

jessi74

Post » Nie lip 24, 2011 18:40 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Kurka, nikt?
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie lip 24, 2011 20:42 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Nie wierzę :(

Byłam przed chwila na Popowicach. Nic się nie złapało- tylko jeż i zamknęła się klatka, ale pusta. Chyba jest troszkę za czuła.

Na budowie tez nic.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pon lip 25, 2011 6:34 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

martka - w jakich godzinach mozna przywozić kociaki do Schronu? Wiesz może?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon lip 25, 2011 9:21 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

martka pisze:Nie wierzę :(

Byłam przed chwila na Popowicach. Nic się nie złapało- tylko jeż i zamknęła się klatka, ale pusta. Chyba jest troszkę za czuła.

Na budowie tez nic.

:-( :-( :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 25, 2011 12:27 Re: Wrocław - Pilnie potrzebne DT/DS dla kilkunastu kociaków

Czynny jest do 16:30, ale penie lepiej być troszkę wcześniej.

Turkawka, a rozmawiałaś z Leśną?
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]