Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
katarzyna1207 pisze:No to potrzymam kciuki, żeby to było tylko stłuszczenie wątroby... to się dobrze i dosyć łatwo leczy...Przerabiałam u swoich dwóch foooterek, przy czym jeden miał już tak koszmarne wyniki wątrobowe, że żadna aparatura nie była w stanie tego złapać - brakowało skali ... I wystarczyło kilka zastrzyków z ornityną i tablety na regenerację wątroby przez jakiś czas ...W tej chwili obaj parametry wątrobowe mają idealne...
issey32 pisze:http://web.mac.com/cat_toons/iWeb/feline-care/FIP/3705FECB-7216-4AC8-981D-B1C0B55BBA3D.html
Tutaj można znaleźć "fipowe" symptomy występujące również w innych chorobach.
PcimOlki pisze:katarzyna1207 pisze:No to potrzymam kciuki, żeby to było tylko stłuszczenie wątroby... to się dobrze i dosyć łatwo leczy...Przerabiałam u swoich dwóch foooterek, przy czym jeden miał już tak koszmarne wyniki wątrobowe, że żadna aparatura nie była w stanie tego złapać - brakowało skali ... I wystarczyło kilka zastrzyków z ornityną i tablety na regenerację wątroby przez jakiś czas ...W tej chwili obaj parametry wątrobowe mają idealne...
A miały przy tym anemie, leukocytozę i płyn w jamie?
katarzyna1207 pisze:PcimOlki pisze:....
A miały przy tym anemie, leukocytozę i płyn w jamie?
Anemię i leukocytozę tak ... płynu nie ...
issey32 pisze:....
Chciałam tylko dodać, że błedem jest "dopasowywanie" powyższych symptomów do danej sytuacji, kiedy diagnostyka jest niepełna. Powyższe może tylko pomóc w ewentualnym "doinformowaniu" się, o co pytać vetów itd. itd.
Martyna-Tina pisze:Czy hepatiele który dostaje nie powinien pomóc na te stłuszczenie wątroby? (jeśli to faktycznie to)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Silverblue i 48 gości