Niania (') Krzywy (') Thaja (') Joś już w domu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 17:54 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Piękny akcent kolorystyczny ten arbuz! ;)
A za Thaję i jej domek trzymam kciuki!
Tak się zastanawiam jak wy te zdjęcia robicie??? Czym przekupujecie koty, żeby pozowały?? Chyba, że na trybie sportowym zdjęcia robicie, bo my Hanie :1luvu: naszej to tylko podczas snu dajemy radę zrobić ostre zdjęcie!! :ryk:
Obrazek Obrazek
Czika, Kizia, Hana - moje kociaki: viewtopic.php?f=1&t=136223

Kornish

Od: Nie lip 10, 2011 9:10

Post » Czw lip 21, 2011 20:04 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Kolejne cudo u Korciaczków :lol: Ale chyba niedlugo nacieszymy oczy Thajką bo czytam, że już ktoś ma na nią chrapkę :wink: Nie dziwię się, taka pięknota :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lip 21, 2011 20:42 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Do twarzy Tajce z tym arbuzem, a siedząc w szafie w pudełko się tym razem ubrała :1luvu:
Dziewuszko-śmiesznotko kochana za najlepszy domek dla Ciebie :ok:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw lip 21, 2011 21:18 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Ale trudno za Wami nadążyć:) Cudna Mała.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lip 21, 2011 22:20 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

ciotka59 pisze:Cioteczko Alata - jest kawałek brzusia!! Chodź, zachwycaj się :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Zachwycam się cały czas :1luvu: Brzuszek cudo, tak jak cała kiciunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za wizytę przedadopcyjną i żeby to był TEN domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw lip 21, 2011 23:21 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

alata pisze:
ciotka59 pisze:Cioteczko Alata - jest kawałek brzusia!! Chodź, zachwycaj się :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Zachwycam się cały czas :1luvu: Brzuszek cudo, tak jak cała kiciunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za wizytę przedadopcyjną i żeby to był TEN domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Z jednej strony barrrdzo się cieszę, że Thajeczka będzie miała domek. Z drugiej... a wsio tak i żal... - cytując Okudżawę. Bo nie będzie cudnych fotek, świetnych relacji... Korciaczki, nawet jeżeli nie piszę, uwielbiam Wasze wątki i często do nich zaglądam.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lip 22, 2011 23:34 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Ona mi przypomina moją Aishę [*] :cry: :cry: :cry: jak widzę podobne koteczki to nie mogę :cry: :cry: :cry: Obrazek Obrazek Choć to była srebrnodymnobiszkoptowa szylkretka :( Teraz jest Bejbi też półpers,ale Aishy nigdy nie odżałuję
Moja kochana księżniczka,mądra jak na malucha była.Bejbi jest prawdziwą Bejbi,cały czas kociak choć ma 7,5 miesiąca.Nie ma takiej inteligencji,ale i tak ją kocham :D tylko ten ból po Aishy nie mija :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 23, 2011 2:01 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Jaka Thajka jest śmiechowa :D Fantastyczny kociak! :ok: za domek

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Sob lip 23, 2011 9:04 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Napiszę krótko, bez zbędnych słów:Thajka nadal szuka domu.
Wyszły pewne nieprzewidziane (przez domek) okoliczności. Domek się wycofał i bardzo przepraszał.
Szkoda, że tak wyszło, bo wstrzymałam rozmowy z innym domkiem, zawansowane już.
Teraz muszę zacząć wszystko od nowa.
Nie będę miała też narazie wsparcia w postaci córek - wyjeżdżają na 3 tygodnie, a zawsze wszystko ustalałyśmy wspólnie i jakoś było mi raźniej podejmować decyzje. No, oczywiście, jeszcze Mała1 zawsze była/jest mi podporą :D

No nic. Mała jest slodka, kochana, na pewno wszystko się dobrze ułoży.

Pozdrawiamy:)
tellma

Post » Sob lip 23, 2011 9:10 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

vailet pisze:Ona mi przypomina moją Aishę [*] :cry: :cry: :cry: jak widzę podobne koteczki to nie mogę :cry: :cry: :cry: Obrazek Obrazek Choć to była srebrnodymnobiszkoptowa szylkretka :( Teraz jest Bejbi też półpers,ale Aishy nigdy nie odżałuję
Moja kochana księżniczka,mądra jak na malucha była.Bejbi jest prawdziwą Bejbi,cały czas kociak choć ma 7,5 miesiąca.Nie ma takiej inteligencji,ale i tak ją kocham :D tylko ten ból po Aishy nie mija :(

Śliczna Aisha [*]
tellma

Post » Sob lip 23, 2011 11:33 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Podzielę się jeszcze z Wami naszym nowym doświadczeniem jako DT.
Dziewczyny wzięły Thajkę ze schroniska, bo siedziała sama w klatce (jako jedyna ocalała z miotu, tzn. niewiadomo, co stało się z resztą rodzeństwa, bo raczej chyba było jakieś rodzeństwo...). Siedziała mała , zakichana kulka w tej klatce, no i żal się im zrobiło... To, że ładna, to też, ale...
jak dla mnie to np. Mimiś czy siostrzyczki w niczym nie brzydsi...No, może Thaja ma oryginalne umasczenie...
Ale okazuje się, ze ludzie myślą inaczej. Okazuje się, że Thaja się bardzo podoba i jest wielu na nią chętnych.
Dostałam już w sumie kilkanaście zapytań o Thaję.
No i niby mnie to cieszy.
Ale np. jeden Pan czuje się rozczarowany, bo nie odpisałam... Staram się zawsze odpisywać, chociaż krótkie grzeczne dziękuję...
Ale nigdy nie miałam tylu zapytań naraz o jednego kota.
Dodajmy, że odpowiedzi często są lakoniczne, w stylu: bardzo nam się podoba, chcemy zaadoptować.
A gdzie odniesienie się do treści ogłoszeń?
Każdemu wszystko tłumaczyć? Na nowo?
No, niby tak.
Bo przecież za każdą nawet lakoniczną wypowiedzią może się kryć naprawdę fajny domek.
No i trudno jest prowadzić "równorzędnie" rozmowy, z kilkoma domkami naraz...
Nie, że narzekam, ale jest to dla mnie nowe doświadcznie.
tellma

Post » Sob lip 23, 2011 12:39 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Kurcze,też bym się bała ją ot tak oddać bo się komuś podoba.Ona jest żywotna i pewnie nie jedno zepsuje.Ludzie muszą się z tym liczyć.Bejbi takie niewiniątko,a tapety do wymiany i nikt by po niej nie powiedział że ona mogła to zrobić :lol:Wogóle nie słuchała co się mówi,tylko na imię reagowała.Teraz na buuuu... to wie że nie wolno :ryk: Ludzie się napalą bo jest śliczna,a potem zawód bo niszczy,albo dorośnie.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 23, 2011 13:44 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

No, to trzymam kciuki za Thajkę i jej dużych, którzy na pewno zaraz się znajdą. Fakt, że koteczka jest zjawiskowa chyba nie pomaga. Z tego co czytam na tym forum i co słyszałam od Pani, Tellmo, to bycie DT jest pracą co najmniej na cały etat... Ale być może, w tym przypadku nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! :ok:
Obrazek Obrazek
Czika, Kizia, Hana - moje kociaki: viewtopic.php?f=1&t=136223

Kornish

Od: Nie lip 10, 2011 9:10

Post » Sob lip 23, 2011 13:53 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Witaj Kornish :D
aj, tam zjawiskowa... Dla mnie Hanusia wcale nie mniej zjawiskowa...
Przyjęłam taktykę pisania maili zniechęcających :roll: (czy wiedzą Państwo, że mały kot może niszczyć, chorować, sikac po kątach?) itd.
tellma

Post » Sob lip 23, 2011 13:57 Re: Księżycowa mała Thajka szuka domu. Dymna, 10 tygodniowa.

Kilkanaście zapytań?? 8O Wow :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]