Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 18:48 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Dorota pisze::?: :?: :?: :?: :?:

To do mnie? Bo wtedy postanowiłam, że już czas ją złapać. Tak właśnie było. Chociaż wcześniej myślałam, że jest chłopcem :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 22, 2011 19:25 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

MalgWroclaw pisze:
Dorota pisze::?: :?: :?: :?: :?:

To do mnie? Bo wtedy postanowiłam, że już czas ją złapać. Tak właśnie było. Chociaż wcześniej myślałam, że jest chłopcem :oops:

Nie :oops:

Iwcia!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lip 23, 2011 5:03 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Cześć Ptachu, co u Ciebie?
Dajesz radę z towarzystwem? Pilnujesz, żeby kicia nie pokazywała się w oknie?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 23, 2011 7:02 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Bry,

Duża nie może zabrać tej burej dziewczynki spod pracy, za dużo nas jest, mała musiała tam zostać, teraz Duża boi się iść w poniedziałek do pracy.

Już wiemy, dlaczego sąsiadkowa kotka wyskoczyła z balkonu.
Wczoraj Duża zabrała ja na przegląd do naszej doc, ten nie podobający i niepokojący brzuszek okazał się tym, czym Duża myślała. Kotka jest w czwartym tygodniu ciąży :( czyli jak wyskoczyła prawie miesiąc temu miała rujkę.
Doc powiedziała, że mała jest bardzo ładna, tylko potwornie chuda, trzeba ją dobrze karmić przez tydzień i po tym czasie szybko wysterylizować, biedna mała :(
Duża wymyśliła jej „oryginalne” imię mówi na nią Józia od Józefiny :roll:
Oto ona:
Obrazek

U nas zimno i pada deszcz.
Dzieciarnia się wścieka jak szalona, Chipolit ciągle morduje się z Ryszardą w przerwach wskakując nam na plecy :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lip 23, 2011 7:56 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Toż ta Józia od Józefiny jest trikolorką :D
Uważaj na siebie, Ptachu. My wiemy, że Twoja Duża nie może zabrać koteczki spod pracy, dobrze to rozumiemy.
Fasolka

O, ciąża
Baba nie sterylizowała, po co :evil:
I tak sobie pomyślałam, że może kotka naszej sąsiadki też miała ruję. A nie "ześliznęła się przypadkiem" :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 17:14 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Halo Ptachu
Duża wróciła z wojaży i mamy wreszcie dostęp do komputera :kotek:
Podobno byliśmy bardzo grzeczni... też mi nowina :roll:
Coś mi się wydawało, że miało was być mniej...? :kitty: :spin2:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lip 25, 2011 18:11 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachu!
Jak sobie radzisz? Wszystko dobrze u Was?
Fasolka niespokojna
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 25, 2011 21:53 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachuuuu,

plącze sie w koronkach!
Twoich?!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lip 26, 2011 4:44 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachu, Mru chyba nadał S.O.S. 8)
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lip 26, 2011 9:37 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachuuu! Ratuj Mru!

Masz już tę burasię?
(bura) Principessa di tutte principesse
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto lip 26, 2011 21:01 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Duża robi to co otchłań
http://www.muzykalnie.pl/film/7168/stan ... -teledysk/
tylko jeszcze nie wie na co :roll: choć Duża twierdzi, że na to aż ją ktoś dobije.
Mówi, że chciałaby już wysiąść i odpocząć.

Bura nie może do nas teraz przyjść, bo nie mamy już miejsca :( , Duża wstaje teraz ponad półgodziny wcześniej i jeździ tym wcześniejszym autobusem.
Wysiada przystanek wcześniej, przechodzi na druga stronę i idzie piechotą do pracy, burasia nie musi przebiegać przez ulicę gdy chce wybiec przywitać Dużą.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto lip 26, 2011 21:48 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Ptachu
Moja duża padła i czołga się przed twoją Dużą... 8O 8O 8O
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Śro lip 27, 2011 4:47 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

iwcia pisze:
Bura nie może do nas teraz przyjść, bo nie mamy już miejsca :( , Duża wstaje teraz ponad półgodziny wcześniej i jeździ tym wcześniejszym autobusem.
Wysiada przystanek wcześniej, przechodzi na druga stronę i idzie piechotą do pracy, burasia nie musi przebiegać przez ulicę gdy chce wybiec przywitać Dużą.

Ptachu

Ptachu, szacun dla Dużej.
Moja zaczyna coś kombinować i przymierza się do klatek. A boli ją i nie wolno, sam rozumiesz.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 28, 2011 11:37 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Obrazek

W nocy zmarła Dollunia :cry: .
Przepraszam maleńka, że cię zawiodłam, że nie zdążyłam :crying: .
Dollunia miała jakby atak duszności, zrobiła pod siebie siku, gdy dojechaliśmy do Asa, najbliższej nocnej lecznicy maleńka już nie oddychała, nie udało się przywrócić akcji serca.
Nie wiem, co się stało, dlaczego tak nagle, wszystko trwało bardzo krótko.
Zdecydowaliśmy z Darkiem, choć tak naprawdę to ja zdecydowałam, że zrobimy maleńkiej sekcję, musze wiedzieć, dlaczego.
Dlaczego teraz, gdy ktoś już ja pokochał, gdy miała żyć szczęśliwie jeszcze długie lata los ja zabrał?.

iwcia

Post » Czw lip 28, 2011 11:52 Re: Ptachu 3. Pilnie potrzebny dom tymcz dla kotki !!!! str 40

Dolluniu [']
Ostatnio ruru miała podobną sytuację ze swoim białym długowłosym tymczasem Simonkiem...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]