[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 18:13 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Ech...
codziennie zgłaszanych jest średnio 5-10 znalezionych kociaków. Każdego dnia :(
I co my na to możemy poradzić?

Dziś - od 7 pani sobie do mnie dzwoniła, znalazła 1 kociaka. Tego akurat zabrała straż miejska ???
Potem sms - pani bezdomna koteczka urodziła 3 kociaczki (jakieś 2 mce temu :roll:) i do teraz?
Potem pani zadomofonowała - w Niewodnicy u 87 letniej kobiety koteczka ma 5 kociaczków...
Tyle do 11
Ja już w sumie nawet nie wiem co mam im mówić. Nie mamy fizycznie możliwości, żeby je wszystkie zabrać (a takie są oczekiwania)
Na szczęście z wczorajszych zgłoszeń (4) wszyscy jakoś hodują.
Koteczka z Boboli (prawie rosyjska) która od 2 dni chodziła pod balkonami wróciła do właściciela...
Ech, ja bym chciała, żeby już była zima :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt lip 22, 2011 0:12 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

aga&2 pisze:Ech...

Dziś - od 7 pani sobie do mnie dzwoniła, znalazła 1 kociaka. Tego akurat zabrała straż miejska ???
Potem sms - pani bezdomna koteczka urodziła 3 kociaczki (jakieś 2 mce temu :roll:) i do teraz?
Potem pani zadomofonowała - w Niewodnicy u 87 letniej kobiety koteczka ma 5 kociaczków...
Tyle do 11
Ja już w sumie nawet nie wiem co mam im mówić. Nie mamy fizycznie możliwości, żeby je wszystkie zabrać (a takie są oczekiwania)
Koteczka z Boboli (prawie rosyjska) która od 2 dni chodziła pod balkonami wróciła do właściciela...

Może nagłośnić w regionalnych mediach że brakuje tymczasowych domów dla kotów.
Pozdrawiam.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt lip 22, 2011 9:29 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

ankacom pisze:
aga&2 pisze:Ech...

Tyle do 11

Może nagłośnić w regionalnych mediach że brakuje tymczasowych domów dla kotów.
Pozdrawiam.

to niegłupi pomysł- dodałabym, że jest możliwość uzyskania pomocy w kastracji, także aborcyjnej, żeby nie dopuścić do rozmnożenia kotów i problemów z nim związanych.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 22, 2011 20:27 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

I dodać, że zapewniamy jedzenie, weterynarza.. To na ludzi działa. Napisać, że potrzebne jest tylko miejsce i trochę miłości, a my resztą się zajmiemy.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt lip 22, 2011 22:18 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

wróciłam z wakacji, jak coś. 2 tymczaski rosną, tyją, szaleją. fajne są , nie mogę uwierzyć że miesiąc temu były takie wnerwiające :P
Trzymajcie kciuki jutro za fotografa Maćka, bo będzie brał udział w wyścigu gokartów, żeby cały wrócił i zdrowy bo mnóstwo kotów czeka na fotki... ech

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Sob lip 23, 2011 0:28 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Luspa pisze:I dodać, że zapewniamy jedzenie, weterynarza.. To na ludzi działa. Napisać, że potrzebne jest tylko miejsce i trochę miłości, a my resztą się zajmiemy.

Taaak... nic dodać nic ująć.
Rzeczywistość jednak przytłacza.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Sob lip 23, 2011 7:37 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Telefon przed 8: Starsza pani została zabrana do szpitala, pieska oddano, 2 młode kotki wywieziono (na wioskę, do lasu...?), a kotkę staruszkę wyrzucono na podwórko. Babeczki zauważyły błąkającą się kotulę, która chciała wejść do swojej klatki, ale była przeganiana przez sąsiada. Domowa kotka na podwórku, to poszczuto ją psem dla zabawy, to potraktowano kamieniem. W końcu po kilku dniach babkom udało się ją złapać. Umówiły się do lecznicy, żeby ją uśpić, ale gdy kotkę zawiozły, to usłyszały. że to niehumanitarne. Więc wróciły do domu z kotką, która przy pierwszej sposobności dała dyla z obcego mieszkania. Widziały, że kręci się przy niej jakiś kocur, więc zaraz będą koteczki. Teraz kotki nie widzą..., a nawet jak zobaczą, to czy uda im się kotulę złapać..., heh, proza życia
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob lip 23, 2011 9:25 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Echh smutno. :( Biedna kotka...

Nasz Migotek robi pewne postępy w oswajaniu. :) I nadal zdrowy. :)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Sob lip 23, 2011 11:41 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Ech.. Kassja, szkoda słów :(

Nakasha - może więc go wystawić? jakieś nowe foteczki czy pogrzebać?
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Sob lip 23, 2011 12:33 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Wczoraj pewna czarna kocia dama weszła sobie przez okno do miejsca pracy mojej koleżanki i rozgościła się na kanapie. Okazało się, że kicia jest tuż prze rozwiązaniem. Alez szybka akcja organizacyjna i kicia już wieczorem była po zabiegu. Teraz dochodzi do siebie u wspaniałej osoby P. Marzenki, która zgodziła sie ja przyjąć chodz na troszke.U mnie dom podzielony na pół (w jednej części rządzi Tygrysek z moja bandą, w drugiej Kleks i Kropka) więc kicia nie mogła u mnie zamieszkać. Pani Marzenko bardzo bardzo dziękuję :1luvu:
Oto czarnulka (jeszcze przed sterylką)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lip 23, 2011 12:58 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Atak przy okazji Asiu to wspomnę, że pani Marzenka to ta która hodowała Błekitka- odbierałaś telefony w jego sprawie chyba...
No i zdaje się, że przez weekend waletuje dzieciaki z Medvetu?
Obrazek 

aga&2

Post » Sob lip 23, 2011 13:07 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

tak tak to ta sama P. Marzena, właśnie przy okazji adopcji Błękitka sie poznałyśmy
Dokładnie zabiera kociaczki do siebie na weekend.

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Sob lip 23, 2011 18:43 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

dziewczyny tutaj jest link do preparatu, który wszedł na rynek polski, rozpuszcza płytkę nazębną i kruszy kamień, polecam, właśnie dostałam darmową próbkę, jeśli jakiś kot nie może mieć narkozy, aby oczyścić mu zęby to polecam:
http://www.vetexpert.pl/prod_plaqueoff.html
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lip 23, 2011 18:49 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

a gdzie kupić to cudo???

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob lip 23, 2011 22:08 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

PG WET - Centrowet
Białystok, 15-959,
Zwycięstwa 26 d
tel.: 0-85/651-12-07
fax: 0-85/651 62 54
email: centrowet@centrowet.bialystok.pl
www: http://www.centrowet.bialystok.pl
mam jeszcze prośbę i pytanie, wiem że jest teraz totalne zakocenie, jednak zapytać nie zaszkodzi, u mnie w pracy przebywa teraz około 15 kotów, które przeniosły się z przedszkola, 5 z nich nie ma jeszcze roku, nie są super dzikie, podchodzą do człowieka, trzeba by było złapać je i poszukać domków przed zimą, nie jest nam lekko wykarmić tyle kotów plus swoje i jeszcze bezdomniaki na osiedlu, mówię tu o sobie i pani Oli, z pomocą forumowiczów, którzy organizują nam bazarki jakoś to ciągniemy, ale jak długo??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia][następna]