K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 12:35 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

To na drugim końcu ulicy, za skrzyzowaniem z Alejami.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 21, 2011 13:16 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

katgral pisze:Może kogoś zainteresuje kupon na mydealu na zakupy w sklepie zoologicznym

http://www.mydeal.pl/caly_kraj/deal/2666/

bardzo się opłaca kupić w ten sposób kruszona, przeliczyłyśmy z katgral i jest 1 zł więcej na 40 litrach

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lip 21, 2011 13:26 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Kotka podobna do malucha z mojego ogłoszenia : http://tablica.pl/oferta/maly-kociak-sz ... DcW1Z.html

Dostałam odpowiedź, którą pozwoliłam sobie ciut przeredagować:

w okolicach Grzegórzek zaginęła 2,5 miesięczna kotka. bardzo lubiła się bawić. Ja i moja Narzeczona tęsknimy za nią. jak by co to jestem dostępny od 7 rano do 1 w nocy pod nr 518388255 – Paweł.

A dla mamy kociaka z tablicy szukam transportu z i do Wawrzeńczyc oraz tańszej kastracji- w razie czego dołożę się do kosztów zabiegu i benzyny.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 21, 2011 15:39 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Czy ktoś z Was miał doświadczenie z polipowatą naroślą w uchu (kanale słuchowym) u kota? Do którego weta w takim przypadku najlepiej iść? Gdzie najlepiej zrobić badanie histopatologiczne?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw lip 21, 2011 17:16 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Wezmę dyżur 8 sierpnia rano, tylko będę prosto z podróży i prosiłabym osobę przede mną (chyba Kocuria) o wpisanie do zeszytu, jeśli coś dodatkowego trzeba robić.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw lip 21, 2011 17:24 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

aktualny grafik (ten w pierwszym poście jest starszej daty, Tweety?)

Kocuria pisze:
miszelina pisze:Grafik dyżurów w kociarni w lipiec 2011:
poniedziałki rano –Kinga Warmijska
wieczór – Leone

wtorki rano –
05.07. – Milu
12.07 – Vanja + Kuba TST
19.07 – kasumi
26.07 – Wiktor
wieczór – Miszelina (do 19.07.) (26.07 - jej siostra)

środy rano - Vanja
wieczór – Kocuria

czwartki rano - Małgosia skrzypaczka
wieczór – Miszelina (do 21.07.) (28.07 - jej siostra)

piątki rano –
08.07. – Basia Cz.
15.07. – kasumi
22.07. – kasumi
29.07 – Małgosia skrzypaczka
piątki wieczór – Milu (do 15.07) (22.07 - Basia Cz., 29.07 - Kocuria)

soboty rano - Milu (do 16.07) (23.07 - kasumi, 30.07 - Vanja)
soboty wieczór – Miszelina (do 16.07) (23.07 - Vanja, 30.07 - Vanja)
niedziele rano – Kinga Warmijska/ Miszelina
niedziele wieczór - Kocuria

niedziele lipiec:

03., 17.07 – Miszelina
10., 24., 31.07 – Kinga Warmijska

Zastępstwa potrzebne w lipcu:

09 lipca wieczór (sobota)- jej siostra
22 lipca wieczór (piątek) – Basia Cz.
23 lipca rano (sobota) – kasumi
23 lipca wieczór (sobota) - Vanja
26 lipca wieczór (wtorek) – jej siostra/ Monika W. (cat-rom)
28 lipca wieczór (czwartek) – jej siostra
29 lipca wieczór (piątek) - Kocuria
30 lipca rano (sobota) - Vanja
30 lipca wieczór (sobota) - Vanja

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink?
01.08 - Yenika
08.08 - Yenika
15.08 - Queen Ink
22.08 - wakat
29.08 (?) - wakat?

poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (wraca 31 lipca)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - Yenika
25.08. - wakat

czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - vanja
12.08 - Yenika
19.08 - Yenika
26.08 - wakat
piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 vanja)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
8 sierpnia rano (poniedziałek) Yenika
12 sierpnia rano (piątek) Yenika
18 sierpnia rano (czwartek) Yenika
19 sierpnia rano (piątek) Yenika
22 sierpnia rano (poniedziałek)
25 sierpnia rano (czwartek)
26 sierpnia rano (piątek)
29 sierpnia rano (poniedziałek) (?)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw lip 21, 2011 19:10 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Kwarantanna ok, tylko u Tolka brak kupy, ale wyszedł do jedzenia. Kufel patrzy spode łba i syczy.
Byli państwo od Lolka i potwierdzili, że w sierpniu go wezmą. 20 sierpnia będą dzwonić do Tweety lub do mnie i umawiać się.
Byl też pan od Zorro - kot go pamięta i wyszedł na mizianki. To zupełnie fajny kot, zaszczepić go i wypuścić do cat-roomu, może się oswoi. Zabrałam mu transporter, żeby miał więcej miejsca i wymiziałam. Nie ucieka z klatki.

Jej siostra: pan od Zorro przyjdzie też w przyszły wtorek po 19.00 Wprawdzie ma być o tej porze Monika W., ale jakby co, to wpuść i pozwól mu kota wygłaskać. :wink: Ma go wyczesać, bo futro to Zorro ma takie se. On wychodzi na gwizdanie 8O
Tweety, przelew poszedł.

Drapak nowy wstawiłam do cat-roomu na stelaż koło klatki Gila.

Pożegnałam się z kotyma, może jak wrócę, to będą jakieś zmiany w stadzie :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 21, 2011 19:37 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

kitkowa pisze:Mniej więcej od połowy sierpnia muszę "porzucić" ogłaszanie na parę miesięcy. Swobodny dostęp do neta i czas będę mieć jedynie podczas powrotów na krótko do domu ( :?: ).
Jeśli ktoś może na ten czas przejąć za mnie strony lub ich część (wykaz na str. 1 :wink: ) - proszę o kontakt na pw żeby dogadać szczegóły.
Jeśli nie ma nikogo takiego - to strony muszą poczekać, aż wrócę.
P.S. To nie oznacza, że trzeba mnie usunąć z listy mailingowej :wink:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt lip 22, 2011 9:33 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Bardzo proszę o konsultacje w sprawie Słomki. Szczegółowo napisałam o problemach tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=125994&p=7739974#p7739974
Martwi mnie ta mała...

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lip 22, 2011 10:58 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

zapraszam moze domek sie nadaje? warto sprawdzic.....viewtopic.php?f=13&t=130674
gerardbutler

Post » Pt lip 22, 2011 12:07 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

przepraszam nie mial by ktos z was do oddania niepotrzebnego pojemnika na karme? takiego po psiej karmie ? moze byc z chappi czy pedigree pilnie mi potrzeba a w sklepie nie sprzedadza.
gerardbutler

Post » Pt lip 22, 2011 12:24 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

info z działu organizacji imprez :wink: - kocivent raczej nabiera rumieńców, więc spokojnie możecie polecać znajomym i przyprowadzać ich do Cabinet Secret 31 lipca; :ok: :ok: :ok: jeśli ktoś chce plakat w jpg to proszę o info na PW
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lip 22, 2011 16:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

Dziewczyny, czy gdzieś w Krakowie zrobię USG z Dopplerem? Chodzi o nerki. Dzwoniłam do Theriosa w Myślenicach, Krakvetu i kilku większych gabinetów - nie mają. Arka chyba ma - powiedziała mi pani w słuchawce telefonu, dodając, że jak przyjdę na wizytę to mi lekarz wszystko powie. "Chyba "to jednak dla mnie trochę za mało. 8) Nie podoba mi się wiezienie kota do Arki, płacenie za wizytę po to, żeby się dowiedzieć, że jednak nie mają. Pomocy :?:
Edit.
Znalazłam!!! :dance2: Ufff, po kilku dniach dzwonienia. Gabinet Iris na Senatorskiej. Może komuś się kiedyś przyda (oby nie, ale nigdy nie wiadomo).
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pt lip 22, 2011 17:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

gerardbutler pisze:przepraszam nie mial by ktos z was do oddania niepotrzebnego pojemnika na karme? takiego po psiej karmie ? moze byc z chappi czy pedigree pilnie mi potrzeba a w sklepie nie sprzedadza.

Potrzebujesz na karmę? Takie po pedigree chyba mam w garazu. Po psie mi zostało, chyba....

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pt lip 22, 2011 17:30 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, część bądź która

fiszka13 pisze:Dziewczyny, czy gdzieś w Krakowie zrobię USG z Dopplerem? Chodzi o nerki. Dzwoniłam do Theriosa w Myślenicach, Krakvetu i kilku większych gabinetów - nie mają. Arka chyba ma - powiedziała mi pani w słuchawce telefonu, dodając, że jak przyjdę na wizytę to mi lekarz wszystko powie. "Chyba "to jednak dla mnie trochę za mało. 8) Nie podoba mi się wiezienie kota do Arki, płacenie za wizytę po to, żeby się dowiedzieć, że jednak nie mają. Pomocy :?:
Edit.
Znalazłam!!! :dance2: Ufff, po kilku dniach dzwonienia. Gabinet Iris na Senatorskiej. Może komuś się kiedyś przyda (oby nie, ale nigdy nie wiadomo).

senatorska to ogólnie rewelacyjnie wyposażona, mimo że na pierwszy rzut oka niepozorna lecznica - mojego karmelotka panie weterynarki odratowały z salmonellozy, którą u kota trudno zdiagnozować (bo samo leczenie w zasadzie jest proste).

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]