Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - znowu tymczasy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 9:45 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

ewung pisze:Bazyl zadowolony przyszedł pomiziać się o moje stopy. Kompletnie przemoczony. Wytarłam do ręcznikiem.
Po chwili znowu zastałam go moknącego na balkonie.
Jak mnie zobaczył od razu stwierdził - chcę się miziać się :-) No i co było robić.
Znowu go wytarłam - ale mu się podobało. A potem trzeba było takiego wilgotnego kota przytulić :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Bazu Ty to jestes DeBesiak :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Czw lip 21, 2011 17:07 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

Witaj Ewuś i Kociaste :1luvu:
Bazylek jak widać z tych co wodę kochają
Sulka uwielbia być mokra ale nie pozwalam za długo na deszczu bo się boję przeziębienia

Trzymam kciuki za zdrowie Kociastych i Wasze
Lenko wyganiaj grzyba na całego

Ewuś a Lenka miała podaną szczepionkę na grzyba?
BiocanM?

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt lip 22, 2011 16:47 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

Kociamko Lenka miała świerzba nie grzyba. Wczoraj byliśmy skontrolować uszka i wygląda na to, że świerzb wybity. Dostała jeszcze Advocat na kark. Za jakieś dwa tygodnie będzie można ją zaszczepić.
Dziś koty mają zamknięty balkon. Za zimno się zrobiło i do tego Lenka nie może dziś wychodzić na deszcz. Więc siedzą w domu i okupują kanapę. Ja wreszcie skończyłam szyć poduszki na kanapę. Jest ciemna i uznałam, że przyda się trochę ją rozjaśnić. Podusie uszyłam z materiału kupionego w Ikei. Jovi dzielnie asystował w szyciu.

Obrazek

To ulubione miejsce Dyzi do spania odkąd jest nowa kanapa.
Najbardziej lubi tą właśnie poduchę choć zdarza jej się leżeć i na pozostałych.
Obrazek

Obrazek

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lip 22, 2011 17:37 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

Koty bardzo gustownie komponują się z kanapą :lol: :lol: :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lip 23, 2011 12:52 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

Kanapa świetna - ma wiele strategicznych miejsc dla kotów. Mogą obserwować siebie wzajemnie i całe mieszkanie. Nie walczą o miejsca?

A poduszki spełniły rolę - ładnie rozjaśniają.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob lip 23, 2011 19:43 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

VVu pisze:A poduszki spełniły rolę - ładnie rozjaśniają.

Koty też ładnie rozjaśniają :mrgreen:

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 24, 2011 15:44 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

mam nadzieję, że odpoczywacie i że pogoda się poprawiła :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 25, 2011 17:02 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka ma świerzba

Pogoda świetna - nie za gorąco ale ciepło i słonecznie. Mój urlop niestety dobiegł końca już jakiś czas temu ale dziś mam wolne i udało mi się zrobić sesję foto Lence. Zobaczcie jakie miny robi:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewung

Post » Pon lip 25, 2011 17:19 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

Czy na ostatniej fotce jest ziewający kotek czy ryczący lew? :lol: :lol: :lol:

Bazyliszkowa

Post » Pon lip 25, 2011 17:20 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

No jak się kota budzi to czasem ryczy jak lew :-)

ewung

Post » Pon lip 25, 2011 19:02 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

fajna kota , chyba charrrrakterrrna? :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 27, 2011 11:05 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

O tak Lenka jest charakterna :-) Poluje na wszystkie koty a wczoraj i na mnie. Fajnie gada i marszczy nosa.
Niestety się drapie. Powoli ogarnia mnie strach, że może jest alergikiem. Mamy takie wrażenie, że już było całkiem fajnie a po podaniu Advocate na kark wydrapała się. Czy może to być przyczyna? Musimy niedługo iść na szczepienie to popytam weta o to drapanie.

ewung

Post » Śro lip 27, 2011 11:18 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

Ale minki :lol: :1luvu:

Mam wrażenie, że już troszkę przybrała na wadze.
Prawda to czy się mylę? :)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Sob lip 30, 2011 20:11 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

Czas leci szybko i uświadomiłam sobie, że dziś mijają dwa miesiące jak Lenka zamieszkała z nami. Skradła moje serce :-) To urocza koteczka. Masz rację Joasiu, że nabrała ciałka. Żarłoczek z niej :-) Śmiejemy się z Karolem, że ma tendencję do zajadania stresów bo co wróciliśmy od weta, albo czyściliśmy jej uszka to potem leciała do miski. Kiedy daję kotom puchę to zawsze było tak że trzy koty Dyzia, Jovi i Bazu darli ryjki i pchali się do mich a Rózia i Łatka spokojnie czekały. Musiałam zawsze trzy miski na raz stawiać. Teraz muszę stawiać na raz cztery michy bo Lenka dołączyła do drącego się chórku :-)
Dyzia czasem na nią posykuje ale Lenka się tym nie przejmuje. Ogólnie jakoś się stado dogaduje. Fajna jest ta nasza mała buro-biała łotrzyca :-)

ewung

Post » Sob lip 30, 2011 21:24 Re: Dyzia, Łatka, Lenka, Bazyl i Jovi - Lenka robi miny :-)

Śliczne stadko. Choć siły są w nim nierówne: trzy dziewczyny i tylko dwóch chłopaków :wink:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]