kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 16:18 kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

witam,

Kocur, 3 lata, wysterilizowany, odwiedził dziś kuwetę już kilkanaście razy, za każdym razem zostawiając jedynie pare kropelek moczu.
Buras (bo takie jego imie) nigdy wcześniej nie miał takich problemów, bardzo chętnie pije wode, czy to z miski czy prosto z kranu, a wizyty w kuwecie wyglądały "obficie", do dziś.
Przestraszyłem się i dałem mu 1/3 tabletki no-spa, niespecjalnie mu się to podobało :mrgreen: ale po 5 minutach Buras zostawił w kuwecie śliczną kałużę.
Nie wygląda jak by go coś bolało, po tej ostatniej wizycie w kuwecie zjadł resztkę swojego obiadu, znów napił się wody, pobiegł spowrotem do kuwety i tym razem znów pare kropelek.
Tak jak by chciał a nie miał czym? :?:
I teraz pytanie, czy to początek jakiejś dolegliwości, czy może poprostu coś podobnego do przeziębienia pęcherza u ludzi?
Biegnąć odrazu do weta czy odczekać pare dni i patrzyć co się będzie działo?

40cmwklebie

Od: Czw lip 21, 2011 16:06

Post » Czw lip 21, 2011 16:20 Re: kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

Do weta jak najszybciej...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 21, 2011 16:26 Re: kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

Natychmiast do weta. Natychmiast!! Kot zapewne ma zapalenie pęcherza i bardzo cierpi!
Aniada

Post » Czw lip 21, 2011 16:28 Re: kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

Nospa świetny pomysł.Po niej może uda się złapać mocz do analizy.Mój miał identyczną historię.Wyszły kamienie w moczu.Przede wszystkim zbadać mocz! Szybko.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Czw lip 21, 2011 16:57 Re: kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

U mnie tego typu objawy pojawiały się, gdy kociaki miały stresa. Pirat pierwszy raz tak robił to od razu pojechałam do weta,leczenie, zrobiłam badanie moczu nic nie wyszło, akurat miałam gości... Miesiąc później ta sama bajka ale i u Pirata i Pepcika, tak samo leczenie, akurat znowu byli goście. Później mieliśmy remont w przedpokoju, kociaki były zamknięte w sypialni i wtedy Pepe znowu to robił. Najczęściej trwało to 1-2 dni i przechodziło.
Warto na początku zbadać mocz, bo może to być objaw stresu jak u moich, ale też bolesne dla kotka zapalenie pęcherza. A badanie moczu jest tanie, szybkie i nawet w miarę łatwo złapać mocz :ok:
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Czw lip 21, 2011 18:56 Re: kocur, odwiedził dziś kuwetę już 20 razy

Kocur właśnie był u weterynarza, krew i białko w moczu, był cewnikowany, wypłyneło ledwo troche moczu, usg pokazało brak moczu w pęcherzu.
Dostał dwa zastrzyki, został dowodniony, rowatinex w kapsułkach. Jutro znowu wizyta.

40cmwklebie

Od: Czw lip 21, 2011 16:06