Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 14:35 Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Witam. Czasami przebywam w pewnym miejscu (...) Taka wieś, jednak wiecie, że na wsiach zwierzaki wcale nie mają lepiej. Kociaczki lub szczeniaczki od razu po urodzeniu do ziemi :cry: Może czasem to lepsze niż późniejszy głód lub inne męki :cry: Najlepszy byłby jednak kochający dom. Mamusia kociaczków jakby wiedząc o przyszłości młodych uciekła okocić się na bagnie. Teraz maluszki już chodzą, mają chyba 7 tygodni. Wróciła z nimi w tamto miejsce. Dlaczego w tytule jest "ewentualne" ? Kociaczki są dzikie, jednak matka i ojciec(-brat...) dają się głaskać itp. Żyją na podwórzu, są jednak dokarmiane. Również ja za każdym razem jak jestem, to podkarmiam je i przywożę karmę. I tak sobie pomyślałam, że mogłyby znaleźć dom. Bo tak za kilka miesięcy, dzieci będą mieć dzieci + matka kolejne ... :crying: A kociaczków na razie jest 4: dwa rude w pręgi (chyba samce), ciemno-szylkretowa samiczka, i nie znanej płci (raczej ona) śliczna białaska z rudymi znaczkami. Gdyby ktoś bardzo chciał (mam nadzieję :!: ) przyjąć takiego bieduska, to postarałabym się go przywieźć. Sami wiecie, że kociaczki takie można oswoić. Zdjęcia zaraz
Obrazek
A tu biały i rudy.
Obrazek
Tylko nie wiem, czy zdjęcia nie są za duże :(
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 14:46 przez Anka.pl, łącznie edytowano 2 razy

Anka.pl

Od: Śro lip 06, 2011 14:28

Post » Śro lip 06, 2011 14:44 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Anka.pl pisze: Bo tak za kilka miesięcy, dzieci będą mieć dzieci + matka kolejne ... :crying:

A jakby tak z pomocą forum pokastrować towarzystwo? Zacząć od mamy kociąt i za jakiś czas ciachnąć te kociaki, których nie uda się wyadoptować...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 06, 2011 14:53 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Też tak myślałam, jednak na początku poszukać domku małym, potem ciachnać kotkę. Te kociaczki są takie słodkie, kruszynki, sama bym wzięła, ale nie mogę.

Anka.pl

Post » Śro lip 06, 2011 14:58 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Anka.pl pisze:Też tak myślałam, jednak na początku poszukać domku małym, potem ciachnać kotkę. Te kociaczki są takie słodkie, kruszynki, sama bym wzięła, ale nie mogę.

Ja bym przeprowadziła 2 sprawy równolegle- obawiam się, że matka może już być w kolejnej ciąży albo wkrótce w nią zajść :(

Pozamieszczaj im proszę ogłoszenia na portalach: gumtree, tablica.pl, Facebook, alegratka i co Ci tam do głowy przyjdzie :) trzymam :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 06, 2011 15:31 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Matka raczej nie jest już w ciąży. Moja kilkuletnia obserwacja pokazała mi, że koci się raz w roku (na lato)

Anka.pl

Post » Śro lip 06, 2011 15:49 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

Anka.pl pisze:Matka raczej nie jest już w ciąży. Moja kilkuletnia obserwacja pokazała mi, że koci się raz w roku (na lato)

Myślę, że i tak warto zająć się kastracją, póki masz do niej dostęp i żeby mieć to za sobą :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie lip 10, 2011 14:48 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

To jest gdzieś niedaleko 3 - miasta?
Obrazek

Ptysiak

Od: Nie lip 10, 2011 12:00

Post » Czw lip 21, 2011 11:36 Re: Kociaczki (ewentualne) Woj. pomorskie

A byłabyś zainteresowana :D , Ptysiak ?

Anka.pl