Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 17:20 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Ja bym powiedziała, że śliczna :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro lip 20, 2011 19:34 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

MalgosiaZ pisze:No to teraz obiecana lista potrzeb naszych Paluszków :mrgreen: :
1 -DT , DT i jeszcze raz DT ,nie mówiąc już o DS dla najpilniejszych kotków,które są wymienione na pierwszej stronie
2- wsparcie finansowe na leczenie i zabiegi (zawsze wtedy łatwiej o DT)
3- wsparcie finansowe na dobrą karmę(jedna dycha to tak niewiele ale jedzonka można kupić sporo)
4-lub też sama karma. Dla maluszków bardzo potrzebna i to mokra, bo w suche po prostu robią siooo i q :roll: .
5-dobrej karmy dla alergika potrzebuje Pyłek
6-odżywcze karmy dla niejadków
7-ręczniki,kocyki,podusie,malutkie miseczki(takie do klatek),malutkie kuwetki (lub coś co spełni taką funkcję)
Zamawiając jedzonko dla swoich kotków pls pomyślcie o Paluszkach i zamówcie jakąś malutką paczuszkę dla nich.
Wszystkie rzeczy materialne z terenu Warszawy jestem w stanie odbierać osobiście,aby nie robić kłopotu.
Wpłaty (choćby takie malutkie :oops: ) pls przekazywać na konto Alareipan i Jamkasicy.
Akcja DZIESIĄTAK NA OCZY nadal trwa.
Po wakacjach zapewne ruszą bazarki,bo teraz to taki martwy sezon :? .

Burmilla piękności :1luvu: , ale inni też mają potrzeby.
Dlatego przypominam o całej reszcie koteczków , które nadal są w schronie :| .
Jest mi niezmiernie miło,ponieważ zgłosiła się do mnie ef25 i szykuje paczkę z jedzonkiem dla Paluszków :1luvu: .
Może jeszcze ktoś wspomoże ?
Wiele ślicznych futerek czeka na pomoc :flowerkitty:
BARDZO PROSZĘ , POMÓŻMY KOTKOM W BIDULU !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lip 20, 2011 20:23 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Ania, Ona mruczy!!!!
Burmilla mruczy!!!

Kot zza kaloryfera MRUCZY!!!
O mało sie nie popłakałam ze wzruszenia; przecież podejrzewałysmy, ze jest dziaczsta...

Przywiozłam ją z lecznicy jeszcze pijaną, ale podjadła sobie saszetkę 7+ RC, pojadła krokiety dla starców też RC i z koszyka wylazła i ulokowała się w kuwecie.
Nie podobało mi sie to leżenie na żwirku, więc zabrałam wierzch od kuwety.
Burmilla wyszła z kuwety zatem i weszla w podwannową wnekę na stopy.
Zostawiłam ja tam i poszłam precz.

Kiedy weszłam nastepnym razem spała w koszyczku węc na paluszkach sobie poszłam.
A teraz weszłam i... kota leżała na koszu na bieliznę.
Już nie schowana...
Poleciałam po termoforek, zrobiłam jej ciepłe posłanko i zaczęłam głaskać a Ona zaczeła mruczeć...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 20, 2011 21:36 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

fantastycznie, a ona ma takie młode oczy!
Tak jak Lukrecja - też ma młody wzrok...

Alareipan - przepraszam, goniłam dziś same nieprzyjemne sprawy, może nie byłam za rozmowna, ale ogólnie nastrój miałam lękowo - smutkowy...
czy Lukrecja na coś się uskarża? Ma jakieś badania? Testy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 20, 2011 21:43 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Tak, Lukrecja ma świetne oczy. Takie zamyślone.
Ona sama też cały czas nad czymś duma i duma...

magaaaa

Post » Śro lip 20, 2011 22:55 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Piękna jest! :love: Mruczy... to tylko Magda potwierdza, że jak mówiłam w niedzielę "bierz Burmillę", to trzeba było brać :P Wiedziałam, że to fajny kot będzie :lol: Jeszcze się mała rozkręci :ok: :ok:

Dagmara Lukrecji dolega: starość, kołtuny i obecnie nawrót gluta... Testy dzięki cioci Madzi teraz mamy, więc możemy poprosić... Choć jest niemal pewne, że będzie ujemna - w tym wieku, tyle czasu w schronie, to już by dawno nie żyła, nosicielstwa aktywują się w warunkach stresowych, a "lepszych" stresowych niż w schronie nie ma...

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lip 21, 2011 7:20 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

jesli wiesz o niej coś jeszcze - to poproszę pw z wynikami, czy jest sterylizowana, czy te testy są na minus...
i jak z nietrzymaniem moczu? A kupę robi jak trzeba?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lip 21, 2011 10:10 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Dagmara - wyników Lukrecja nie miała robionych. Testów też nie, ale dam sobie uciąć rękę, ze jest ujemna. Dlaczego to Ania już pisała. Ale testów trochę zawiozłam we wtorek, to można by Jej zrobić.
Chcesz Ją adoptowac? :1luvu:
Lukrecja jest po prostu sliczna!

magaaaa

Post » Czw lip 21, 2011 11:34 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Chciałabym przedstawić Mooi:
Obrazek
Miziak profesjonalny, a miał być tajniak ukrywający się po kątach.
Mooi ma baaardzo francuską linię; aż nadto:
Obrazek
Jak szczur w żelaznym sklepie :(
Na szczęście ma apetyt; tu ruch głową jak widać - przy wsuwaniu indyka z marchewka.
Patrzę na to zdjęcie i widzę wyraźnie, że głos rozsądku nie miał racji ni cholery...
Dobrze, że jest już w domu.

Prosimy o kciuki, za Mooi!!

Edit: zrobiłąm bazarek dla Mooi - fajna (nowa) torba-transporter do sprzedania!
8) viewtopic.php?f=20&t=130615
Zapraszamy!
Ostatnio edytowano Czw lip 21, 2011 12:50 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Czw lip 21, 2011 12:49 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Nadaje się ona do Tap Madl... :?

Magda posłałam do Ciebie 50 zeta na Guzika i Mooi. Jak wróci Kasia, to ona też cos jeszcze ma zachomikowane 8)

Posłałam też 40 zeta do DT Nizapominajki. Z wczorajszej wizyty przedadopcyjnej raczej nic nie wyjdzie, więc apeluje do Szalonegpo Kota o ogłoszenia (za dt Niezapominajki płacimy 150 zeta mięsicznie :roll: )

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lip 21, 2011 12:57 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Tap Madl 8)
Lepiej nie, wolę ją w kategorii puszystych (oby nie za bardzo!).
Dzięki.

A Guzik to w ogóle oszalał z zarciem - je wszystko i bez przerwy. Brzuch ma jak bania. Niestety futro nadal paskudne; trzeba mu bedzie przy kastracji zbadać parametry trzustkowe (chyba).
Ten do jest dopiero model...
Wszędzie wlezie, wszystko musi zobaczyć (od razu najchetniej zjeść), wszędzie musi być pierwszy :mrgreen:
Leje i gania dwa razy większego od siebie Dudka, ale jak już Dudka wnerwi, to ucieka.
Z Ludwiczkiem roznoszą chałupe po nocach :evil:

magaaaa

Post » Czw lip 21, 2011 13:04 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Nie pamiętam czy mamy jakieś wydarzenie na FB? :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lip 21, 2011 13:32 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

Buni trzeba by było zrobić :ok:

EDIT: Ania, za te 5dyszek kupiłam conva miesnego dla Mooi. Fakturę wstawię wieczorem.
Dziękuję!!!

Przyszły wyniki Mooi; mała dziala!
Obrazek

magaaaa

Post » Czw lip 21, 2011 17:37 Re: Paluch6 - kotów w schronie nie ubywa! dt potrzebne!

naline pisze:Czy białogłowa jest bielsza? Proszę oto zdjęcia do porównania.
ObrazekObrazekObrazek

Mam nadzieję, że widać, że jest bielsza :)

Jakby ktoś szukał więcej info, to zapraszam na mój wątek. Tam na bieżąco będę pisała o losach Sisi.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]