cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 7:38 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

a jakie sa te nerkowe wyniki kociaka?

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon lip 18, 2011 8:05 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

No proszę, Kotika się odezwała, więc ja dodam tylko kilka słów o Aleksie. On radzi sobie bardzo dobrze, jak na niewidzącego kota. W przedpokoju przybyła jedna szafka z półką-wnęką. I Aleks wskoczył tam i się ułożył, jakby szafka stała tam od początku. On sobie chyba robi w głowinie taką mapę wnętrza i świetnie się wg. niej porusza. Można się nabrać, że widzi. Alex daje się głaskać, brać na ręce. Ale zupełnie inaczej reaguje na obcy dotyk, inaczej na ręce Kotiki. Kotek wie, komu zawdzięcza życie. Wystawia się na jej głaskanie. A jak ja go głaszczę, to się troszkę wycofuje.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto lip 19, 2011 23:22 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

adzi pisze:Jezu :D Alex w rozmiarze L :wink: widać rękę kotiki :piwa:

Proponuje nowe imię - Puchacz :lol:

Ocho, śmichy-chichy robią sobie z Alexa. Ładnie to tak :twisted:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro lip 20, 2011 10:24 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Aleksik, hopaj szbciutko na górę, może Cię jakiś domek wypatrzy :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro lip 20, 2011 10:42 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

dopytuje sie o wyniki mocznika i kreatyniny proszę... no i jak Alex z innymi kotami? i czy chcesz go wydac do DS przed sterylka i czyszceniem oczodołów?

Mamrot

Post » Śro lip 20, 2011 23:31 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

a co? Szykuje się jakiś DS?
Czy pytanie hipotetyczne jest?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw lip 21, 2011 7:08 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Chyba hipotetyczne pytanie 8O Choć gdyby pojawił się jakiś domek, to byłoby przepięknie. Na przykład domek forumowy :)

Fanszeta

Post » Czw lip 21, 2011 7:37 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

no cóż, jeśli mam "reklamować" Alexa do potencjalnych domków to musze znać odpowiedzi na moje pytania które pozostają wciaż bez odpowiedzi ... może moje posty są niewidzialne? ;)
wiem, że wpłata do skarpety Alxowej do niczego mnie nie upowaznia ale proszę potraktowac moje pytania serio serio.dzięki
czekam

Mamrot

Post » Pt lip 22, 2011 12:09 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Reklamuj, reklamuj, a Kotika nie ma netu, więc przesłała mi wyniki SMS-em.
I badanie:
kreatynina 2.11
II badanie
kreatynina 1.06
mocznik 72.7
fostataza 3
bilirubina 0.00
AST 93
ALT 57
Glukoza 80

To podobno te najważniejsze badania. Mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłam przy podawaniu.

Fanszeta

Post » Nie lip 24, 2011 19:54 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Mamrot pisze:no cóż, jeśli mam "reklamować" Alexa do potencjalnych domków to musze znać odpowiedzi na moje pytania które pozostają wciaż bez odpowiedzi ... może moje posty są niewidzialne? ;)
wiem, że wpłata do skarpety Alxowej do niczego mnie nie upowaznia ale proszę potraktowac moje pytania serio serio.dzięki
czekam

Nie miałam netu przez dłuższy czas.

Już nieraz pisałam, że Alex szuka domu stałego.
Jeśli dom stały zrobi wszystko to co jest w planie, to mógłby zabrać go już teraz,
jeśli wolałby poczekać, aż kot będzie po zabiegach, też nie stanowi to problemu.

Alex doskonale sobie radzi i czeka na kogoś kto mu oferuje swój dach i będzie dbał o niego. :)
Obrazek

kotika

Post » Pt lip 29, 2011 1:57 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Alex staje się namolnym miziakiem. Komu takiego? Kto lubi mizikowe koty ?
Obrazek

kotika

Post » Pt lip 29, 2011 8:44 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Alex ciągle szuka swojego domu!!!

Fanszeta

Post » Pt lip 29, 2011 10:01 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

te wyniki nie są chyba przeciwskazaniem do zabiegów? taki otwarty oczodół bez gałki za to aparatem łzowym to jest jak otwarta zapraszajaca do infekcji brama, tak mi się wydaje. Czy jest plan na zabieg? przepraszam,że się tak dopytuję

Mamrot

Post » Sob lip 30, 2011 10:24 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Mamrot pisze:te wyniki nie są chyba przeciwskazaniem do zabiegów? taki otwarty oczodół bez gałki za to aparatem łzowym to jest jak otwarta zapraszajaca do infekcji brama, tak mi się wydaje. Czy jest plan na zabieg? przepraszam,że się tak dopytuję

Wet obawia się, że te polepszone wyniki były tylko chwilowe, chce się upewnić, że nadal są takie.
Dałam ogłoszenia, że Alex szuka domu, niestety żadnego odzewu.
Myślę, że Alex nie ma szczęścia w krótkim życiu. Na początku miałam sporo zapytań,
w sensie jakie muszę spełnić wymagania, albo zapewnień, że myślą o adopcji Alexa,
a teraz żadna z tych osób się nie odzywa. :(
U mnie tymczas to może być, ale na DS dla Alexa się nie nadaję, bo wiecznie nowe koty, często w złym stanie.

Co będzie z Alexem ?
Obrazek

kotika

Post » Sob lip 30, 2011 10:34 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Kotika, czy Alex ma wydarzenie na Facebooku? Tam często znajdują domy właśnie koty niewidzące, bez łapki itp.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]