Kocięta od zbieraczki, Akselek [*] :( Burza i Sparta w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 13:09 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Kopiuję siebie z FB:
Kuwetkę odwiedza. Je, ale raczej w nocy. Najlepiej szynkę, parówkę i... PedigreePala :roll: Do karmy dodawane są kocie puszki, żeby zmienił trochę smak. Ja nie wiem, ale to chyba wiele mówi, co on jadł do tej pory :( Szyjka wygląda coraz lepiej... ale jest codziennie przemywana. Nie wiadomo, czy sierśc odrośnie, ale co tam sierść. Ważne że kiciuś żyje! Dziąsła nadal kiepsko, ale już się nie ślini chłopak. Krew z tego co pamiętam świadczyła o odwodnieniu, ale poza tym ok. Jeszcze się upewnię. Testy FIV/FeLV - negatywne! ps: Kazio nie przepada za psami, chyba się ich boi. To ważna informacja dla potencjalnego DT.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 20, 2011 13:35 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

hop!! Kazio poszukuje domku-domku znajdz sie :ok:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Śro lip 20, 2011 14:43 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Ech... Pusto. :(

I co ja mam Kaziowi powiedzieć? :roll:

edit: zawsze tak jest. Akcja najpierw pędzi jak burza, udaje się wydostawać koty, leczyć. A potem wszystko cichnie. Jakby nigdy nic. Ale te koty nadal żyją!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro lip 20, 2011 14:47 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

paulina777 pisze:Podnoszę!

Kazio bardzo potrzebuje domku tymczasowego!
Jego kolega Miłosz w aktualnym DT robi niesamowite postępy! Dopiero zaczął żyć. Podobno bawi się jak mały kociak i mógłby tak caaaaały dzień :) Nadrabia zaległości.

Zgadza się :D Miłek to przekochany kot, do tego czyścioch. Musi mieć dwie kuwety, jedną na siku, drugą na coś grubszego. Inaczej nie chce :wink: Rodzice śmieją się, czy on na pewno został zabrany z tak tragicznych warunków :wink: Kazio na pewno również szybko odżyje w nowym domu. Prosimy o domek dla niego.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro lip 20, 2011 14:49 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

kalla pisze:

Jego kolega Miłosz w aktualnym DT robi niesamowite postępy! Dopiero zaczął żyć. Podobno bawi się jak mały kociak i mógłby tak caaaaały dzień :) Nadrabia zaległości.

Zgadza się :D Miłek to przekochany kot, do tego czyścioch. Musi mieć dwie kuwety, jedną na siku, drugą na coś grubszego. Inaczej nie chce :wink: Rodzice śmieją się, czy on na pewno został zabrany z tak tragicznych warunków :wink: Kazio na pewno również szybko odżyje w nowym domu. Prosimy o domek dla niego.

Najpierw odjajczenie :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 20, 2011 14:51 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Zofia&Sasza pisze:
kalla pisze:

Ale Kazio czy Miłek?
Kazio na razie nie będzie miał odjajczenia, bo jest za słaby.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 20, 2011 14:53 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:
Zofia&Sasza pisze:
kalla pisze:

Ale Kazio czy Miłek?

Miłek!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 20, 2011 14:55 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Acha. Wybaczcie. Pogoda siada na mózg, czy człek chce czy nie chce :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 20, 2011 14:56 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Cieszę się ogromnie, że Sparta ma przynajmniej jedno oczko zdrowe, Diki ma szansę widzieć choćby na jedno oczko, a pozostałe są w całkiem dobrym stanie jak na to co przeszły.
Bardzo się wzruszyłam tym jak odżył Miłosz i mam nadzieję, że tak samo będzie z Kaziem :ok: Futerko na szyjce to rzeczywiście najmniejszy problem, najwyżej będzie kocio po części sfinksem; ważne żeby nie było ran, a Kazio nabrał sił i chęci do życia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cały czas trzymam kciuki za wyciągnięcie i przekazanie do dobrych domów pozostałych nieboraków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro lip 20, 2011 14:59 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Zofia&Sasza pisze:
joshua_ada pisze:
Zofia&Sasza pisze:
kalla pisze:

Ale Kazio czy Miłek?

Miłek!

Ale ja pisałam o domu tymczasowym dla Kazia. Milka na razie nigdzie nie oddam. Muszę najpierw o niego zadbać, a później ostra selekcja :wink:

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro lip 20, 2011 15:00 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:Ech... Pusto. :(

zawsze tak jest. Akcja najpierw pędzi jak burza, udaje się wydostawać koty, leczyć. A potem wszystko cichnie. Jakby nigdy nic. Ale te koty nadal żyją!

niestety ale latwiej jest wpalcic na konto, podarowac transporter, leki, zalatwic lecznice, zrobic bazarek etc. niz dac domek bo nie kazdy ma na to warunki...
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Śro lip 20, 2011 15:07 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

mamba luna pisze:
joshua_ada pisze:Ech... Pusto. :(

zawsze tak jest. Akcja najpierw pędzi jak burza, udaje się wydostawać koty, leczyć. A potem wszystko cichnie. Jakby nigdy nic. Ale te koty nadal żyją!

niestety ale latwiej jest wpalcic na konto, podarowac transporter, leki, zalatwic lecznice, zrobic bazarek etc. niz dac domek bo nie kazdy ma na to warunki...

Rozumiem to. I doceniam każdą formę pomocy. Od pojedynczej złotówki, po pomoc w zawiezieniu itp.
Ale też i wątek zaczął spadać. DT dla Kazia nie ma, a czas w szpitaliku zaczyna się kończyć. Oczywiście, można próbować go tam przetrzymać, ale po pierwsze nie ma na to kasy, po drugie on też nie wie o co chodzi, dlaczego jest w klatce, co robią te psy w boksach itp. To miałam na myśli.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 20, 2011 15:32 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 606&type=1
Tu zdjęcia z wczorajszej wizyty kociaków w lecznicy. Zdjęcia Sparty są... mocne :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 20, 2011 16:59 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Nie mam konta na fb i raczej nie założę
Mogłabyś wkleić linki do zdjęć? (imageshack, fotosik...)
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro lip 20, 2011 17:00 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

alata pisze:Nie mam konta na fb i raczej nie założę
Mogłabyś wkleić linki do zdjęć? (imageshack, fotosik...)

A próbowałaś kliknąć? To jest ogólnodostępny link. Powinien Ci się otworzyć.
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]