Jestem KochamCię, mam 3 miesiące, mam DS, będę miał imię :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 13:16 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

Dziewczyny, dostalam wiadomosc z FB:
"Witam,jesli do soboty kicius dymny nie znajdzie domu to chetnie z mezem stworzymy dla niego DT. Pisze sobota,bo wtedy bedziemy w czestochowie. Jestesmy z zabrza i mamy koty w domu,wiec i doświadczenie w opiece nad kociakami.
Pozdrawiam,oczywiscie pomozemy w szukaniu domu.
Jesli jest Pani zainteresowana taka forma pomocy to prosze o kontakt. Ola"

Odpisalam, zeby Ola kontaktowala sie z Agata.
Wielkie kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok:

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Śro lip 20, 2011 13:16 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

ho ho ho domek trzeba sprawdzić ,ale kurczę zaciskam już :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lip 20, 2011 15:10 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

A mamusia to co , pies? :twisted:
Przedstawiam mamusię tego wielkookiego gremlina
Obrazek
Obrazek
Obrazek

piękna niczym zachód słońca o cudownie cętkowanym brzuchu. Nawet trudno stwierdzić jakiego jest koloru . Po prostu piękny kot tylko trochę zaniedbany. Długie łapy, smukła , prawdziwa kocia arystokratka.
Obrazek
na tym ostatnim chyba najlepiej widać jaka jest piękna, coś jakby szylkretowa tylko nie z czarnym a z szarym :)
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 15:41 przez jokototo, łącznie edytowano 1 raz
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro lip 20, 2011 15:14 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

no to juz wiadomo po kim kochamcie vel gremlinek ma cala urode :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Śro lip 20, 2011 15:27 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

Tak , mama jest w rzeczywistości dużo ładniejsza niż na tych fotkach bo ja takie średnie robię :( . Ten cętkowany brzuch i pręga na plecach. Jest naprawdę wyjątkowa może mieć najwyżej 2 lata , tak na oko.
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro lip 20, 2011 16:45 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

Za śliczną mamusię i cudnego malucha :ok: :ok:
magdajedral

Post » Śro lip 20, 2011 16:51 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

a co z mamusią będzie?

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Śro lip 20, 2011 16:58 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

julka75 pisze:a co z mamusią będzie?

Mamusia ma szanse duże zostać tam, gdzie jest, ma mieć specjalne okno z drzwiczkami zrobione i wypas.
Jak będę się widziała z Opiekunką to zapytam dokładnie czy na 100% tam zostaje czy jej też szukać domu, ale wczoraj zrozumiałam, że może zostać.
najszczesliwsza

Post » Śro lip 20, 2011 18:04 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

jokototo pisze:na tym ostatnim chyba najlepiej widać jaka jest piękna, coś jakby szylkretowa tylko nie z czarnym a z szarym :)
bardzo piękny zwykły buras ;)
No może na tyle niezwykły, że od spodu faktycznie cętkowana, a na górze cętki jej się rozmyły zupełnie.

A szylkret jest z rudym lub kremem (przy np niebieskim lub innych rozjaśnionych kolorach) i innej opcji nie ma ;)

bardzo ładnie napisana historia, na FB przeczytałam :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lip 20, 2011 18:59 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

no wiesz Mysza :( . Wcale nie jest taki zwykły buras , nie jest pręgowana bardziej taka melanżowa. Z wierzchu ma takie "słoneczne" łaty i takież paski na końcu ogona .
nie pisałam że ona jest szylkretowa, chodziło mi raczej o to że jej futro ma niejednolitą barwę
cukier krzepi

jokototo

Post » Śro lip 20, 2011 19:45 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

Ale śliczny Murzynek :1luvu:,wszystko ma czarne,i nosek i oczka,mamusia też niczego sobie,taki perkaty nosek,tylko chyba trzeba ją ciachnąć raz-dwa :wink:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Śro lip 20, 2011 20:23 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lip 20, 2011 20:35 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

jokototo pisze:no wiesz Mysza :( . Wcale nie jest taki zwykły buras , nie jest pręgowana bardziej taka melanżowa. Z wierzchu ma takie "słoneczne" łaty i takież paski na końcu ogona .
nie pisałam że ona jest szylkretowa, chodziło mi raczej o to że jej futro ma niejednolitą barwę
ale czemu :( ?
Buras to najprawdziwszy kot, najbardziej koci :)
I każdy może mieć 4 rodzaje pręgowania: tygrysie- najpopularniejsze, cętki, marmurek (klasyczne pręgowanie) i ticked tabby. To ostatnie chyba nie ma odpowiednika w języku polskim, to takie jak u zająca. O tak to wygląda:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... shi-01.jpg
http://cache2.artprintimages.com/p/LRG/ ... aisies.jpg
tu macie więcej http://www.google.pl/search?hl=pl&q=tic ... a=N&tab=wi

Do tego bardzo często występują pręgi na łapkach czy cętki na brzuszku. U rasowych kotów jest cięzką pracą hodowlaną wyeliminowanie tego, u dachowców jest częste.

Także ta kotka jest wg mnie ticked tabby po prostu. Czarna pręgowana ticked tabby ;) Rzadsze pręgowanie po prostu.

A te przejaśnienia.... albo jest burą szylkretką z małą ilością rudego po prostu (i ten rudy jest jasny), albo są to rufizmy- takie właśnie cieplejsze łaty.
Zdjęcia się nie powiększają więc ciężko mi powiedzieć. Jesli ma dwukolorowe poduszki od łap, czarne i różowe to jest szylkretką
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lip 20, 2011 20:49 Re: Dymny koci dzidziuś jestem, potrzebuję pomocy!

8O
jestem pod wrażeniem, tyle rodzajów szarego kota.

tu było foto ale już nie ma kto , jak ktoś nie zdążył obejrzeć, trudno.
Ostatnio edytowano Czw lip 21, 2011 13:07 przez jokototo, łącznie edytowano 2 razy
cukier krzepi

jokototo

[poprzednia][następna]