Pchełka i Kleks zgrany duet -Toruń.str 12

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 12:48 Pchełka i Kleks zgrany duet -Toruń.str 12

becia_73 pisze:Kolejne szkraby -w piwnicy bez matki..
Matka zginęła w tajemniczych okolicznościach...
Maluchy około 5-6 tyg .
W piwnicy jak jest wiadomo...trutki na szczury, szkło, karaluchy jak pociągi....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

******************************************************************************************

Edit 29.08

Niestety chłopaki z piwnicy nie mają szczęścia .Osoba która zadeklarowała im tymczas....postanowiła zmienić zdanie i mamy je zabrać 1.09. Więc od nowa , nadal i ciągle szukamy chłopakom domu. Burasek i Łaciatek znowu się pakują...ale gdzie tym razem ? Nie mamy już opcji.....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit.16.08
Trójka malców obecnie przebywa na TDT do 22.08 -nie ma opcji aby pozostały tam dłużej .
Dwójka -czarnulka i biało bury kocurek trafiły do wspólnego ds.
Niestety koteczka mamusia jest w schronisku i za około 2 tyg zostanie poddania zabiegowi sterylizacji.
Nadal więc szukamy domów dla maluszków oraz ich mamy .

Edit:01.08.2011
kolejne zgłoszenie :

Pięć ok.4-tygodniowych maluszków i ich mamusia pilnie szukają DS lub DT. Kociaki urodziły się w jednej z piwnic i tam też się chowają. Ponieważ ich dotychczasowa karmicielka nie radzi sobie z ilością kotów, zdecydowała się je odwieźć do schroniska. Wyprosiliśmy, żeby dała im chociaż 2 tyg.
edit.08.08
Niestety pani jest nieugieta w swoim postanowieniu i na 100% zawiezie kociaki do schronu.
Pomimo ogłoszeń na kilku portalach i na FB zero odzewu.

Uwaga.kociaki nie muszą iść do wspólnego DT , można je rozdzielić ..jeśli tylko znajdą się domy .

Płeć kociaków (o ile się nie pomyliliśmy) to:
czarna koteczka
bury tygrysek - kocurek
łaciata krówka - kocurek
biało-bury- kocurek
biało- bura - koteczka

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
i mamusia
Obrazek
.....................................................................................................................................................................

Niestety jak wiadomo sezon kociakowy w pełni :roll: .
Codziennie mamy po kilka telefonów o maluszkach i podrostkach ,które gdzieś się urodziły ..
Tradycyjnie nasze pomieszczenia nie są z gumy-zarówno te prywatne jak i fundacyjna kociarnia.
Zakładam ten wątek , bo po cichu mam nadzieję ,że może ktoś zechce przygarnąć jakiegoś maluszka okruszka -bo teraz mamy takie " w ofercie" na dt lub ds.

DWA małe kurduple -potrzebny DT .[/size] -
Szukamy domu tymczasowego dla kociaków, które urodziły się w bardzo niebezpiecznym miejscu (wielka firma, gdzie parkuje non stop kilkanaście tirów, otoczona bardzo ruchliwymi szosami).
Jeśli maluszki mają mieć szansę, żeby w ogóle przeżyć, muszą znaleźć miejsce, gdzie będzie można je przygotować do adopcji. Od matki będzie można je zabrać, kiedy będą potrafiły już same jeść, czyli mniej więcej na przełomie lipca i sierpnia.
Ich matka zostanie wtedy natychmiast wysterylizowana.
Na razie osoba, która przejęła się losem kociaków robi wszystko co może, aby nic im się nie stało oraz dokarmia ich mamę.
Jeśli w porę ich " nie zgarniemy " zapewne skończą pod kołami jakiegoś samochodu.
Obrazek
Obrazek

Elmo -potrzebny DS
Około 3 mies kocurek, idealnie dogaduje się z innymi kotami.Zgarniety też z ulicy .Zaszczepiony, odrobaczony i wypieszczony.
Do adopcji od zaraz .

Obrazek
Obrazek

zabiedzona kicia gdzieś spod Inowrocławia -potrzebny DS
cytuję ze strony Fundacji"Kolejny biedny maleńki kotek w potrzebie. Kociak został znaleziony na ulicy. Ma około 6-8 tygodni. Pilnie szuka domu.
Przebywa u osoby, która go znalazła w Wierzchosławicach koło Inowrocławia.
telefon w sprawie adopcji - 797 727 565"
Fotki fatalne,ale może pomimo tego ktoś się zlituje na tą bidulinką :(
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 26, 2012 14:55 przez becia_73, łącznie edytowano 46 razy
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lip 20, 2011 13:00 Re: Niestety -kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Maluchy, postaramy się znaleźć dla was super domki, bo one gdzieś tu są :1luvu:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lip 20, 2011 13:28 Re: Niestety -kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Ach, znowu dzieciaki się porodziły :roll: ..
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro lip 20, 2011 20:14 Re: Niestety -kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

podniosę
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lip 21, 2011 14:19 Re: Niestety -kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

ja też
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 21, 2011 20:32 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Ogonki - podrzucamy
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt lip 22, 2011 19:34 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

podniosę maluszki :kotek:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie lip 24, 2011 19:54 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Małe, śliczne, kosmiczne kociaki uliczne!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon lip 25, 2011 8:56 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Jeny codziennie mamy kolejne zgłoszenia kociaków,które gdzieś tam koczują ...

Robimy kolejne ogłoszenia a nie dzwoni nikt, nawet dziwni ludzie ...jakis koszmar.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon lip 25, 2011 8:57 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

Tyle sterylek i cięgle tyle dzieciaków :roll: :roll:

justyna p

Post » Pon lip 25, 2011 9:05 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

justyna p pisze:Tyle sterylek i cięgle tyle dzieciaków :roll: :roll:

mam wrażenie, że przede wszystkim tyle ZGŁOSZEŃ... w tym roku jest wyjątkowo dużo małych bez matek, którym ludzie chcą pomóc- a tzw. rodzinki zdaniem wielu poradzą sobie :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 25, 2011 10:31 Re: Toruńskie kociaki -zaglądajcie , podziwiajcie , kibicujcie!

Uzupełniłam pierwszy post ,ale to jeszcze nie wszystko :(
Już mam kolejne informacje , tylko że bez fotek o kilkuosobowych rodzinach .:(
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon lip 25, 2011 10:33 Re: Kociaki w potrzebie.Toruń -dt/ds -jak zwykle pilne

XAgaX pisze:
justyna p pisze:Tyle sterylek i cięgle tyle dzieciaków :roll: :roll:

mam wrażenie, że przede wszystkim tyle ZGŁOSZEŃ... w tym roku jest wyjątkowo dużo małych bez matek, którym ludzie chcą pomóc- a tzw. rodzinki zdaniem wielu poradzą sobie :(

tak tak, chcą pomóc ale czyimiś rękami ..bo co tam skoro ja mam już 7 kotów to jeden mi nie zrobi różnicy i to taki malutki :evil: A skoro w Fundacji już 50 to tym bardziej kolejne 5 to nic :evil:
Jak słyszę tekst" Bo ja już mam kota więc nie mogę tego zatrzymać " to mnie rzuca :evil:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon lip 25, 2011 11:10 Re: Toruńskie kociaki -zaglądajcie , podziwiajcie , kibicujcie!

No widzisz Becia, ale my i tak pokręcone jesteśmy, bo jak taka miła pani dzwoniła, że potrzebuje 4 małe kotki, bo 11 od swoich kotek już wydała i jej zabrakło, a ludzie zamówili i czekają, to nie chciałyśmy dać. Na wieś.

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon lip 25, 2011 11:13 Re: Toruńskie kociaki -zaglądajcie , podziwiajcie , kibicujcie!

8O 8O 8O :roll: bez komentarza..

justyna p

[następna]