UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 11:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:Nie przeczę sobie.

Zarzut zbieractwa jest problematyczny.

Są ludzie, którzy z racji sytuacji lokalowo - finansowej mogą sobie pozwolić na trzymanie 20 kotów i zapewnienie im wszystkiego, czego im potrzeba - i tacy, którzy mają 2 kotki na 6 m. kw., karmią je kitekatem i nawet kiedy biedactwa chorują nie idą z nimi do veta.

Poza tym: jeżeli mam w domu kilka kotów - a znajduję na ulicy zagłodzoną kotkę z kociętami - to mam zostawić ją,, argumentując, że nie mam możliwości się nią zająć?
Czasem przygarniamy koty niewyadoptowywalne. Staruszki, kaleki, egzemplarze chore. Jeżeli ich nie przygarniemy - umrą. Więc pogłowie zwierzaków nam rośnie - bez nadziei na adopcję.

Jeżeli IKA daje ogłoszenia o wydawaniu kotów - to chyba jednak nie jest kolekcjonerką?
Wiecie, jaki ma warunki? Mieszkanie w bloku - czy obszerny dom z ogrodem?

Niestety - już na miau spotkałam się z niszczeniem ludzi przy pomocy pomówień i kłamstw.
Informacje trzeba bardzo filtrować.
I nie wolno obrażać - bo zaradne osoby mogą skierować sprawę do sądu, pozywając forumowicza albo moderatora. To może bardzo zaszkodzić forum.

przeczysz, przeczysz
w jednym zdaniu piszesz, że zarzut zbieractwa można zarzucić KAŻDEMU, kto ma więcej kotów niż 1 kota
a w następnym piszesz, że trzeba być ostrożnym w formuowaniu zarzutów
nie widzisz w tym sprzeczności?
co do reszty Twoich argumentów to wymiekam, dziewczyny już niejednokrotnie opisały TEN dt i warunki bytowania kotów ale skoro Ty masz dalej wątpliwości to może sama pojedź i na własny ócz sprawdź
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 20, 2011 12:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

A jak mieszka IKA?

Bo ja słyszałam, że ma własny dom i ogród.
Czy to prawda?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lip 20, 2011 13:38 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:A jak mieszka IKA?

Czy to prawda?

a ja słyszałam, że Elvis wciąż żyje
czy to prawda?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 20, 2011 13:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Czy to prawda?

Pojedz sprawdz,byly takie osoby i widzialy ,co tam sie dzialo
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 20, 2011 13:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Czy to prawda?

Nie czuję się upoważniona do opisywania jej warunków mieszkaniowych, ale w skrócie wyjaśnię, że ciężko to określić jako "dom i ogród" :wink: Co do zbieractwa, to temat był omawiany na ponad dwustu stronach stosownych wątków (Zbieraj znaczki nie koty) i - wybacz - doprawdy nie ma chyba sensu powtarzać tej dyskusji tutaj. Zwłaszcza, że mamy teraz na głowie kolejną kolekcjonerkę :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 21, 2011 7:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Jest wątek o niej?
Gosiara

Post » Czw lip 21, 2011 7:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

:cry:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lip 21, 2011 8:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Gosiara pisze:Jest wątek o niej?

Środkowy bannerek w moim podpisie :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 21, 2011 16:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

O Rudzie Śl. jest tylko głośno z powodu Iki.Zwierzak w schronisku potrzebują leków,może ma ktoś jakieś,może komuś zostały po leczeniu, wszystko się przyda.Zajrzyjcie prosze :

viewtopic.php?f=1&t=130558

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lip 21, 2011 16:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Tak, "przy okazji" też zaapeluję o pomoc dla tego schroniska. Zabrałam stamtąd sporo kotów, teraz nie ma kto tego robić, nie ma pomocy z zewnątrz :(

Miuti przekonywać nie będę, wg mnie wystarczy porządnie przeczytać wątek, od pierwszej części, by wyrobić sobie zdanie, czy jakiekolwiek "niszczenie" kogoś ma tu miejsce. W sumie dobrze, że wątek znów znalazł się na górze - bo Ika działa w najlepsze, może kogoś ostrzeże przed oddawaniem jej kotów.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lip 22, 2011 0:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Miuti przekonywać nie będę, wg mnie wystarczy porządnie przeczytać wątek, od pierwszej części, by wyrobić sobie zdanie, czy jakiekolwiek "niszczenie" kogoś ma tu miejsce. W sumie dobrze, że wątek znów znalazł się na górze - bo Ika działa w najlepsze, może kogoś ostrzeże przed oddawaniem jej kotów.

W dalszym ciągu działa? Niemożliwe... To horror jakiś :strach: :strach: :strach:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lip 22, 2011 0:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Czy to prawda?

Z wątku viewtopic.php?f=1&t=90463&hilit=Omega&start=225
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 20:29
IKA 6 pisze:Za dwa miesiące przeprowadzam sie do mniejszego mieszkania. Teraz mam 3 pokoje potem bedę miała 1 pokój.

Warto również poczytać ten wątek viewtopic.php?f=1&t=110981&hilit=iki6

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lip 22, 2011 5:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przyczyna powstawania takich a nie innych kontrowersyjnych wątków jest jedna:Za mało ludzi sprawdza osobiście lub przez kogoś zaufanego domki,do których idą koty!!!!!!
takie sprawy w ostatnich latach są nagminne-domowe hoteliki w oborze,Kocia Mama....
Zaczynacie polegać na opinii zbudowanej nie wiadomo przez kogo i w jakim celu!!!!Nawet jeśli domek był "super" rok czy dwa lata temu to wcale nie znaczy,że jest dzisiaj !!!!!
Z tego powodu jestem bardzo zadowolona,że co jakiś czas zawita do mnie ktoś z "Polski" i może zobaczyć co dzieje się w moim tymczasowisku :ok: owszem zdarzają sie jednostki szczególnie upierdliwe ale tu też mam radę:..."przyjedż i zobacz";
dlaczego tak rzadko odwiedzacie DT o których krążą kontrowersyjne wieści?????
**Jeśli chcesz oddać kota -sprawdż sam albo przez osobę,której jesteś pewien jak samego siebie-i po problemie;takie sprawy,takie sytuacje powstają dlatego,że niektórzy idą na łatwiznę;
"oddają inni-oddam i ja" ....inni to nie ja-tak uważam;
ktoś komu dobro kota leży na sercu nie odda go do miejsca,o którym jest coś " na rzeczy"

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt lip 22, 2011 7:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

J.D. pisze:Przyczyna powstawania takich a nie innych kontrowersyjnych wątków jest jedna:Za mało ludzi sprawdza osobiście lub przez kogoś zaufanego domki,do których idą koty!!!!!!
takie sprawy w ostatnich latach są nagminne-domowe hoteliki w oborze,Kocia Mama....
Zaczynacie polegać na opinii zbudowanej nie wiadomo przez kogo i w jakim celu!!!!Nawet jeśli domek był "super" rok czy dwa lata temu to wcale nie znaczy,że jest dzisiaj !!!!!
Z tego powodu jestem bardzo zadowolona,że co jakiś czas zawita do mnie ktoś z "Polski" i może zobaczyć co dzieje się w moim tymczasowisku :ok: owszem zdarzają sie jednostki szczególnie upierdliwe ale tu też mam radę:..."przyjedż i zobacz";
dlaczego tak rzadko odwiedzacie DT o których krążą kontrowersyjne wieści?????
**Jeśli chcesz oddać kota -sprawdż sam albo przez osobę,której jesteś pewien jak samego siebie-i po problemie;takie sprawy,takie sytuacje powstają dlatego,że niektórzy idą na łatwiznę;
"oddają inni-oddam i ja" ....inni to nie ja-tak uważam;
ktoś komu dobro kota leży na sercu nie odda go do miejsca,o którym jest coś " na rzeczy"

Święte słowa :!:
Gosiara

[poprzednia][następna]