Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 16:40 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

O tak długie paskudztwa nie posądzałabym kotów 8O ,ale masz rację ,
widocznie mnie tylko te zapałkowe się trafiały :mrgreen: ,i dobrze że tylko takie 8)
Morelowa tylko nie panikuj :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lip 19, 2011 16:42 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

iwona66 pisze:O tak długie paskudztwa nie posądzałabym kotów 8O ,ale masz rację ,
widocznie mnie tylko te zapałkowe się trafiały :mrgreen: ,i dobrze że tylko takie 8)

Fakt, że jak wyrzucają człony to takie ziarenka ryżu koło dupki się widzi ale jak wylezie martwy okaz to jest, hmm... okazały :ryk: Znalazłam coś takiego 8)

Obrazek
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lip 19, 2011 16:44 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Boo pisze:
iwona66 pisze:O tak długie paskudztwa nie posądzałabym kotów 8O ,ale masz rację ,

Fakt, że jak wyrzucają człony to takie ziarenka ryżu koło dupki się widzi ale jak wylezie martwy okaz to jest, hmm... okazały :ryk: Znalazłam coś takiego 8)

Obrazek

a fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj

iwona66

Post » Wto lip 19, 2011 16:46 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A no. Iwonko, ciesz się, że oglądałaś tylko te zapałczane!

Choć i taki oblepiony żwirem i martwy jest znośny ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lip 19, 2011 16:53 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

cieszę się że takich paskudztw moje nie wydalają ,oj cieszę :mrgreen:
kiedyś w wymiotach był taki zapałczany ,jeszcze żywy ,fujjjj ,dobrze że
domownik tego nie widział bo by go do łóżka nie wpuścił :mrgreen:

iwona66

Post » Wto lip 19, 2011 17:34 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

:ryk:
Boo napisała:
Znalazłam coś takiego ........i zrobiłam mu zdjęcie ..

Nie panikuję :mrgreen: Co mi może zrobić taki tasiemiec :roll: - większa jestem :twisted:

Ja sie tak dopytuję, bo jak młody wyrzygał tego surowego kurczaka, to potem pomyślałam [jak wyrzuciłam] , że może to nie był kurczak. Kurczaka kroiłam drobniutko, a to były duże kawałki :strach: . Jednak gdyby to miał być tasiemiec o takich członach to musiałby mieć ze 2 m. Tyle nie było, a i kot mniejszy :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lip 19, 2011 22:16 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Kociaka do transportera najlepiej przekonać miękkim kocykiem
i wkładanymi do środka od czasu do czasu do środka przysmakami. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro lip 20, 2011 8:23 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Widzicie? Kotika jest delikatna :D , a nie wrzucać kota tyłem w dziurę... brrr... :twisted:
Kocyk [ten niebieski :D ] ma ale i tak olewa transporter. Smakołyki ... jak niżej :? Albo ew. jogurt i masło :mrgreen: ... na ten kocyk :lol:

Na razie sprawy i tak mi się nie podobają. Pisałam, że młody żarty? Już nie jest - od jakiegoś czasu je b. mało, w przeciwieństwie do Moreli, która jest coraz grubsza i przestałam nad nią stać i karmić z ręki w związku z tym. Migdał nie chce nawet z ręki. Zjada jakoś tam suche, czyli to co mi najmniej pasuje. Ale przynajmniej wygodnie. Pije.
Dziś znowu zauważyłam kropelkę krwi w kupie. Nie jest już chudy, ale bardzo szczupły i po tym czasie jedzenia, to Melon był jak beczka, a ten nie. Pół dnia się bawi, pół przesypia. Wydawało mi się też, że jak na to niejedzenie, to ma trochę zbyt duży brzuchol. No, taki właśnie jakby się najadł, ale nie jakoś ekstremalnie, tak trochę. Udało mi się go wymacać rano, jak był uprzejmy przyjść do wyra się miziać. Do tej pory nie miałam doczynienia z jakimis nieprawidłowościami brzuszno-kocimi więc nie wiem, ale miałam wrażenie, że ten brzuchol jest taki troche jak balonik nie napompowny na sztywno - ugina się pod dotykiem ale jest jakieś napięcie.
W nocy zjadł suchego taką miarkę, a rano też wzgardził mokrym, tylko pojadł intenstinalu.
A może przesadzam :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 20, 2011 10:19 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Maczek też ma brzuchol piłkopodobny, a "w sobie" nie dorównuje ani Kawce, ani Szczurkowi. Więc może przesadzasz, ale tego nigdy nie można być pewnym :roll:
Ja w podobnych przypadkach dzwonię do zaprzyjaźnionej wetki. W ten sposób "wyleczyłam" Kawusię z "padaczki". Naczytałam się na forum o bidulach z padaczką, a potem podczas snu (ze mną pod kołderką) kocia miała drgawki! Wetka kazała właczyć magnez i wszystko przeszło :ryk:. A strachulce miałam wielkie.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lip 20, 2011 10:20 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A tasiemiec okropnie obrzydliwy. Nawet kawa mi w gardle stanęła okoniem :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro lip 20, 2011 12:12 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Spotkałam wetkę na ulicy, oczywiście sie poskarżyłam na ten brzuch... Kazala obmacywać co jakiś czas, obserowować... Mogą być gazy, ale może być płyn.. :evil:
Ogólnie to kot się zachowuje jakby mu nic nie było :mrgreen:

Może jak przyjdzie Boo... miała/widziała pełno kotów , pewnie z różnymi brzuchami i jeśli się jej uda wyciągnąć małego z nory 8O to coś podsunie..

Okazuje się poza tym, że nie na wszystko mokre mamy focha :twisted: . Na wołowinę i serduszka nie mamy :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 20, 2011 13:55 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Może wzdęty brzuszek od robaków?
(chyba nie odrobaczałaś go, nie chce mi się wracać wstecz)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro lip 20, 2011 14:21 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Odrobaczałam . Miesiąc temu bonacur/panacur jakos tak :wink: ; w sobotę profenderem, bo właśnie takie robacze podejrzenie nastąpiło..

Ten brzuchol nie jest jakiś ekstremalny, może kto inny by nie zauważył, ale ja sie przyglądam - Kotika twierdzi, że przez lupę :mrgreen: ; no i taki 'uginający sie' mi się wydał..

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 20, 2011 14:22 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Fanszeta - kawa, robal i okoń w jednym??

Obrazek

morelowa

Post » Czw lip 21, 2011 8:17 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

morelowa pisze:Fanszeta - kawa, robal i okoń w jednym??

Hm, tak mi jakoś wyszło, fajnie prawda? :wink:

Fanszeta

[poprzednia][następna]