» Pt lip 22, 2011 17:20
Re: KOCIAK nie robił siku od ponad 12 godzin .
Nie wiem czy piszę w dobrym temacie, ale nic innego nie znalazłam a nie chciałam zakładać nowego. A więc...
We wtorek (19.07) moja kicia została wysterylizowana. Jak przywieźliśmy ją do domu to oczywiście była trochę wymęczona- narkoza+stres, ale mimo wszystko zachowywała i zachowuje się nadal bardzo dobrze. Ma apetyt, pije wodę, dużo śpi, ale też trochę maszeruje. Problem jest w tym, że nie zrobiła od wtorku kupki i ja nie zauważyłam żeby zrobiła siusiu. Byliśmy dzisiaj u weta na kontroli, oczywiście o wszystkim mu powiedzieliśmy. Weterynarz dokładnie ją zbadał i powiedział, że nie wyczuwa żeby pęcherz był napełniony. Jeśli pije wodę to nie ma szans, żeby nie zrobiła siku bo pęcherz byłby już napełniony (nie pije też jakiś wielkich ilości tej wody, no ale kilka razy widziałam jak pije). Wet stwierdził też, że gdyby nerki jej nie pracowały to byłaby już na granicy wyczerpania albo już by jej nie było. Kotka czuje się bardzo dobrze, nic jej nie boli, brzuszek można dotykać. Kicia cały czas siedzi w jednym pokoju, ma kuwetę, gazety itd. Nie wiem jak kotka załatwiała swoje potrzeby wcześniej, bo przybłąkała się do nas jakieś 3 miesiące temu i ze względu na psa nie przebywała w domu. Moje zasadnicze pytanie- czy może być tak, że kotka siusia tak mało, że może być to niezauważalne? Np. na kocyk? Tyle, że w pokoju nic nie czuć. Spotkał się może ktoś z czymś podobnym? Bardzo proszę o jakieś rady, opinie, bo troszkę się denerwuje...
pozdrawiam!