K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 6:14 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Z maila:
Mam pytanie - czy byłaby możliwość zorganizowania transportu dla kotki do Wrocławia? Jestem zainteresowana adopcją - we wrześniu rozpoczynam studia, szukam kociego przyjaciela na zawsze, Sake mnie zauroczyła :)
Pani została odesłana do Tweety.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto lip 19, 2011 7:38 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

lutra pisze:Dziś umarł nam Wróbel.

:(

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lip 19, 2011 7:57 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

lutra pisze:Dziś umarł nam Wróbel.

nie :cry: niemożliwe :cry:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lip 19, 2011 10:12 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

z innej beczki:
cały czas poszukujemy niespodziankodawców - ja wysłałam sporo maili w różne miejsca ale moja skuteczność jest bardzo słaba raczej jak widzę... więc jeśli macie jakieś dojścia i znajomości lub pomysły na to co można zrobić z niczego to dawajcie znać... proszę...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto lip 19, 2011 10:58 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Przez moją głupote i lenistwo mój ukochany kot Cukier nie żyje. Zawieszam działalność AFN do odwołania.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Wto lip 19, 2011 11:03 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:Przez moją głupote i lenistwo mój ukochany kot Cukier nie żyje. Zawieszam działalność AFN do odwołania.

Co sie stało?!
Jakiś zwiazek z AFN?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lip 19, 2011 11:17 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:Przez moją głupote i lenistwo mój ukochany kot Cukier nie żyje. Zawieszam działalność AFN do odwołania.

Rany, Zlloty...przecież było już lepiej... bardzo przykro :(

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lip 19, 2011 12:07 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

współczuję...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto lip 19, 2011 12:12 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

miszelina pisze:

Co sie stało?!
Jakiś zwiazek z AFN?

Jak ostatni idiota wypuszczałem kota, który bardzo chciał wychodzić, bo przecież "nic się nie stanie". Teraz mam nauczkę. Strasznie mi go brakuje.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Wto lip 19, 2011 12:30 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

kolejne zaginione koty :(

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z298927130

ZAGINĘŁA ROCZNA KOTKA.

OSTATNI RAZ BYŁA KOŁO DOMU

W CZWARTEK RANO (13.07).

Kotka mieszkała w Rząsce, niedaleko Krakowa, ale możliwe, że ktoś ją stąd zabrał...

KOTKA JEST WYSTERYLIZOWANA, ZADBANA.

LUBI BAWIĆ SIĘ Z DZIEĆMI,

JEST PRZYJACIELSKA.

KOLOR BIAŁO – SZARY.

JEŻELI KTOKOLWIEK WIDZIAŁ NASZEGO PUPILA, PROSIMY O KONTAKT

POD NUMEREM TELEFONU 606 806 839

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z298893675

TEL: 518 906 667 ul. Szlak 1
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 19, 2011 12:48 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:
miszelina pisze:

Co sie stało?!
Jakiś zwiazek z AFN?

Jak ostatni idiota wypuszczałem kota, który bardzo chciał wychodzić, bo przecież "nic się nie stanie". Teraz mam nauczkę. Strasznie mi go brakuje.

Współczuje straty, bardzo.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lip 19, 2011 12:50 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty - współczuję...
Na kociarni ok. Tylko Burka chyba rujkuje bo się mizia jeszcze bardziej niż zwykle, wypina tyłek i tupta w miejscu tylnymi łapami.
Mam fotki Dudzi i szczylków które dzielą z nią DT, wrzucę jak skończę je obrabiać.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto lip 19, 2011 12:54 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:
miszelina pisze:

Co sie stało?!
Jakiś zwiazek z AFN?

eh... okropnie nam wszystkim przykro :(
są koty, które są nieszczęśliwe bez wychodzenia, i Cukier był jednym z nich, z tego, co zrozumiałam z Twoich opowieści? wiem, to w żaden sposób nie umniejsza Twojej odpowiedzialności za niego, ale...
jakbyś potrzebował, to wiesz, gdzie nas znaleźć. czuj się ściskany.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto lip 19, 2011 12:58 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:
miszelina pisze:

Co sie stało?!
Jakiś zwiazek z AFN?

Nie znam sprawy, ale z doswiadczenia wiem, ze sa koty, ktore musza wychodzic i choc groza im rozne niebezpieczenstwa, to zamkniete bede bardzo nieszczesliwe. Wiem ze cena jest wysoka, za wysoka i ze niektorzy sie ze mna nie zgodza, ale jakosc zycia tez jest wazna, nie tylko dlugosc.
Wspolczuje utraty przyjaciela :(
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Wto lip 19, 2011 15:23 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

sądzę, że na pewno warto.

https://www.facebook.com/event.php?eid=149577638451031

Pokaz filmu dokumentalnego "Powodzięta"

Termin 27 lipca · 18:00 - 19:30

Lokalizacja Kino Agrafka, Krowoderska 8, Cracow, Poland

Stworzone przez: Fundacja Czarna Owca Pana Kota

Więcej informacji Fundacja Czarna Owca Pana Kota zaprasza na premierę filmu dokumentalnego „Powodzięta” poświęconego osobom prywatnym i instytucjom, które w dniach powodzi majowej 2010 roku wiedząc, że krakowskie schronisko jest zagrożone powodzią zdecydowały się wziąć zwierzę do swego domu.
Pokaz filmu odbędzie się w Kinie Agrafka (Kraków, ul. Krowoderska 8) 27 lipca 2011 roku, w środę, o godz. 18.00.
Film opowiada historię ewakuacji Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt podczas zeszłorocznej powodzi w Krakowie. Opowiada również historię ‘prywatną’ 15 zwierząt wziętych wtedy ze schroniska, które znalazły stały dom u wydawałoby się tymczasowych opiekunów. „Powodzięta” to także obraz ludzi, którzy niejednokrotnie nie zamierzali zatrzymać zwierząt na stałe, ale poznawszy je nie mogli wyobrazić sobie zwrócenia ich komukolwiek.
Akcja ewakuacji, która wydawała się beznadziejna – nie wyznaczono bowiem miejsc, gdzie zwierzęta (około 600 psów i ponad 100 kotów) mogły zostać przewiezione – potoczyła się zaskakująco szybko. Dzięki zaangażowaniu kierownictwa, pracowników i wolontariuszy schroniska, dzięki pomocy zaprzyjaźnionych z nimi instytucji oraz w wyniku spontanicznej reakcji osób i firm prywatnych wszystkie zwierzaki w ciągu zaledwie kilku godzin znalazły bezpieczne schronienie.
Film próbuje odtworzyć klimat tamtych dni oraz przedstawić tło zaskakującej mobilizacji społecznej mieszkańców Krakowa, pragnących ocalić zagrożone zwierzęta.
Dlaczego tyle osób zdecydowało się pomóc mieszkańcom schroniska?
Czy łatwiej im było się zaangażować, gdy zrozumieli analogię między losem zwierząt i ludzi (powodziąt i powodzian)?
Czy między nimi i zwierzętami nawiązały się więzi emocjonalne?
Jak obecnie, ponad rok później, wygląda sytuacja w schronisku?
Powódź, która pozbawiła tylu ludzi dachu nad głową i pochłonęła tyle ofiar wśród zwierząt gospodarskich oraz wolnożyjących (np. na krakowskich ogródkach działkowych) przyniosła jeden pozytywny efekt. Po raz pierwszy „wyadoptowano” ze schroniska większość jego podopiecznych, zaś sama instytucja zaistniała w świadomości Krakowian.
Po pokazie zapraszamy do dyskusji z autorkami filmu oraz uczestniczącymi w filmie osobami.
Serdecznie zapraszamy!
Fundacja Czarna Owca Pana Kota dziękuje TVP Kraków za możliwość wykorzystania w filmie materiałów z archiwum TVP Kraków.
Film został realizowany dzięki dofinansowaniu przyznanemu przez Fundację Banku Zachodniego WBK w ramach programu Bank Ambitnej Młodzieży.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]