Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 15:34 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Tricat jest dobry.Inaczej trójka.Panleukopemia,kalciwiroza i kk. Nie szczep Broń Boże na białaczkę. Często powstają powikłania i nowotwory w tym miejscu.To tzw.czwórka. Krążą o niej bardzo niepochlebne opinie.

Dzięki o białaczce wiem. :ok: A za miesiąc tym samym,czy czymś innym,bo słyszałam różne rzeczy na temat szczepienia powtórnego. :?:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pon lip 18, 2011 16:53 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Biedna Dorcia.Dobrze, ze udało sie ja namówic na zejście.Choc przypuszczam, ze łatwo nie było :roll:

Kurcze ja musze Nute zaszczepić bo chciałam ja ubezpieczyc ale ubezpieczalnia rzada ode mnie szzczepien przeciwko białaczce i w czterech literach jestem bo nie wiem co robić :roll: Przy tutejszych cenach za usługi weterynaryjne, to ubezpieczenie było by dla mnie wybawieniem :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lip 18, 2011 16:58 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Nie można zaszczepić kota na białaczkę bez wykonania testów. Testy muszą być powtórzone co najmniej dwa razy. Koszt jednego testu to około 110-120 zł.Po szczepieniu często występują mięsaki poszczepienne, które przeradzają się ostatecznie w nowotwór.Czytałam o amputacji łapy u kota z tego powodu. Ja bym nie ryzykowała.

Tak Ewa tym samym preparatem szczepi się drugi raz.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 18, 2011 17:15 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Ja wiem ,że to drogie same testy wyjda mnie ok 150ojro :(
ale tu sama wizyta u weta kosztuje 50e,analiza moczu 20,krwi 35 sterylka od 120 w góre.
To są ceny w jednej z najtanszych klinik weterynaryjnych.
A Niutka lubi sobie czasem zachorować.W przypadku ubezpieczenia nie musze sie o nic martwic bo pokryja koszty,ale zanim ja ubezpiecze,musze spelnic ich wymogi i wlasnie to szczepienie mnie hamuje przed podjeciem ostatecznej decyzji.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lip 18, 2011 19:35 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Iza czy umowy doszły?
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto lip 19, 2011 9:11 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

AlfaLS pisze:Iza czy umowy doszły?

Dotarły oczywiście. :D Kilka dni temu. Bardzo fajnie sporządzone. Dziękuję Ci Pięknie. :1luvu: :D

iza71koty

Post » Wto lip 19, 2011 9:15 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:

Dotarły oczywiście. :D Kilka dni temu. Bardzo fajnie sporządzone. Dziękuję Ci Pięknie. :1luvu: :D

Cieszę się bardzo. A to że fajne to nie moja zasługa tylko Cudak1. Ja od niej mama te umowy.
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Wto lip 19, 2011 9:16 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Wczoraj znowu miałam Akcję. Aldonka była zamknięta w piwnicy.Płakała przerażliwie jak jej nakładałam jedzonko przy okienku.Noc już była, ale na szczęście przed blokiem siedział znajomy Poprosilam Go o otworzenie piwnicy.Kotka głodna nieziemsko. Siedziała tam chyba dwa dni, bo przedwczoraj przy posiłku jej nie było.

iza71koty

Post » Wto lip 19, 2011 9:20 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

AlfaLS pisze:
iza71koty pisze:

Cieszę się bardzo. A to że fajne to nie moja zasługa tylko Cudak1. Ja od niej mama te umowy.

To w takim razie dziękuje Wam Obu. :1luvu: :D :1luvu: Serio nie widziałam nigdy tak rzeczowo sporządzonej umowy.

iza71koty

Post » Wto lip 19, 2011 9:24 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Wczoraj myślałam ze padne. Przyszłam do Dorci a ona 8O 8O 8O ....znowu w tym oknie na drugim piętrze prawie.Wołam do jedzenia i myslę :roll: ...kurcze jak znowu jakimś cudem tam wlazła ,to teraz musi już zejść sama.Obleciała cały murek.Zobaczyła że wysoko .Potem odrobinę ześlizgnęła się w dól opierając łapki na wielkich dżwiach szopy i skoczyła rozpościerająć łapki niczym nietoperz! Widok pierwsza klasa. :lol: Dopadła się do jedzonka z radością.

iza71koty

Post » Wto lip 19, 2011 13:00 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Trochę mnie tu nie było... a tu tyle się dzieje!
Kiedy adopcja parki maluszków? Bo rozumiem, że adopcja Jogurcika :1luvu: wstrzymana?
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto lip 19, 2011 13:11 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Państwo wezmą kociaki dopiero w połowie sierpnia. Jak wrócą z urlopu.
Sprawa Jogurta jest w tym momencie dosyć osobliwa.Pisałam dosć obszernie z jakiego powodu. Nad Jogurtem oczywiście pomyślimy na spokojnie.

Gdyby można było zająć się tylko sprawami adopcji byłoby inaczej. Ale jest jak jest i nikt tutaj pewnych rzeczy nie przeskoczy.Sama musiałam wziąść wolne od Forum i jestem teraz sporadycznie, bo nie wyrabiam z własnymi sprawami.Ogrom obowiązków jest ten sam. Każdego dnia.

iza71koty

Post » Wto lip 19, 2011 15:40 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Iza, my wiemy jak u Ciebie jest :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto lip 19, 2011 17:31 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Pozdrawiamy :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 20, 2011 11:02 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Dwie młode koteczki z terenu Lotniska o których Wam pisałam zostały wczoraj wysterylizowane.Jak już pisałam niestety sterylki aborcyjne, więc kotki muszą kilka dni dojść do siebie.Jedna czuje się zdecydowanie lepiej. Szkoda, bo jakiś czas temu pytałam Bezdomnego czy kotki nie są ciężarne. Usłyszałam że nie. A były i to dość wysoko. :|

No nic. Najważniejsze że już po bólu.Dziękujemy Lekarzom szczecińskiego Toz za jak zwykle bardzo fachowo i rzetelnie przeprowadzone sterylki. :1luvu: :D teraz tylko kciuki żeby koteczki doszły do siebie.Dostaną lepsze jedzonko i powinno być dobrze.

Uważam ze wynik w tym roku mamy dość zadowalający. Wykonaliśmy to tej pory 17 sterylek i dwie kastracje.To nie koniec oczywiscie ale duzo juz na zami. W przyszłym tygodniu planuje dwie kolejne sterylki. Mamę kociąt od Rybaków i kotkę od Opiekunki której kociaki są na Tymczasie u AlfaLS. :1luvu:

iza71koty

[poprzednia][następna]