Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 7:44 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Nie udało mi się dla tych czarnych kuleczek znaleźć opieki innej, niż nasza własnoręczna: viewtopic.php?f=1&t=130392
Kociaki są niezwykle słodkie, myślę, że ich pełne oswojenie zajmie mi zaledwie kilka dni. Wszystkie pięknie zjadły śniadanie, a w kuwecie są trzy ładne :twisted: kupy.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lip 19, 2011 20:58 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

ryśka pisze: Wszystkie pięknie zjadły śniadanie, a w kuwecie są trzy ładne :twisted: kupy.

Dobrze, że przynajmniej biedactwa są zdrowe :D

Muszą ślicznie wyglądać, takie czarniutkie.
Żeby dalej także im się poszczęściło i znalazły domki "czarnokotolubne" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lip 20, 2011 19:07 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

mam do Was jeszcze jedno pytanie kiedy kociaki zaczną reagować na imię; bo te dwie małe łobuzerki w ogóle nie reagują na ich imiona, a u nas są już prawie 3 tygodnie :(

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Czw lip 21, 2011 21:55 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Jest już nowa akcja pocztówkowa: viewtopic.php?f=20&t=130657
Zapraszam! :D

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Czw lip 21, 2011 22:40 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Ziółko pisze:mam do Was jeszcze jedno pytanie kiedy kociaki zaczną reagować na imię; bo te dwie małe łobuzerki w ogóle nie reagują na ich imiona, a u nas są już prawie 3 tygodnie :(

Mów do nich po imieniu przy wszystkich miłych okolicznościach - przed jedzeniem, smakołykiem. Wołaj je, zanim napełnisz miseczki (nawet, jeśli się wydaje, że nie rozumieją!)
Obrazek

ryśka

Post » Czw lip 21, 2011 22:48 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

mb pisze:
ryśka pisze: Wszystkie pięknie zjadły śniadanie, a w kuwecie są trzy ładne :twisted: kupy.

Dobrze, że przynajmniej biedactwa są zdrowe :D

Muszą ślicznie wyglądać, takie czarniutkie.
Żeby dalej także im się poszczęściło i znalazły domki "czarnokotolubne" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Są słodkie, naprawdę! Eksperymentujemy ;) z różnymi jedzonkami, bo do tej pory jadły głównie wędliny... a chcę, żeby miały dobre kulinarne przyzwyczajenia. Tak więc były już i serca drobiowe i indyk i filet z kurczaka i nawet... gotowana marchewka. A jutro dotrze do nas suchy babycat.
Selena jest słabsza, trzeba ją zachęcać do jedzenia, ale kiedy się rozkręci nikt by nie poznał, że kilka dni temu potrącił ją wielki samochód! Obserwujemy ją cały czas i jeśli tylko zauważymy coś złego, będziemy migiem "dręczyć ją" badaniami.
Wenus jest na mnie obrażona, bo myję jej pysio, a Malcolm jest podrywaczem.
Tak bym chciała, żeby zakochali się w nich dobrzy ludzie!

Malcolm:
Obrazek

Wenus:
Obrazek

Malcolm i Selena:
Obrazek

Szalona Wenus w Kuwecie :twisted:
Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Pt lip 22, 2011 6:58 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Ale słodkie węgielki! :1luvu: Nic tylko się zakochać! 8)
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt lip 22, 2011 7:50 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Zwłaszcza w szalonej Wenus w kuwecie, prawda? :mrgreen:

Wczoraj do późnej nocy trwały szalone zabawy pomponem na gumce :kotek: :kotek: :kotek: Gagofitoośni siedzieli wokół klatki z małymi, patrząc zazdrosnym okiem.
Obrazek

ryśka

Post » Pt lip 22, 2011 8:09 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

ryśka pisze: Wczoraj do późnej nocy trwały szalone zabawy pomponem na gumce :kotek: :kotek: :kotek: Gagofitoośni siedzieli wokół klatki z małymi, patrząc zazdrosnym okiem.

:ryk:

Ależ są śliczne :1luvu:

Jakbym tak była młodsza i nie miała żadnych kotów lub niewielką ilość :wink: - wzięłabym od razu całą taką trójkę.
Przecież to sama przyjemność móc je obserwować, jak szaleją w zabawach i dorastają :D

mb

Post » Pt lip 22, 2011 11:43 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Zapraszam do zapoznania się z rozliczeniem zbiórki publicznej przeprowadzonej przez PJD podczas Regionalnego Kongresu Kobiet Podbeskidzia :)
http://www.podjednymdachem.org/artykul.php?id=54
Obrazek

ryśka

Post » Sob lip 23, 2011 8:34 Re: Fundacja PJD, 10 kociąt - i nas dotknęło lato

Od wczoraj Dzidka w ogóle NIC nie je, chodzi tylko wokół misek. :( :( :( Wygląda to niedobrze, a już sobie wyobrażam jej stres przy leczeniu, ona jest nieobsługiwalna, ciężko ją nawet złapać. Martwię się o nią bardzo, zaraz jedziemy do lecznicy. Wygląda to tak, jakby coś przeszkadzało jej w jedzeniu, chociaż jest głodna - nie wiem - opuchnięte gardło?

Malcom odrobinę ropieją oczy, muszę dla nich wziąć Tobrex, żeby się to nie rozwinęło.

A u naszych prywatnych kotów:
Rano przyszła do mnie do łóżka nasza Śnieżka, zaczęłam ją obmacywać - ma guza na sutku :( :( :( Ona ma około 18 lat.
Obrazek

ryśka

Post » Sob lip 23, 2011 10:50 Re: Fundacja PJD, bardzo potrzebujemy Mecenasów! 10 kociąt

Biedna Śnieżka :(
Taki piękny wiek, a jednak coś takiego ją dopadło.

Może jednak da się coś z tym zrobić - czy Śnieżka może być operowana w tym wieku :?:
Chyba może, jeśli nic jej poza tym nie dolega :roll:

Za pozostałych chorujących :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Wto lip 26, 2011 10:11 Re: Fundacja PJD, bardzo potrzebujemy Mecenasów! 10 kociąt

przypadkiem znalazłam
ryśka- corne jest piękne :1luvu:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lip 26, 2011 11:08 Re: Fundacja PJD, bardzo potrzebujemy Mecenasów! 10 kociąt

Jak Dzidka się czuje :?:

mb

Post » Śro lip 27, 2011 11:09 Re: Fundacja PJD, bardzo potrzebujemy Mecenasów! 10 kociąt

W zasadzie wszyscy już pięknie zdrowieją. Dzisiaj cały komplet kotów zjadł śniadanie z apetytem. Chociaż w międzyczasie rozchorowali się WSZYSCY poza Śnieżką i malcami. W najgorszym dniu byliśmy w lecznicy z 7 kotami! Wygląda to na jakąś "kocią trzydniówkę". Dopiero za kilka dni będziemy badać Śnieżkę, bo chcę, żeby była pewność, że i ona nie podłapie osłabiona, po operacji, tego wirusa. Wiek nie jest przeciwwskazaniem do operacji, musi być jednak pewność, że nie ma przerzutów, że jest zdrowa - więc i RTG i badanie krwi. Śnieżka jest generalnie w b. dobrej formie jak na tak starego kota, więc jestem dobrej myśli.
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]