50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lip 11, 2011 19:13 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Witam.
Troche podczytuje watek ale moge mylic fakty. Czy Drapula i pani Ula sa w Warszawie albo okolicach? Jesli tak polecam konsultacje przelyku koteczki u prof. Galantego. Troche kosztuje ale naprawde warto gdyz bedzie wiadomo co dalej robic. Gdybyscie sie zdecydowaly moge pomoc w zorganizowaniu wizyty.
Trzymam kciuki za mal :ok: :ok: :ok: a
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 12, 2011 18:46 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

aburacze pisze:Dzień dobry!

Kociaki faktycznie urosły, nie do poznania! Widzę Twoją działalność na FB, super działasz!

Glutek poza tym korzysta z kuwety? Może ma coś z pęcherzem, albo to stres?

Koteczki bardzo szkoda, trzymam kciuki żeby z tego rozszerzenia przełyku wyrosła :ok: :ok: :ok:

Adam

Oj małe wyrosły i to baardzo ! Nawet nie wiem kiedy :ryk: Na FB staram się działać, bo już dużo pomocy dla kocistych stamtąd dostałam :D :ok:
Obawiam się, że to może być pęcherz. Stres raczej nie- inne koty się z nim dogadują, do psa się mizia, na dwór wychodzi co jakiś czas.
Koteńka być może z tego właśnie wyrośnie :D Albo zrobi się to operacyjnie :) :ok:

Marzenia11 pisze:Witam.
Troche podczytuje watek ale moge mylic fakty. Czy Drapula i pani Ula sa w Warszawie albo okolicach? Jesli tak polecam konsultacje przelyku koteczki u prof. Galantego. Troche kosztuje ale naprawde warto gdyz bedzie wiadomo co dalej robic. Gdybyscie sie zdecydowaly moge pomoc w zorganizowaniu wizyty.
Trzymam kciuki za mal :ok: :ok: :ok: a

Wysyłam to do Uli :) :ok:

Nie jest za fajnie... Mamy kolejne maluchy, 3 albo 4 :| :| I już mam jasność- te na bank są od buraski w ciąży.... bo wyleciała mi przed samą twarzą z tych gratów, gdzie siedzą... Czyli trićka do łapania. Ona w sumie też. Małe są już ponoć dość duże. Jest jakiś rudy- jedyny dał się wziąć działkowiczce na ręce. Jest też jakiś z czarnym i podejrzewam, że też burasek.. bo ja ich nie widziałam :/ Muszę poprosić siostrę, aby na dniach pojechała z rana zapolować na burą ( trudno, 2 dni maluchy będą musiały jakoś wytrzymać... ), bo ja nie dam rady :|

Małe ze stada Piti - szt. 5, chude jak szkapy. Jeden był MAKABRYCZNIE chudy. Brzuchy wsiąknięte, sam szkielet. Może z 1 max 2. są w całkiem dobrym stanie, ale to też nie jest rewelacja... To burasy z dodatkami. Jeden jest chyba tylko cały bury, podobny do Zozola. Dzikuski, więc nie sprawdzę płci :|

Widziałam 1 malucha z Biedronki. PORAŻKA ! Oczy całe w ropie, zalane ropą ! Ciekawe, czy drugi w ogóle jeszcze żyje... :cry: Biało-bury nieuśpiony tak samo.. oczy jakby zamglone, taka biała błona zachodząca na oczka.. :(

Tak więc, jest kiepsko :( :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lip 12, 2011 19:32 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Dzień dobry!

Rzeczywiście, maluchów zatrzęsienie i to chorych :( Koszmar...

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw lip 14, 2011 15:51 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Maluszki u Gosi :1luvu: Zrobiła z nich piękne kociaczki :1luvu: Tylko rudziowi cały czas coś paprze się oczko :|
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw lip 14, 2011 16:05 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

kiniao98 masz pw :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 14, 2011 22:43 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

podrzucę, bo pomoc potrzebna a kociaki cudne :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob lip 16, 2011 16:55 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Poszukuję kogoś do wizyty p.a w Warszawie - Żoliborz, dla rudego marmurka ! I już pewnie też transportu max do 25.. bo 27 domek wyjeżdża :|

Szlag by to.. Zozol i Miśka miałyby dom razem..... ale nie można przewieźć kotów z Polski do Szwajcarii :?: :!: :roll: 8O :evil:

Bardzo, bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu maluchów...
Obrazek

kinia098

Post » Sob lip 16, 2011 21:33 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

kinia098 pisze:Szlag by to.. Zozol i Miśka miałyby dom razem..... ale nie można przewieźć kotów z Polski do Szwajcarii :?: :!: :roll: 8O :evil:

chyba jednak można :arrow: http://animalpedia.pl/prawo-a-zwierz/pr ... jnych//29/

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Nie lip 17, 2011 2:11 Re: 50kotów Darłowo- potrzebna wizyta p.a Warszawa, Żoliborz !

kinia098 masz pw :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie lip 17, 2011 15:37 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

ewado pisze:
kinia098 pisze:Szlag by to.. Zozol i Miśka miałyby dom razem..... ale nie można przewieźć kotów z Polski do Szwajcarii :?: :!: :roll: 8O :evil:

chyba jednak można :arrow: http://animalpedia.pl/prawo-a-zwierz/pr ... jnych//29/

Dziękuję :1luvu: Już podesłałam link domkowi ;) :ok:

Marzenia11 pisze:kinia098 masz pw :ok: :ok: :ok:

Poprosiłam o dokładny adres :D :kotek:

Wstawię chociaż "ostatnie" wydatki:
-6zł- bilety ( na nie wydałam już chyba fortunę.. wystarczy spojrzeć w pierwszy post :| ),
-8,50zł- żwirek z Netto,
-13zł- Nux Vomica dla Glutka ( po Augumentinie wygryzał sobie sierść :? ),
-19,50zł- za prowadzenie karty ( 18 ) i rachunku ( 1,50 ) 8O 8O 8O dodam jeszcze, że za każdym przelewem kasują mnie 50gr, ale tego chyba nie będę już wypisywać w wydatkach ? najwyżej to ureguluję.

Zdjęcia Pusi z DS ;) :1luvu: Ostatnio złapała jakieś przeziębienie, nie jadła 2-3 dni. Okazało się, że młoda miała wysoką gorączkę. Ale już dawno wszystko ok :1luvu: Puchol, o dziwo, nie chce wychodzić na dwór :!: Za to warczy na drzwi, jak są otwarte :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mini Bulwa też pozdrawia z domku :D Niedawno dostała nowy drapak, który sprawił jej ogromną frajdę :mrgreen:
Obrazek

Natomiast Fredzio ostatnio obronił kury przed lisem :ryk: Ponoć poleciał za nim jak szalony :ryk: I jestem w szoku, bo to pupilek mojej babci, która nie przepada za kotami 8O

Z Pradą coś jest nie tak. Co chwile łapie jakieś przeziębienie, zapalenie spojówek, kaszel.. Ostatnio też wygryzła się w trzech miejscach :| Ale pomijając to jest bardzo spokojna i kochana :) Zaczęła też wczasy na działce :D :ok:

Szukam transportów:

Kraków - Rzeszów; po TEJ niedzieli
Darłowo/okolice - Warszawa; najlepiej do 25 lipca

A tu proszę, jeszcze takie znalezisko :twisted: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

I zapomniałam jeszcze dodać, że miałam dziś znowu telefon o Sziszkę :!: Nie przeżyję, że ją wtedy wypuściłam, tylu chętnych było :( Mam jednak nadzieje, że nic jej nie jest i ma dobry dom.. :(
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 18, 2011 21:36 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

Poznajecie ?! 8O :o 8O
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 18, 2011 21:39 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

to ten zasmarkaniec którego wiozłem ? :mrgreen:

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lip 18, 2011 21:58 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

ssb pisze:to ten zasmarkaniec którego wiozłem ? :mrgreen:

dokładnie :D
a chcesz wieźć we wtorek/środę następnego ? :P tym razem jednak bez smarków :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 18, 2011 22:05 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

odwiedziny u Was wspominam bardzo miło ♥, problem w tym że mam na głowie w cholerę kotów które trzeba łapać, wozić (niedawno byłem w Bartoszycach), leczyć, itp. Po prostu nie wyrabiam z czasem i póki nie dosterylizujemy stada i nie wyadoptujemy kotów które mamy w kawalerce na tymczasie nici z pomagania. Przykro mi ale nie daję rady z tymi kociastymi którymi powinienem się zajmować :(

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto lip 19, 2011 20:19 Re: 50kotów Darłowo- szukam transportu D-wo - Warszawa ! PILNIE

Malutka kicia w trakcie leczenia na tymczasie w Darłowie ma już zapewniony dom ;) Pani ją tylko jeszcze doleczy i mała idzie na swoje :) O, ta :kotek:
Obrazek

ssb pisze:odwiedziny u Was wspominam bardzo miło ♥, problem w tym że mam na głowie w cholerę kotów które trzeba łapać, wozić (niedawno byłem w Bartoszycach), leczyć, itp. Po prostu nie wyrabiam z czasem i póki nie dosterylizujemy stada i nie wyadoptujemy kotów które mamy w kawalerce na tymczasie nici z pomagania. Przykro mi ale nie daję rady z tymi kociastymi którymi powinienem się zajmować :(

Rozumiem :ok: Będziemy szukać gdzie indziej :) :kotek: :kotek:

Bulwa u mnie ;) :ok: Ile za wizytę u weta i bilety jeszcze nie wiem. Ale coś około 40zł... Muszę siostrę rozliczyć :p Udało mi się w końcu namówić siostrę do wcześniejszego wstania z wyrka, uhh ! Ale czy mi to na dobre wyszło, to nie wiem :roll:

- Wiesz, że mamy na torach jeszcze 3 maluchy ?
- No wiem. Mówiłam Ci, że są. Rudy, bury i ponoć jakiś czarny.
- No, czekaj. Zapytam jeszcze tego Pana.

[...]

- Na bank jest trikolorka, a nie czarny.

[...]

- Ty, ona jest zarąbista ! Ma taką plamkę n główce i uszko rude jak Łatka. Ona dzika jest, mam ją w rękach, to już nie będę jej wypuszczać, nie ?

No i masz babo kota :roll:
Obrazek

Obrazek

Na działkach został jeszcze rudy marmur i bury marmur. Chyba zacznę ten marmur sprzedawać hurtowo :roll:

Dorzucam Wam jeszcze fotki moich pysków :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
by moja siostra.

Odwiedziłam dziś maluszki Gosi. Poszła już prawie ( bo 232,46zł ) cała kasa ( 241,42zł ) po Fuxi. Zostawiłam 5 puszek mokrej i 70zł. Maluchy wyglądają przepięknie. Gosia włożyła dużo serca w to, aby małe doszły do siebie. Chodzi mi tutaj o trójeczkę- burą, biało-burą i rudego marmurka :)

Doszło 50zł z FB na ogłoszenia dla kociaków i inne potrzeby :1luvu:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]